16 cadouri despre care putem spune: „Mai bine dăruiau niște bani”

Toată lumea știe că nu contează darul, ci atenția. Dar fiecare dintre noi, cel puțin o dată în viață, a primit cadouri absolut inutile care, cel mai adesea sunt aruncate, redirecționate sau rămân neatinse.

Vă propunem, în continuare, un anti-rating al cadourilor.

Papuci sub formă de jucării moi.

Aceștia au o mai multe dezavantaje: în majoritatea cazurilor sunt din materiale sintetice, nu au branțuri și se deformează după câteva spălări. Pe lângă aceasta designul sub formă de iepuri, pisici, câini sau monștri nu este pe placul tuturor.

Cărți poștale standard.

Cărțile poștale cu versuri standard, dacă nu vor fi aruncate imediat, vor acumula praf pe rafturi. Ar fi mult mai plăcut să dăruiți cărți poștale personalizate sau realizate de Dumneavoastră.

Rama și albumul foto.

Fotografiile sunt, la moment, stocate pe suporturi electronice și se tipăresc extrem de rar. De aceea albumul și ramele foto ar putea fi inutile, mai ales că există posibilitatea ca să nu se încadreze în interiorul camerei.

O ceașcă în cutie cadou.

În majoritatea cazurilor aceste cești se depozitează în dulap deoarece nu se potrivesc deloc cu setul de ceai.

Salt cu parașuta și alte distracții de acest fel. 

Gândiți-vă bine înainte de a-i oferi un asemenea cadou unei persoane care nu preferă aventurile. Un certificat-cadou la un centru spa sau o excursie neobișnuită ar fi mult mai potrivite.

Ustensile de bucătărie inutile sau învechite.

Dacă nu sunteți 100% sigur că persoana dată are nevoie de astfel de ustensile în bucătărie, atunci mai bine nu vă grăbiți să le cumpărați. Este puțin probabil ca o tânără care gătește foarte rar să fie încântată de un grătar electric și un om de afaceri de un set de fondue.

Plante de interior.

Există persoane cărora le place să îngrijească plantele de interior.

Lucruri pentru gospodărie.

Suporturile, prosoapele de bucătărie, lingourile și alte accesorii de bucătărie sunt lucruri obișnuite pe care le puteți oferi fără niciun motiv. Iar într-o zi specială oferiți-i persoanei dragi un cadou neobișnuit.

Bijuterii demodate.

Moda este ciclică și unele lucruri se demodează foarte repede. De aceea, înainte de a dărui vreo bijuterie, nu ar trebui să vă bazați doar pe gustul Dumneavoastră. O idee bună ar fi să oferiți un certificat pentru un magazin specializat.

Lenjerie de pat din țesătură sintetică.  

Pe lângă faptul că aceasta își va pierde aspectul după câteva spălări, se uzează foarte repede și nu este plăcută la atingere.

Prosop personalizat. 

În anii 2000 prosoapele personalizate erau în top, dar, la moment, nu mai sunt actuale.

Aparate de uz casnic inutile.

Este puțin probabil ca unele aparate de uz casnic, fără de care am trăit mai mult timp, să-și găsească loc în bucătărie. Există și excepții, dar, în majoritatea cazurilor, după ce au folosite de câteva ori, ajung în colțul cel mai îndepărtat al dulapului.

Figurine și suveniruri.

Figurinele colorate, suvenirurile și alte obiecte mici, depozitate pe rafturi, creează o senzație de dezordine. De aceea ar fi bine să nu le dăruiți.

Prăjituri necomestibile și buchete fără flori.

Un tort din scutece, deși pare a fi o idee originală, nu are nicio legătură cu igiena, deoarece pachetul a fost deschis, iar scutecele au trecut prin mâinile mai multor persoane. Iar un buchet de jucării de pluș va aduna praf și v a ocupa spațiu prețios.

Care este cel mai inutil cadou pe care l-ați primit vreodată?