15 sfaturi pentru mămicile de băieți – vor ajuta să devii prietenul adevărat al fiului tău!

Mama aproape întotdeauna joacă un rol major în creșterea și educația copilului. Ea este cea mai importantă persoană pentru copil. Dar educația băieților se deosebește de cea a fetelor. Dacă mama găsește limbă comună în comunicarea cu fiica ei fiind condusă de intuiție, acest lucru nu e valabil în comunicarea cu băieții.

Am adunat 15 secrete care vă vor ajuta sa deveniți cel mai bun prieten pentru fiul dumneavoastră.

Lăsă-l să consume energie.

Cumpără fiului tău mănuși de box și o pară, sau tobe. Este important ca el să aibă o ocupație datorită căreia el să poată pierde energie. Dar aceste lucruri trebuie să aparțină numai lui.

Lasă-l să deterioreze lucrurile. 

Nu poți evita hainele murdare și rupte. Nu îţi cheltui energia pentru a te înfuria – aşa cunoaşte el lumea înconjurătoare.

Lasă-l să încerce.

Fiul tău trebuie să înțeleagă cât mai curând posibil că rezultatul poate fi obținut numai prin practică. În viitor acest sfat îi va fi de folos.

Nu-i ignora iritantul „De ce?”

Învăță-l să gândească. Dă-i un răspuns sau căutați acest răspuns împreună. Oferă-i ceva în care el să aibă încredere atunci când nu vei fi lângă el, ceva care să îi ofere siguranța că nu este singur.

Cunoaște-i pasiunile.

Dacă îi place baschetul, ar trebui să știi numele unor echipe și jucători celebri. Nu doar ești prezentă în viața unui copil, dar te și implici.

Învață-l să îşi exprime în cuvinte ceea ce simte.

Învățați-vă fiului să vocifereze ceea ce simte. În viitor, el va fi capabil să deosebească emoțiile pozitive de cele negative.

Plimbați-vă împreună.

Fără telefon, fără tabletă. telefonul şi aparatul foto. Ieşiţi afară pur şi simplu şi urmăriţi-vă copilul, vorbiți cu el.

Fii cel mai mare fan al fiului tău.

Colecţionează-i agendele şcolare, premiile, pozele, desenele şi fii mereu mândră de fiul tău. S-ar putea să vină un moment în care îţi va spune să încetezi, însă în adâncul sufletului va fi foarte fericit că îţi pasă de el.

Învaţă-l să strângă după el.

Învață-l să gătească, să spele, să calce hainele. S-ar putea să nu aibă nevoie de toate astea, însă fii sigură că într-o zi soţia lui îţi va mulţumi pentru asta.

Citeşte-i şi citeşte împreună cu el.

Citiți cărți vorbiți despre ele. Copilul trebuie să vadă că citeşti. Povestiți despre ceea ce citiți, pentru că așa își va forma părerea.

Fii şi tu un exemplu.

Povestește-i fiului tău despre rudele care nu mai sunt în viață, cum au trăit, cu ce se ocupau, cum erau acești oameni. Fiul trebuie să-și cunoască rădăcinile și să fie mândru de familia lui.

Învață-l bunele maniere. 

Învață-l să spună „mulțumesc”, „cu plăcere”, etc.

Spune-i că deși e băiat, trebuie să fie uneori sensibil. 

Uneori, un bărbat ar trebui să fie sensibil: cu copiii mai mici, cu cei mai slabi și cu cei care au nevoie de sprijin.

Îmbrățișați-vă!

Toți oamenii au nevoie de afecțiune. Bărbații, în mod special.