15 sfaturi simple care vă vor ajuta să aveți toaleta mereu curată și proaspătă

Curățarea toaletei este una dintre cele îndelungate activități din gospodărie. Este o sarcină mai dificilă și nu întotdeauna plăcută, dar foarte necesară. În acest articol am selectat câteva sfaturi care vor face procesul de curățare mai simplu, mai eficient și mai rapid. Veți economisi bani, timp și putere. 1. Remediu pentru curățarea vasului de toaletă

Orice suc praf vă va ajuta să curățați vasul de toaletă de depuneri și murdărie. Trebuie să turnați conținutul pliculețului în rezervor și pe pereții vasului, lăsați să acționeze 15-20 de minute, după care clătiți și spălați cu peria. Vasul de toaletă va fi foarte curat și va emana un miros de prospețime.

2. Îndepărtarea petelor dificile

Amestecați în proporții egale oțet și detergent pentru vase pentru a obține o soluție care va îndepărta și cele mai dificile și vechi pete din cadă și de pe faianță.

3. Cuburi pentru curățarea și prospețimea toaletei

Nu cheltuiți bani pentru produsele de curățare a toaletei, deoarece tot necesarul îl aveți acasă. Amestecați un pahar de apă, 1/4 pahar de sare de lămâie, 1 lingură de detergent de vase și veți obține cuburi pentru curățarea vasului de toaletă. Pasta obținută aranjați-o în forme pentru gheață și lăsați să se solidifice. Pentru a curăța toaleta, puneți un cub în vas și așteptați până se va dizolva, apoi spălați pereții cu peria.

4. Curățarea rezervorului de apă și a vasului de toaletă

Oțetul curăță foarte eficient toaleta. Turnați în rezervorul de apă și dați drumul la apă de câteva or. Prin această metodă veți curăța toaleta de murdărie și bacterii.

5. Curățarea periei

Peria pentru toaletă se curăță foarte rapid dacă veți turna la fundul suportului vreun produs de curățarea toaletei. Lăsați să acționeze câteva ore, după care clătiți cu apă. Peria se va menține mai mult timp curată dacă veți turna soluție din apă și înlăbitor la fundul suportului.

6. Curățarea cu grapefruit

Cu ajutorul grapefruitului și a sării puteți curăța eficient cada,vasul de toaletă și chiuveta de murdărie și mucegai. Tăiați fructul în jumătate, presărați peste pulpă sare și începeți să curățați. Aveți nevoie de doar 10-15 minute ca totul să strălucească de curățenie, iar aerul să fie îmbibat cu miros de citrice.

7. Perdea pentru baie

Perdeaua de baie va fi mereu îngrijită și fără mucegai dacă o veți spăla cu regularitate. Puteți să o spălați manual sau în mașina de spălat. Dacă este prea murdară, înmuiați-o în apă fierbinte cu suc de lămâie.

8. Compresă cu oțet

Compresa de oțet îndepărtează cele mai dificile pete. Puneți pe suprafața murdară o lavetă îmbibată în oțet. Lăsați să acționeze jumătate de oră și apoi clătiți!

9. Remediu împotriva ruginii

Rugina din cadă poate fi îndepărtată cu ajutorul unei soluții de amoniac și apă oxigenată. Amestecați într-un vas 100 ml de amoniac și 50 ml de apă oxigenată. Umeziți zonele în cauză și lăsați să acționeze 15 minute, apoi clătiți.

10. Un instrument util

Ștergătorul auto este perfect pentru curățarea rapidă a ușilor din sticlă a cabinei de duș și a oglinzilor din camera de baie.

11. Remediu împotriva transpirației

Aplicați pe întreaga suprafață a oglinzii puțină cremă de ras, apoi ștergeți- cu un prosop de hârtie. Oglinda nu va mai transpira câteva săptămâni, iar apoi repetați procedura.

12. Suport pentru burete

O clamă mare poate servi drept suport pentru burete. El va facilita evaporarea apei și va prelungi viața cu câteva luni.

13. Curățarea rosturilor faianței

Când faceți curățenie în baie sau toaletă trebuie să curățați cu atenție rosturile faianței, deoarece anume acolo se pot ascunde microbii și mucegaiul. Îndepărtați și dezinfectați suprafețele cu soluție din 1 lingură de amoniac, apă și oțet pentru a fi mai moale. Aplicați soluția pe zonele necesare, apoi clătiți și curățați cu o perie aspră.

14. Lupta împotriva ciupercilor

Este destul de greu să îndepărtați mucegaiul din camera de baie. Dacă veți curăța, va apărea în scurt timp. Imediat ce ați observat mucegaiul îndepărtați-l cu soluții speciale. Faceți o soluție din apă oxigenată. Se prelucrează suprafața afectată, lăsați puțin să acționeze, apoi clătiți cu buretele.

15. Aerisirea

Aerisiți cât mai des camera de baie și curățați periodic plasa ventilației. Acest trucuri vor permite buna circulație a aerului și vor preveni acumularea murdăriei și apariția mucegaiului.

Priviți video de mai jos pentru mai multe detalii.

 

Sursa: 5-Minute CraftsRachel Talbott