Doar puțină imaginație… 16 modalități care îți vor transforma radical locuința

Dacă nicidecum nu puteți duce la bun sfârșit reparația casei dvs, puteți doar să o întrerupeți. Uneori, pentru a transforma interiorul locuinței, aveți nevoie doar de puțină imaginație. Vă prezentăm câteva sfaturi care vor fi utile dacă decideți să transformați rapid și ieftin locuința dvs:

1. Restaurați mobila de bucătărie.

Pentru a transforma complet bucătăria, nu este necesar să cumpărați un mobilier nou. O soluție excelentă poate fi să vopsiți dulapurile vechi din lemn. Îndepărtați vopseaua veche cu un instrument special. Acoperiți lemnul cu grund, apoi aplicați o vopsea mată pe baza de apă și așteptați să se usuce, mai târziu aplicați și un strat de vopsea acrilică. Puteți utiliza tipuri mai durabile de vopsea, dar se va usca mult mai greu. Dacă vă este frică, că pe suprafețe vor rămâne pete sau urme de scame, utilizați o perie numai în locurile cele mai inaccesibile, pe restul suprafeței aplicați vopseaua cu o rolă.

2. Înlocuiți feroneria.

Feroneria nu este cea mai scumpă parte a bucătăriei, dar poate transforma complet aspectul său. Mânerele pot schimba designul dulapului de bucătărie. Desigur nu este nevoie să schimbați toate accesoriile, dar puteți schimba balamalele și încuietoarele care vor transforma mobila veche într-un set nou. Dacă proiectul nu permite astfel de modificări, lubrifiați balamalele ușilor și îndepărtați rugina.


3. Schimbați vechiul brâu de bucătărie.

Brâul de bucătărie din plexiglas arată spectaculos și este durabil. Dar dacă nu sunteți pregătiți pentru cheltuieli mari, înlocuiți faianța cu panouri din sticlă colorată care permite să utilizați orice model, inclusiv imitația faianței sau a unui mozaic. Proprietățile impermeabile ale panourilor permit utilizarea acestuia deasupra chiuvetei și aragazului.

4. Schimbați lenjeria de pat.

Lenjeria de pat este la fel de importantă ca și mobila. Alegeți materiale de înaltă calitate, cu textură plăcută, care se vor asorta cu pereții și cu mobila din dormitor. Acoperiți patul cu perne de culori potrivite. Chiar și cel mai vechi pat va decora dormitorul.


5. Creați o tapițerie pentru baza patului.

Un pat vechi, dar confortabil, care nu se încadrează într-un interior modern, poate fi transformat. Veți avea nevoie de o bază de placaj, burete sau alt material pentru a crea o formă volumetrică moale și material pentru tapițerie. Puteți folosi aceeași cuvertură pentru pat.

6. Perne și cuverturi

Materialele textile moderne scot în evidență orice cameră, chiar dacă mobilierul este vechi. Optați pentru culori luminoase și moderne. Pentru a economisi bani, puteți cumpăra o țesătură căptușită și puteți coase chiar dvs. pernele. Umpleți-le cu material sintetic moale și ușor (îl puteți lua de la o scurtă de iarnă pe care nu o mai purtați). Trebuie doar să cheltuiți bani pentru fețele de pernă (sau numai pentru material, în caz că le coaseți dvs.).

7. Lumina joacă un rol important.

Nu vă limitați la lustra tradițională de pe tavan. Mai multe surse de lumină situate la diferite niveluri pot crea în cameră diferite dispoziții, în funcție de modul în care le combinați. O lustră cu mai multe abajururi va lumina camera. Adăugați o bandă luminoasă ca iluminare suplimentară. O astfel de sursă de lumină va fi o alternativă interesantă pentru a ilumina camera. Puteți experimenta în ceea ce privește alegerea culorilor.

Becurile led reduc de zeci de ori costul energiei electrice, menținând în același timp un nivel ridicat de iluminare în locuința dvs. Dacă credeți că o să obosiți de la culoarea rece, alegeți becurile care au o nuanță gălbuie. O altă sursă excelentă de iluminare este o lampă de podea. Cu cât ea este mai ușoară, cu atât mai des îi veți schimba locul în cameră.

8. Schimbați culoarea pereților.

Pereții vopsiți oferă o mulțime de oportunități pentru a schimba designul locuinței. Dacă sunteți pregătiți pentru această schimbare, aveți nevoie de următoarele materialele: role, perii, bandă adezivă și răbdare. Astfel de lucrări necesită timp și multă răbdare. Puteți decora pereții folosind șabloanele cumpărate. Asigurați-vă că aveți unde dormi până când vopseaua se va usca.


9. Puneți accent pe un perete sau pe o parte a acestuia.

Tencuielile decorative sau piatra artificială sunt materiale de care este foarte ușor să faceți abuz. Dacă nu doriți ca încăperea să arate precum o locuință din perioada de piatră, utilizați acest finisaj doar pe un spațiu restrâns. Același principiu este valabil și dacă vopsiți peretele într-o nuanță aprinsă. Alegeți o culoare de fundal neutră cu o textură simplă.


10. Prelucrarea rosturilor dintre plăcile de gresie.

Chiar dacă faceți curățenie destul de des în baie, nimeni nu garantează că pe pereți nu va mai exista nici măcar o urmă de calcar. Curățați gresia și aplicați pe rosturi fugă. Un mic secret: este mai bine să alegeți o nuanță de podea mai întunecată. Astfel, camera va arăta mai curată și mai modernă. Acoperiți rosturile cu silicon între instalații sanitare și pereți. După astfel de proceduri, baia poate arăta grozav chiar și cu gresia veche.


11. Decorați ceea ce aveți la îndemână.

Atmosfera camerei se datorează decorațiunilor simple. Cumpărați cele mai simple lucruri. Borcane de sticlă sau sticle cu forme interesante, vase originale sau felinare. O persoană creativă poate observa o formă sau un material interesant peste tot. Aveți nevoie de o cutie de vopsea metalică, lipici, dantelă și panglici. Cu puțină creativitate, puteți decora locuința dvs.!


12. Confecționați mobilier din materiale deja uzate.

Este greu de crezut că obiectele vechi pot schimba aspectul încăperii. Dar este adevărat! Nu este nevoie să cheltuiți o avere pentru a renova locuința. Cutiile și paleții din lemn sunt un material excelent pentru a crea ceva spectaculos.


13. Adăugați culoare mobilierului vechi.

Scaunul bunicii demult uitat, poate arăta cu totul altfel. Puteți crea o tapițerie nouă, iar lemnului îi puteți da o culoare strălucitoare folosind vopsea spray. Acest truc va transforma scaunul într-o piesă de mobilier la modă. Alegeți lucrurile care sunt făcute din materiale calitative.


14. Schimbați decorul geamurilor.

Scăpați de perdelele grele sau groase și veți avea mai multă lumină în cameră. Acest truc nu este valabil și pentru dormit. Cele mai ușoare perdele sunt câteodată cele mai potrivite. Nu este necesar să plătiți prea mult pentru prelucrarea acestora, de cele mai multe ori nu este dificil să o faceți singur.


15. Creați un organizator pentru plantele de interior.

Dacă iubiți plantele de interior, acest lucru nu înseamnă că trebuie să vă transformați locuința într-o pădure tropicală. Puneți florile pe un raft lângă un perete, sau aranjați un colț verde în casă. Astfel nu veți uita să udați florile, iar în cameră va fi mai multă ordine.


16. Umpleți casa cu flori proaspete.

Nu doar trandafirii și crini pot decora casa dvs. Cel mai modest buchet, cules în timpul plimbării, va reîmprospăta atmosfera camerei. Acest buchet nu necesită o vază scumpă și va arăta grozav într-un borcan obișnuit de sticlă. Dacă doriți ca „vaza” dvs să aibă un aspect mai rafinat, legați o dantelă în jurul borcanului.