16 fotografii care ne demonstrează faptul că Suedia este o lume aparte, cu propriile reguli

Această țară, cunoscută de toată lumea pentru formația ABBA, chifteluțele delicioase și mobilierul său original, are foarte multe subtilități în cultura sa. De exemplu, suedezii au o astfel de noțiune ca „fika”, atunci când se bea cafea, se socializează și se mănâncă chifle dulci cu scorțișoară într-o companie plăcută. Pe lângă aceasta mai există multe lucruri care ne demonstrează faptul că Suedia este un univers paralel care are o atitudine aparte față de oameni și lumea din jur.

Coșurile de gunoi din Suedia au Wi-Fi. 

Suedia are propriul său sistem de măsurare a volumului, centilitru. Aceasta cutie are 33 cl sau 0,33 l.

Companiile de asigurări returnează clienților bani, dacă veniturile companiei depășesc planul.

Bicicletele abandonate în Suedia au o a doua viață printr-o metodă destul de interesantă. O dată pe an pe toate bicicletele abandonate se lipește autocolant oranj și, dacă proprietarul nu își ia bicicleta, atunci aceasta este luată de serviciile speciale și vâdnută la așa-numitul lopis (ceva de genul unui magazin de second hand), de unde oricine poate cumpăra o bicicletă la un preț rezonabil.  

În Uppsala (Suedia) există un astfel de indicator rutier cu pisici. 

Doar în Suedia există un mesaj pe ambalajele de înghețată care le amintește consumatorilor să le returneze pentru procesare.  

În Suedia există țevi subterane pentru utilizarea separată a deșeurilor.

În supermarketurile de acolo se oferă astfel de pungi de hârtie, care pot fi reutilizate pentru a pune gunoiul pentru compost. 

Pe insula Vrango din Suedia sunt interzise mașinile, iar populația permanentă nu depășește 400 de persoane. 

Reciclarea deșeurilor se face direct în complexele rezidențiale.

În Suedia cumpărarea dulciurilor la vrac este o adevărată loterie. 

Bomboanele și marmelada pot fi dulci, acre, sărate sau foarte sărate, picante, cu aromă de hârtie. Există și lemn dulce care poate fi dulce, sărat și picant.  

Mini bibliotecă chiar în fața supermarketului.  

De ce casele suedeze arată întotdeauna atât de bine? Acest lucru se învață în școală? 

Aproape fiecare animal este înregistrat și asigurat, iar câinii nu poartă botniță. Deoarece există foarte puține animale fără adăpost este destul de complicat și costisitor să se obțină un animal de companie. De aceea viitorii proprietari abordează acest lucru cu mare responsabilitate și își asigură animalele.

Camionul cu înghețată circulă, în Suedia, pe tot parcursul anului.

Suedia este extrem de frumoasă!