15 trucuri simple de bucătărie care chiar le vor plăcea chiar și bărbaților

Există mai multe secrete care ne ajută să economisim timp, produse alimentare și efort în bucătărie.

Trucurile pe care le prezentăm în continuare vor fi pe plac nu doar femeilor, dar și bărbaților deoarece sunt foarte utile.

1. Cum se păstrează ouăle mai mult timp.

Ouăle se vor păstra mai mult timp, dacă le veți unge cu ulei înainte de a le pune la frigider.

2. Cum se descojesc ușor și repede ouăle fierte.  

Există mai multe metode care ne ajută să descojim mai rapid ouăle fierte. Iată una din ele: loviți fiecare ou fiert pentru a-i crăpa coajă, turnați deasupra apă rece și lăsați-le să se răcească.

3. Cum se extrag câteva picături de suc de lămâie.

Dacă aveți nevoie doar de câteva picături de suc de lămâie pentru salată,  picături de suc de lămâie, străpungeți fructul cu o scobitoare și apăsați ușor. Apoi lipiți gaura cu  scotch și puneți lămâie în frigider.

4. Cum se usucă pesmeții și chipsurile umede.

Dacă pesmeții sau chipsurile s-au umezit, nu vă grăbiți să le aruncați. Luați o farfurie, acoperiți-o cu un șervețel, puneți pesmeții sau chipsurile deasupra și acoperiți-le cu  un alt șervețel și puneți farfuria în cuptorul cu microunde pentru de 30 de secunde.

5. Cum se pregătesc ouăle-ochiurile perfecte.  

Veți avea nevoie, pentru aceasta, de o formă specială pentru ochiuri pe care să le puneți pe tigaie și să spargeți ouăle în interior. O altă opțiune este să folosiți inele de ceapă.

6. Cum se păstrează sticlele.

7. Cum se țin roșiile pe sandwich.

Pentru aceasta va trebui să alegeți niște șuncă mai subțire, astfel încât să puteți înfășura ușor roșiile; acestea nu vor mai aluneca de pe pâine.

8. Cum se gătește peștele ca să rămână suculent.   

Puneți bucata de pește pe un „covor” de felii de lămâie. Peștele nu se va lipi de grătar, iar gustul fin de lămâie îl va face delicios.

9. Cum să „îmblânzim” folia alimentară.  

Când încercăm să învelim alimentele în folie de plastic, aceasta, de obicei, se lipește sau se îndoaie. Pentru a evita acest lucru, vă recomandă să o păstrați în frigider, după aceea se va întinde perfect.

10. O metodă ingenioasă de păstrare a condimentelor.

Aceste cutiute pot fi folosite pentru depozitarea condimentelor: sunt comode, compacte, se deschid și se închid foarte ușor.

11. Înghețați feliile de slănină.

Dacă aveți prea multă slănină și vă temeți că va expira înainte de a o mânca, congelați-o. Îndoiți o bucată de hârtie pentru copt, puneți feliile de slănină între straturi și puneți-o în congelator.

12. Cum se păstrează verdeața în stare proaspătă.

Spălați și uscați verdeața. Puneți-o într-o pungă de plastic și umpleți-o cu aer. Legați bine punga; verdeața se va menține proaspăt mai mult timp.

13. Cum se ascute un cuțit.  

Dacă nu aveți la îndemână un instrument pentru ascuțit cuțitele, puteți încerca această metodă. Întoarceți o ceașcă din ceramică și treceți de câteva ori cu cuțitul pe fundul vasului.

Dacă aveți un cuțit foarte scump și de calitate, este mai bine să nu riscați.

14. Cum se evită alunecarea tocătorului.  

Puneți o cârpă umedă dedesubt și tocătorul nu va mai aluneca.

15. Cum se încălzește uniform mâncarea în cuptorul cu microunde.

Pentru a încălzi uniform mâncarea în cuptorul cu microunde lăsați spațiu în centrul farfuriei.