16 modalități originale de a înfrumuseța grădina cu flori!

Sezonul de vară se apropie, ceea ce înseamnă că foarte curând, mulți dintre noi vom petrece o bună parte din timp muncind în grădină. Dar pentru a ne simți cu adevărat confortabil, acest spațiu ar trebui amenajat astfel încât să ne bucure ochii și sufletul.

Iată 16 idei de a face grădina colorată:

1. Ghivece mari

Pentru a realiza această idee, veți avea nevoie de ghivece de diferite dimensiuni: de la foarte mari la cele mai mici.

Plantați în ele plante și puneți ghivecele sub cel mai frumos copac.

2. Ghiveci din beton

Un ghiveci din beton este o idee originală.

3. Construcție în formă de piramidă

Din blocuri din beton puteți construi un colț cu flori. Instalați-l lângă peretele casei în curte. Și pentru un design mai atractiv, vopsiți-l în negru, roșu sau galben.

4. Ghivece colorate din cutii de conserve

Cutiile de conserve pot fi un decor extraordinar. Vopsiți aceste cutii în diferite culori și atârnați-le de-a lungul gardului.

5. Tablă de șah

O construcție în forma unei table de șah și florile de petunii, poate fi o decorație spectaculoasă pentru curtea dumneavoastră. Această tablă o puteți construi în curtea casei, în centrul grădinii sau chiar pe veranda casei.

6. Cauciucuri vechi

O bordură originală, care va delimita zonele grădinii. Cu puțină creativitate, aceste obiecte vopsite în alb, pot fi transformate în decorațiuni splendide pentru grădină.

7. Colț alpin

O formă originală și cu o realizare simplă de amenajare a grădinii este colțul alpin.

8. Amenajarea zonei de lângă un copac

O idee interesantă de amenajare al spațiului de sub copaci, care poate fi repetată folosind pietre de diferite culori și dimensiuni, precum și piatră concasată.

9. Stand floral

Una dintre cele mai practice și originale modalități de a amenaja grădina, este de a construi un suport din lemn și de a planta florile preferate.

10. Ghiveci din piatră

Un imens ghiveci din piatră este impresionant.

11. Colț de poveste

Doriți să amenajați grădina și să o transformați într-un colț de poveste? Aveți nevoie de flori, pietre, niște căsuțe și figurine pentru a crea o imagine deosebită.

12. Cutii de plastic agățate

Folosiți cutii de plastic pentru a crește mărar, pătrunjel și salată verde pe terasa casei dvs. O astfel de mini-grădină suspendată vă va permite să aveți întotdeauna la îndemână verdeață proaspătă.

13. Grădină verticală

Grădina verticală este o idee minunată pentru un spațiu mic, unde nu există suficient loc pentru a planta tot ce vă doriți. O construiți foarte ușor, este suficient să amplasați o structură suspendată din țevi mari de plastic în care vor crește flori, verdețuri sau căpșuni.

14. Bicicleta decorativă cu ghivece mici pentru flori

Dacă de mai mulți ani aveți o bicicletă veche în garaj, utilizați-o pentru a crea o compoziție decorativă originală pentru o grădină. Vopsiți bicicleta în nuanța dorită, și suspendați câteva ghivece de petunii.

15. Cascadă de flori

O compoziție uimitoare realizată din găleți de metal, în care au fost plantate flori de diferite culori.

16. Grădină de piatră

Grădina din pietre și plantele suculente arată foarte impresionant și estetic.