16 fapte care nu se încadrează în imaginea obișnuită a lumii

Lumea din jurul nostru este uimitoare!

Următoarele informații interesante vă vor surprinde, cu siguranță.

De obicei lăcustele nu prezintă niciun pericol pentru culturi și seamănă foarte mult cu greierii. Cu toate acestea, în condiții naturale dificile, încep să elibereze serotonină în mod activ, motiv pentru care se adună în roi și migrează. După aceea încep să se înmulțească mai activ, ajung la dimensiuni mari și își schimbă culoarea. Aceste roiuri mănâncă tot ceea ce găsesc în calea lor, devenind periculoase pentru terenurile agricole.

Cafeaua este măcinată împreună cu gândaci. Conform cercetărilor, 10% din boabele de cafea sunt atacate cu insecte pe care nu este posibil să le elimine.

Îmbrăcămintea poate spori nu doar atractivitatea, ci și atenția. Studiile au demonstrat că oamenii obțin un scor mai mare la testele de IQ atunci când poartă un halat.

Unii păianjeni pot să țese nu doar o pânză obișnuită, ci una puternică prin care nici apa nu se scurge.

Frumusețea fizică poate influența verdictul. Cu cât inculpatul este mai puțin atractiv, cu atât pedeapsa este mai severă. Rezultatele cercetărilor arată că o persoană cu un aspect plăcut poate primi o pedeapsă de 3 ori mai blândă.

În Japonia cetățenilor cu vârste cuprinse între 40 și 74 de ani li se măsoară anual talia. Dacă o femeie are mai mult de 90 cm și un bărbat mai mult de 85 cm, li se recomandă să mănânce echilibrat și să practice sportul.

Simțul mirosului este molecular, adică reacționează la contactul direct cu moleculele substanțelor. Dacă ați simțit un miros, atunci moleculele obiectului sau ale vietății care îl emană sunt deja în interiorul corpului Dumneavoastră.

Avocado ar fi trebuit să dispară cu mult timp în urmă deoarece această plantă exista datorită animalelor precum mamuții sau leneșii uriași (care aveau în jur de 6 metri înălțime). La momentul actual nu are cine să înghită un astfel de sâmbure mare, ceea ce înseamnă că, dacă germinează, atunci va fi lângă copacul-părinte.

Oamenii văd, de fapt, cu susul în jos, dar creierul întoarce automat imaginea. Acest lucru poate fi verificat cu ochelari reversibili, care întorc imaginea. Aceste experimente se încheie cu faptul că, după un timp, vederea normală revine din nou chiar și atunci când purtăm acești ochelari.

Cu cât nivelul de inteligență și venitul unei persoane este mai înalt, cu atât îi este mai dificil să-și găsească un partener și șansa de a avea copii este mai mică.

Dacă puneți mai mulți crabi într-o găleată, atunci niciunul nu va ieși, deoarece ceilalți îl vor trage în jos. Acest fenomen este caracteristic și societății umane și se numește „mentalitatea crabului”. Dacă cineva reușește, alții vor încerca să-l împiedice.

De câteva secole femeile sunt nevoite să se chinuie cu fermoarele de la spate ale hainelor. Se pare că acest element a fost inventat pentru a arăta că fata provine dintr-o familie bogată și își poate permite să aibă persoane care să o ajute să se îmbrace.

Majoritatea oamenilor habar nu au ce înseamnă un miliard. De exemplu, dacă ne-am mișca cu un milion de secunde înapoi, am nimeri în săptămâna precedentă. Iar cu un miliard de secunde, atunci în 1988. Pentru a aduna 1 miliard timp de 10 ani, va trebui să economisiți 274 de mii pe zi (sau 3,2 pe secundă).

Există de 2,2 ori mai mulți tigri în captivitate decât în ​​sălbăticie.

Dacă loviți cu mâna o masă, există șansa ca aceasta să treacă prin ea. Această probabilitate este foarte mică, dar ar fi incorect să-l excludem. Acest lucru este posibil datorită efectului tunel, când microparticulele pot trece printr-o regiune a spațiului. Adică, dacă toate microparticulele mâinii trec prin microparticulele mesei, atunci mâna va trece chiar prin masă. Microcosmosul are propriile legi și sunt studiate de mecanica cuantică.