16 cadre care ne demonstrează că bunicii știau mult mai mult despre dragoste decât noi

Dramaturgul englez William S. Gilbert considera că dragostea face lumea să se rotească. Ne uităm la filme, citim cărți și poezii despre acest sentiment mistuitor și ne convingem de fiecare dată de corectitudinea acestei afirmații.

Admirând fotografiile vechi ale părinților și bunicilor noștri ne dăm seama de faptul că ei știau mult mai mult despre ceea ce înseamnă dragostea.

Eu și soția mea mergem în prima noastră călătorie. Am petrecut noaptea într-un cort.

Bunicii mei au făcut această fotografie în secret. Italia, 1956.

„Bunicii mei s-au logodit în secret împotriva voinței familiilor lor. În ziua în care s-au dus să facă această fotografie, bunicul meu a plecat devreme de la serviciu (lucra într-un atelier de reparații auto, iar mâinile îl trădează).

Aceștia sunt părinții mei în 1967. Astăzi își sărbătoresc cea de-a 54-a aniversare a nunții.

Eu și soția mea înainte de nuntă. 1993.

Bunicii soției mele în jurul anului 1953.  

Bunica și bunicul la sfârșitul anilor 30. S-au întâlnit întâmplător. Mașina, în care se afla bunica și prietenii săi, a avut o pană, s-a spart o anvelopă. 

„Bunicul meu lucra într-un atelier de reparații auto al tatălui său a reparat această anvelopă. După aceea au mers împreună la distracție. S-au căsătorit un an mai târziu.”

Tatăl meu a fost tâmplar în Reno, Nevada. După ce a cunoscut-o pe mama mea s-a mutat în Oregon.

„Au cumpărat o căsuță în mijlocul pădurii și au transformat-o într-o casă cu 3 etaje”.

Mama și tatăl meu în 1976 în timpul balului de absolvire a liceului. Ambii au venit cu alți parteneri, dar în acea seară au decis să fie mereu împreună.

Am găsit această fotografie romantică a părinților mei. Poza a fost făcută după ce au fugit la Istanbul pentru a fi împreună timp de o săptămână. 

Atunci și acum. Aceeași scară. Acum 71 de ani bunica s-a întâlnit cu acest tânăr. S-au reîntâlnit acum 2 ani și s-au căsătorit recent.

Am mers, în 1986, acasă în vacanță unde am cunoscut-o pe viitoarea mea soție și m-am căsătorit cu ea 11 zile mai târziu.  

Bunicii mei în 1951. El este polonez, ea italiancă. S-au întâlnit în Anglia după război. Niciunul dintre ei nu putea vorbi limba celuilalt, dar dragostea nu are hotare. 

Tatăl meu american și mama canadiană au apărut în același costum la Halloween-ul din 1985.

Nunta părinților mei în parcul Yosemite, 1981.

Bunicii mei paterni. Bunica mea era mexicană, iar bunicul meu era irlandez.

Îmi imaginez câtă pasiune a dominat în această casă.  

Fotografia mea preferată. Soția mea în ziua nunții noastre, 1987. Suntem împreună de la 16 ani.