15 trucuri care-i vor ajuta chiar și pe cei leneși să mențină lucrurile în ordine

Toată lumea adoră să trăiască în curățenie și confort, dar aceasta necesită timp și efort. De aceea există multe trucuri care ne ajută să petrecem cât mai puțin timp și să depunem un efort minim pentru a menține lucrurile în ordine.

Vă propunem câteva trucuri eficiente care vă vor ajuta să vă mențineți casa curată.

— Acoperiți, când prăjiți ceva, zona din jurul aragazului cu șervețele de hârtie pentru ca stropii de ulei să nu cadă direct pe blat, iar pentru a proteja aragazul, acoperiți suprafața acestuia cu folie de aluminiu.

— Optați pentru vesela cu suprafață netedă, deoarece se spală mult mai ușor.

— Nu lăsați toată vesela la vedere. Dacă, de exemplu, locuiți singur și aveți 10 farfurii, există mai multe șanse să le folosiți pe cele curate până când acestea se termină. Pentru a evita depozitarea vaselor în chiuvetă lăsați câte un set de vase pentru fiecare membru al familiei, iar restul păstrați-le în dulap.

— Puteți pune mai multe pungi în coșul de gunoi. Astfel, după ce veți arunca o pungă, va rămâne alta la îndemână, iar coșul va rămâne curat.

— Pentru a readuce strălucirea de odinioară a vaselor de metal putem utiliza puțin ketchup și un burete.

— Dacă nu aveți la îndemână un burete din sârmă puteți utiliza folia de aluminiu.

— Pentru a proteja suprafețele deschise din bucătărie precum partea de sus a dulapurilor de bucătărie acoperiți-le cu folie alimentară, care poate fi schimbată, sau covorașe de cauciuc care se spală ușor.

— Turnați, în suportul periei de toaletă, puțin gel pentru curățarea suprafețelor din baie. Acest lucru va ajuta la menținerea toaletei curate, iar bacteriile nu se vor acumula pe perie.

— Flacoanele metalice precum spuma de ras sau deodorantul lasă urme de rugină pe chiuvetă. Pentru a împiedica acest lucru aplicați ojă transparentă pe locul cu pricina, lăsați să se usuce și după aceea veți observa că suprafața chiuvetei va rămâne curată.

— Pentru a preveni formarea petelor lăsate de apă și săpun pe pereții cabinei de duș, ștergeți-i imediat după ce ați făcut duș.

— Detergentul pentru vase se descurcă de minune nu doar pentru a îndepărta grăsimea de pe vase, ci și de pe haine. Dacă aveți o pată de grăsime pe haină, puneți câteva picături de detergent pentru vase înainte de spălare și lăsați să acționeze câteva minute.

— Uleiul pentru bebeluși vă va ajuta să lustruiți robinetele cromate. Turnați câteva picături pe o bucată de hârtie și prelucrați suprafața, apoi ștergeți cu o cârpă uscată ca să nu rămână urme de ulei.

— Puteți scăpa de mirosul neplăcut al mobilierului tapițat presărând bicarbonat pe suprafața acestuia. Lăsați să acționeze timp de o oră sau două și apoi aspirați. Apropo puteți reîmprospăta în același mod patul animalului Dumneavoastră de companie.

— Faceți patul în fiecare zi. Acest lucru va împiedica depunerea prafului pe lenjerie, iar în al doilea rând dormitorul Dumneavoastră va părea mult mai frumos, chiar dacă nu este în perfectă ordine.

— Arzătoarele aragazului se acoperă, în timp, cu murdărie. Pentru a le curăța scoateți-le, puneți-le într-o pungă etanșă și umpleți-le cu amoniac. Lăsați-le timp de câteva ore sau peste noapte. Toată murdăria va dispărea.

— Pentru a șterge rapid praful de pe suprafețe puteți folosi o pereche de colanți vechi care se vor electriza în timpul procesului de curățare și tot praful se va depune pe ei.

— Pentru a curăța plintele mai ușor înfășurați o cârpă din microfibră sau înfășurați o cârpă în jurul unei mături din plastic, fixați-o cu benzi elastice și ștergeți toate plintele.