15 semne ce confirmă faptul că aveți un copil genial.

Este foarte important să diferențiați un geniu de un copil capabil. Despre Thomas Edison și Albert Einstein profesorii au zis că nu sunt în stare de nimic, în ciuda acestui fapt, ei erau fără îndoială niște copii înzestrați.

Asociația Națională a Copiilor Supradotați din Statele Unite definește genialitatea unui copil ca ,,abilitățile care depășesc în mod semnificativ norma medie pentru o anumită vârstă (a unui copil)”. Un copil poate fi înzestrat în unul dintre următoarele domenii:

– Artistic;

– Creativ;

– Intelectual;

– De conducere;

– Academic: limbi, matematică sau știință.

Potrivit Asociației Naționale a Copiilor Supradotați din Statele Unite: „Copiii talentați au asimilat aproximativ 60% din programul grădinițelor chiar în prima zi.”

Este important să înțelegem că copiii înzestrați nu sunt doar inteligenți. Copiii capabili sunt inteligenți, în timp ce copiii talentați sunt creativi.

Amintiți-vă de cei mai importanți inovatori – Da Vinci, Tesla, Bell, Edison, Gates, Jobs. Acești oameni erau cei pe care îi numim acum „înzestrați”. Trebuie să menționăm faptul că nu toți s-au putut lăuda cu note bune la școală.

Scopul copiilor dotați este să-și realizeze ideile. Atunci când ceva (de exemplu, o disciplină școlară) le atrage atenția, copiii talentați doresc nu numai să învețe, ci și să-și aplice cunoștințele în practică.

Ei gândesc în afara limitelor, de aceea pentru ei sunt recomandate mediile de studiu alternative.

Iată 15 semne ale copiilor talentați:

1. Vorbește ca un profesor.

Copiii înzestrați asimilează cunoștințele mult mai rapid decât ceilalți. Învățarea unor limbi străine este, de asemenea, mai ușoară pentru ei. Copiii înzestrați au un vocabular amplu și pot folosi fraze complexe în comunicare

2. Are o gândire logică.

Majoritatea copiilor talentați pot rezolva puzzle-uri complicate și știu exact momentul în care mama se întoarce acasă de la serviciu. Această abilitate este rareori dezvoltată la copii mici. Cu excepția cazului în care, desigur, copilul dvs este un copil înzestrat.

3. Citește mult.

Copiii înzestrați sunt incredibil de curioși. Pentru a-și satisface curiozitatea, ei simt nevoia să citească fiecare carte care ajunge în mâinile lor. Această trăsătură este evidentă atunci când copilul este foarte interesat de un anumit subiect.

4. Este incredibil de talentat în orice domeniu.

Genialitatea este un cuvânt cu care îi putem caracteriza pe cei incredibil de talentați. Unii copii sunt de la natură talentați în sport, știință sau artă. Talentul deosebit este un semn clar a dotării copilului.

5. Îi place compania persoanelor mature și a copiilor mai mari.

Copiilor înzestrați, datorită abilităților intelectuale extrem de dezvoltate, nu le este interesant să comunice cu copiii de vârsta lor. Ei pur și simplu nu îi înțeleg sau se plictisesc în compania lor. De aceea, acești copii vor comunica cu copii mai mari, cu profesori sau alți adulții.

6. Sunt foarte atenți.

Majoritatea copiilor talentați au o capacitate remarcabilă de a se concentra asupra a ceea ce îi interesează. În timpul unei lecții plictisitoare, un copil talentat va pierde această abilitate. Din această cauză, puteți decide în mod greșit că copilul nu este atent la lecție.

7. El este matur.

Un copil talentat poate fi înzestrat, de asemenea, cu inteligență emoțională care este foarte dezvoltată. Dacă copilul dvs este înzestrat, puteți observa că el dezaprobă comportamentul copiilor de vârsta lui. Copiii înzestrați de obicei, nu sunt, predispuși să greșească.

8. Este original.

Copiii înzestrați, de asemenea, pot rezolva cu ușurință problemele. Ei găsesc noi metode pentru soluționarea unei probleme, precum și noi abordări pentru îmbunătățirea unei activități.

9. El este un lider.

Datorită maturității sale, abilitații de a rezolva probleme și capacității de a gândi original, copilul dotat este cel mai potrivit pentru poziția de lider. Desigur, aceste calități de lider se vor manifesta cel mai clar atunci când copilul se află într-un mediu potrivit.

10. Nu trebuie să-l ghidezi.

În timp ce alți copii au nevoie de părinți sau de profesori pentru a le spune cum să facă ceva corect, copiii talentați nu au nevoie să fie ghidați, ei vor pune întrebări mai târziu. Sau, se vor descurca de sine stătător.

11. E plin de energie.

Copilul dotat este întotdeauna în mișcare, cel mai probabil din cauza activității accelerate a creierului. Rețineți, că copiii inteligenți și talentați vorbesc adesea foarte repede.

12. Trebuie să-și petreacă timpul singur.

Copiii talentați preferă să petreacă timp cu alți copii. Totuși, singurătatea le permite să-și dezvolte creativitatea. Atunci când sunt singuri, copiilor înzestrați le place să citească, să scrie și să deseneze.

13. Iubește natura.

Unor copiii dotați, mai ales celor cu abilități artistice dezvoltate, le plac peisajele și sunetele naturii. Curiozitatea lor se manifestă cel mai mult în natură.

14. Nu reușește să-și valorifice tot potențialul.

Da, ați citit corect. Copiii inteligenți și talentați pierd multă energie în ceea ce îi interesează. Adesea se întâmplă ca aceștia să reușească într-un domeniu și să nu aibă același succes în altul. Copiii înzestrați uneori nu-și pot realiza întregul potențial din cauza neglijenței, frustrării sau plictiselii.

15. Îi place foarte mult să învețe.

Copiilor înzestrați le place să învețe atât de mult încât devine hobby-ul lor. Datorită abilităților și cunoștințelor sale, copiii dotați pot împărți unele interese cu colegii săi.

Ați cunoscut astfel de copii? Este copilul dvs un copil înzestrat?