16 exemple despre cum s-au schimbat pe parcursul a o sută de femeile din întreaga lume

Deși poate părea că nu există diferențe vizuale între noi și strămoșii noștri, nu este chiar așa. Pentru a ne convinge de acest lucru trebuie doar să ne uităm la fotografiile de acum o sută de ani și vom observa imediat că stră-stră-bunica avea trăsături faciale complet diferite, în ciuda faptului că stră-strănepoata este de aceeași naționalitate.

Vă propunem să vedeți cât de mult s-au schimbat de-a lungul unui singur secol chipurile unor femei de diferite naționalități.

Iată cum arătau cândva și cum arată acum femeile estone.

Femei românce.

Femei australiene.

Femei olandeze. 

Iată cum arătau și cum arată acum femeile portugheze.

Femei slovene.

Femei poloneze.

Femei marocane.

Această diferență de aspect nu se datorează doar produselor cosmetice și procedurilor anti-îmbătrânire disponibile în prezent, ci și faptului că viața femeilor în ultimii 100 de ani s-a schimbat nespus de mult, fapt care și-a pus amprenta asupra aspectului nostru.

Femei austriece.

Femei boliviene.

Femei algeriene.

Femei chiliene.

 Iată cum arătau franțuzoaicele de cândva și cum arată cele actuale. 

Femei armene.

Egiptenele de cândva vs cele de acum.

Iată cum arătau femeile cazace de cândva în comparație cu cele de acum.  

Este uimitor cât de mult s-a schimbat aspectul acestor femei în doar 100 de ani. Și dacă vom compara strămoșii noștri care au trăit acum 200, 300 sau chiar 400 de ani, atunci cu siguranță vor rămâne și mai surprinși. Deoarece pe atunci nu existau încă aparatele fotografie, ar trebui să le comparăm cu portretele pictate manual, ceea ce ar face ca experimentul să nu fie foarte precis.

Ce naționalități credeți că s-au schimbat cel mai mult și de ce? Așteptăm cu nerăbdare să ne scrieți în comentarii!