16 peisaje unice ale Pământului, care au un farmec aparte.

În lume există locuri atât de frumoase încât par ireale. Deși arată ca niște ilustrații desprinse din cărțile cu povești, aceste locuri dovedesc faptul, că pe Pământ există nenumărate peisaje care pur și simplu ne taie respirația.

Multe dintre ele sunt foarte rar frecventate de oameni, fapt care le sporește farmecul.

Podul de pe ghețarul Dachstein, Austria.

Pe ghețarul Dachstein din Alpi se află unul dintre cele mai înalte poduri din lume. Dacă vă este frică de înălțime și vi se învârte capul când vă uitați la munți, atunci acest loc nu este cu siguranță pentru dvs.

Deșertul Namib se întâlnește cu Oceanul Atlantic.

În deșertul Namib veți putea admira una dintre cele mai spectaculoase dune de nisip din lume. Aceste dune se întind până la marginea Oceanului Atlantic, creând o vedere cu adevărat magică.

Insula Skye, Scoția.

Insula Skye este bine cunoscută pentru geografia și fauna sălbatică uimitoare. Acesta atrage cu peisajele încântătoare, munții Kulin, castele vechi și lacuri curate.

Doisprezece Apostoli, Australia.

Cei doisprezece apostoli sunt câteva stânci de calcar de pe coasta Parcului Național Port Campbell.

Pagan, Myanmar.

În orașul antic Pagan existau mai mult de 10.000 de temple budiste și mănăstiri. Până în zilele noastre au ajuns doar 2 200 de obiecte.

Vârful Victoria, Hong Kong.

Vârful Victoria, situat la vest de Hong Kong, ne oferă o vedere elegantă și plină de culoare a orașului nocturn. Acesta este cel mai înalt punct al insulei Hong Kong.

Podul Lunii, Taipei, Taiwan.

Podul Lunii este principala atracție a parcului din orașul Dahu. La apus podul se reflectă în apa lacului, creând un peisaj minunat.

Stâncile albe din Dover, Anglia.

Celebrele stânci se află pe coasta Kent. Ele au servit mult timp marinarilor drept semn că se apropiau de malurile Angliei.

Limba Troll-ului, Norvegia.

Această creastă s-a format în ultima eră glaciară, atunci când o parte din munte a înghețat și s-a rupt, lăsând o bucată de stâncă plutind la 700 de metri deasupra lacului Ringedalsvatnet din Skjeggedal, în Norvegia.

Corcovado Mountain, Rio de Janeiro, Brazilia.

De pe vârful muntelui Corcovado, unde se află faimoasa statuie a lui Hristos Mântuitorul, admirăm un peisaj unic spre Rio de Janeiro, precum și celebrul Munte de Zahăr Loaf.

Răsăritul soarelui pe Insula Paștelui.

Insula Paștelui este o insulă rătăcită în mijlocul Oceanului Pacific. Este celebră datorită statuilor unice de piatră care parcă ar încerca să păstreze secretele sale.

Peștera Melissani, insula Kefalonia, Grecia.

Conform mitologiei grecești, în această peșteră locuiau nimfe, care îi ademeneau pe oameni prin frumusețea lor. Turiștii, care vizitează această zonă, doresc să admire apa albastră strălucitoare de aici.

Fiatlabakslaid, Islanda.

Călătoria de-a lungul traseului montan este o experiență uimitoare. Munții nordici ai ghețarului Mirdalsikökull apărut aici cu mii de ani în urmă sunt incredibili.

Muntele Kilimanjaro, Tanzania, Africa.

40 000 de turiști urcă Kilimanjaro în fiecare an și aici nu se includ portarii, bucătarii și ghizii. Merită cu adevărat.

Hotelul Cambria din Alpii elvețieni.

Hotelul este amplasat într-o regiune pitorească a Alpilor Elvețieni, cu niște peisaje impresionante. Această piscină este considerată una dintre cele mai frumoase din lume.

Lacul Kezenoy-am, Republica Cecenia, Rusia.

Acest lac nemaipomenit de frumos, Kezenoy-am, se mai numește și „Perla Caucazului”. Se află la o altitudine de 1870 de metri deasupra nivelului mării. Acesta este cel mai mare și mai adânc lac din Caucazul de Nord.