16 lucruri care nu merită cumpărate, chiar dacă se oferă 50% reducere! 

Orice fel de produse alimentare, mobilierul dorit sau articolele vestimentare, pot îmbunătăți sau complica calitatea vieții noastre. Apropo, chiar și un copil știe despre beneficiile unei saltele ortopedice, a unei alimentații echilibrate și a încălțămintei selectate corect. Dar mulți oameni adesea uită despre cele mai evidente lucruri.

Noi n-am putut rata acest subiect atât de interesant și am compilat o selecție de lucruri care nu merită nici banii irosiți, nici timpul și nici sănătatea noastră.

1. Canapea în loc de pat 

Experții consideră că canapeaua nu poate oferi un somn confortabil și calitativ, ceea ce duce în timp la lipsa cronică de somn și la probleme de sănătate. Pentru a evita nervozitatea și oboseala, este recomandat să dormiți pe un pat de dormitor și mai bine cu o saltea ortopedică.

2. Șampon ”2 în 1” sau produse ”3 în 1”  

Șamponul și balsamul dintr-o sticlă nu sunt altceva decât un truc de marketing. Funcțiile șamponului și balsamului sunt fundamental diferite: șamponul curăță, iar balsamul are sarcina de a îngriji firele de păr. Separat, funcționează excelent, dar folosind produsul ”2 în 1”, puteți uita de îngrijirea adecvată și corespunzătoare a părului.

3. Pliculețe de ceai 

Probabil că mulți nu se gândesc la cât de dăunătoare pot fi aceste pliculețe de ceai. Dacă cândva pliculețele de ceai erau făcute din hârtie, acum producătorii trec în mod sistematic la plasele de plastic sau mai adaugă termoplastic fibrelor de hârtie, pentru o rezistență mai mare.

Oamenii de știință au dovedit că prin contactul apei clocotite cu pliculețul de ceai, se emană o cantitate uriașă de particule micro plastice și substanțe toxice.

4. Bijuterii ieftine 

Bijuteriile inofensive precum cerceii, brățările și inelele din metale neprețioase sau plastic pot juca o glumă proastă cu dvs, spun alergologii dermatologi. Desigur, sunt momente în care orice metal, chiar și aurul, provoacă alergii, dar așa ceva se întâmplă foarte rar. Deci, e mai bine să plătiți ceva mai mult și să vă cumpărați un accesoriu mai calitativ decât o grămadă de bijuterii ieftine, de origine dubioasă. Apropo, judecând după recenzii, în majoritatea cazurilor, bijuteriile bugetare arată destul de insipid.

5. Dresuri de nailon ieftini  

Dresurile ieftine mereu provoacă un disconfort: nu sunt fabricate dintr-un material rezistent, ce e ultra-elastic, cu cusături plate și confortabile. Iar nuanța greșită face imaginea ridicolă.

6. Manichiură necalitativă 

Mâinile îngrijite sunt cartea de vizită a oricărei femei. O manichiură impecabilă arată mereu superb. Dacă saloanele nu vă inspiră încredere, puteți învăța să faceți manichiură de sine stătător. Principalul este să vă păstrați unghiile curate și îngrijite. Pentru puțină strălucire le puteți acoperi cu o ojă incoloră sau orice altă nuanță după plac.

7. Mâncare fast food de o calitate îndoielnică 

O dietă echilibrată este cheia sănătății, frumuseții și tinereții. În dieta zilnică a oricărei femei, ar trebui să existe grăsimi, proteine, carbohidrați, minerale și vitamine naturale, deoarece odată cu înaintarea în vârstă, pielea începe să se usuce, apar riduri și pete de vârstă. Motivul constă în încălcarea proceselor metabolice și a modificărilor hormonale din organism. Medicii cu voce tare recomandă: reduceți consumul de mâncare fast food și semifabricate de proastă calitate.

8. Replici a articolelor de brand 

Moda de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii de marcă notorie a dispărut deja. Calitatea, confortul și materialele naturale sunt pe prim plan acum. Replicile se uzează rapid, își pierd aspectul foarte curând. iar senzația că nu purtați un lucru exclusiv de marcă, ci doar o copie, nu vă va părăsi nici pe un minut.

9. Produse cosmetice dintr-un magazin nespecializat 

Achiziționând un ruj într-un magazin specializat, în primul rând ne satisfacem dorința pe placul nostru. Consultanți amabili, o gamă largă de produse calitative – toate acestea creează o atmosferă specială de cumpărături și îmbunătățesc starea de spirit. De fiecare dată, luând rujul în mână, senzația de sărbătoare va fi mereu alături.

Spre deosebire de situația în care o cremă de mâini sau apa de toaletă a fost cumpărată într-un pasaj de metrou, o tarabă sau în piață, despre ce fel de atmosferă festivă putem vorbi dacă alături stă o tejghea cu salamuri sau pește?  Deci, ocoliți astfel de magazine și mergeți la cele specializate. Răsfățați-vă puțin, deoarece știm că meritați!

10. Veselă dăunătoare din materiale de calitate proastă 

Acordând o atenție deosebită alimentației, mulți uită că uneori o cratiță inofensivă la prima vedere, poate fi dăunătoare sănătății. Deci, este important să monitorizați nu numai calitatea produselor, ci și a veselei. Vasele ceramice deteriorate eliberează cadmiu și plumb, melamină-formaldehidă (dacă sunt utilizate incorect), iar cele de aluminiu – aceeași substanță: aluminiu. Chiar și o cană din sticlă cu un model colorat aplicat este, de asemenea, periculoasă. Particulele de vopsea ieftină și de calitate scăzută pătrund în organism, acumulându-se treptat.

11. Pareo de plajă din material sintetic 

Chiar și pe plajă dorim să arătăm mișto. Înfășurându-vă într-un pareo sintetic, cu o croială învechită și legându-l la gât, există riscul să vă transformați într-o femeie de vârstă nedeterminată. Pareo de nuanțe și materiale naturale, rochii ușoare, tunici și cămăși de vară sunt mult mai plăcute pentru corp și mult mai frumoase.

12. Apă de toaletă ieftină 

Nu numai cu ajutorul hainelor, încălțămintei și accesoriilor puteți fi atractive, ci și cu ajutorul parfumului. Din păcate, replica unui parfum nu va face niciodată impresia dorită. Aroma unui astfel de parfum este fundamental diferită de cea originală, iar compoziția poate fi periculoasă pentru sănătate.

13. Cazare într-un hostel pe timp de vacanță 

Sfatul principal: nu urmăriți scopul obținerii celei mai ieftine taxe. Camera ieftină vă poate întâlni cu multe surprize, de la condiții nesalubre la vecini zgomotoși sau necinstiți. Toate aceste momente neplăcute pot întrista vacanța mult așteptată, așa că, are sens să plătiți mai mult pentru confortul dvs și servicii de calitate.

14. Papuci de casă sintetici 

Papucii de casă mereu sunt lipsiți nemeritat de atenția necesară. Mulți susțin că acasă se potrivesc cei mai ieftini papuci, oricum nimeni nu-i vede. Pe lângă faptul că ne este cald și confortabil în papuci, aceștia protejează picioarele de infecții fungice, murdărie și daune. Când îi cumpărați, acordați atenție materialului din care sunt confecționați, deoarece picioarele transpiră în papucii sintetici și asta nu e bine.

15. Servicii ilegale de taxi   

Utilizarea serviciilor prestate de taximetriști șmecheri nu este doar ilegală, ci și periculoasă. Nu sunt responsabili pentru comportamentul lor pe drum și pentru atitudinea lor față de pasageri. Apelarea unui operator de încredere prin intermediul aplicației sau prin telefon este o chestiune de câteva minute. Nu merită să riscați și să urcați în orice taxi, chiar dacă vă grăbiți.

16. Lenjerie intimă ieftină 

Dacă aveți în dulap doar un singur set frumos ”de sărbătoare”, iar restul lenjeriei este pestriță, colorată și uzată, atunci este timpul să ”trageți alarma”. Din păcate, multe femei aderă la poziția că, nu este nevoie să cheltuie bani pentru acest articol delicat, deoarece nu se vede sub haine. Totuși, această afirmație este fundamental greșită. Lenjeria scumpă, de bună calitate, se potrivește perfect, este invizibilă și ridică nivelul stimei de sine.

Pe ce lucruri preferați să economisiți și pe care nu? Așteptăm cu drag opiniile și comentariile dvs.