16 persoane au dezvăluit diferite curiozități despre țările lor, iar noi putem doar să exclamăm: „Glumești!”

Majoritatea persoanelor indică direcția cu mâna. Și rareori ne gândim dacă toată lumea face la fel. S-a dovedit că nu. Într-o țară, pentru a arăta calea, folosesc o parte foarte originală a corpului. Și există multe astfel de tradiții ciudate în lume.

Vă propunem câteva curiozități despre tradițiile culturale din diferite țări, care ne demonstrează cât de diferiți suntem.

În Israel sunt normale țipetele și înjurăturile, chiar dacă o astfel de conversație pe un ton ridicat are loc între angajați și clienți. Nu le pasă de curtoazie și etichetă. De aceea, când m-am mutat în Germania, am avut parte de multe necazuri: declarații împotriva mea pentru insulte.

Locuiesc in Danemarca unde se obișnuiește ca părinții să stea într-un local, iar căruciorul cu bebelușul care doarme rămâne afară.

Noi, în Canada, măsurăm greutatea în kilograme, înălțimea în picioare și inci și ingredientele în căni sau linguri. De asemenea, mi se pare amuzant cum vorbim despre temperatură: cea de afară în grade Celsius, iar temperatura cuptorului după Fahrenheit.

În Vietnam chelnerii sunt foarte insistenți.

În Marea Britanie ingredientele pentru gătit se măsoară în grame, iar greutatea corporală în „pietre”. Pe lângă sistemul de măsurare a unităților îl folosim și pe cel imperial, în care există „stone”.

Sunt din Belgia unde se mănâncă piersici umplute cu ton și maioneză.

Mănânc cu mâinile și nu folosesc linguri, furculițe sau cuțite. Observ că europenii privesc cu dispreț această tradiție a culturii mele. Știu să mă comport la masă, dar când am bucate indiene în față, le mănânc așa cum m-am obișnuit.

În prezent locuiesc în Asia, dar am vizitat recent statul sud-american de unde provin. M-am dezobișnuit cu oamenii din patria mea care poartă conversații ocazionale, în special femeile, atunci când merg la cumpărături. Este drăguț, dar înțeleg cum îi poate speria pe cei care nu sunt obișnuiți cu asta.

În Germania se folosește așa ceva la micul dejun. Este necesar pentru a sparge coaja de ou. Se numește Eierschalensollbruchstellenverursacher.

Există o veche tradiție finlandeză să stai, împreună cu alte persoane străine, gol în saună.

Îi sperii pe vizitatorii străini care vizitează sauna mea finlandeză, spunându-le: „O să te bat cu mătura”.

Pentru a nu părea nepoliticoși, noi, filipinezii, mișcăm buzele când arătăm direcția.

Noi, cei din sudul îndepărtat, aducem mâncare atunci când suntem invitați la cină sau la o petrecere. Dacă nu aduci nimic, este considerat nerespectuos. De asemenea, se obișnuiește ca după petrecere să ajutăm la curățenie.

Mâncăm carne de porc crudă. Mâncarea se numește Mettbrötchen – se poate adăuga carne de porc crudă tocată pe pâine, ceapă, sare și piper. Aceasta este o gustare destul de ieftină și gustoasă în Germania și în unele țări învecinate. Este important să înțelegeți că nu ar trebui să gustați acest fel de mâncare, dacă nu știți sigur ce fel de carne este.

Sunt din India. În cultura mea atingerea picioarelor bătrânilor este un semn de salut și de respect. Se crede că în acest fel poți primi o binecuvântare de la o persoană în vârstă care, ca răspuns, pune palma pe creștetul tău.

În țara mea se obișnuiește să poreclești persoanele străine în funcție de cum arată și ei nu se vor supăra. Sunt din Nicaragua.