15 trucuri de la Twiggy: 25 de ținute în garderoba frumoasă și corectă, pentru femeile 50+.

Aceeași Twiggy, care în anii 60 a surprins publicul cu silueta sa slabă și după care modelele au devenit aproape ”transparente”? Da. Dar nu vă grăbiți să zâmbiți sceptic. Acest nume a fost legat de revoluția din domeniul modei. Twiggy a fost una dintre primele, care și-au permis să poarte o fustă scurtă pe podium și în viața cotidiană.

Numele real al modelului este Leslie Hornby. Până la debutul său la vârsta de 16 ani, ea cântărea 41 de kilograme, de aici și porecla ”Twiggy” (twig – crenguță).

Potrivit unor istorici ai modei, anume Twiggy, poate fi numită primul supermodel în sensul modern al cuvântului. Eroina noastră, care are acum 67 de ani, și-a terminat cariera de model și s-a dedicat în întregime femeilor. Articolele sale pentru femei despre alimentație, sănătate, stil și mod de viață au fost publicate în cele mai renumite reviste pentru femei. Fostul model a scris o carte pe care a dedicat-o femeilor după 40 de ani. Această carte este un ghid complet de sfaturi legate de aspectul psihologic și emoțional al vieții femeilor la această vârstă.

Twiggy a povestit despre modul în care vârsta a schimbat-o. Foarte interesante sunt sfaturile privind schimbarea garderobei unei femei după 40 de ani.

Vârsta nu este un motiv pentru a respinge individualitatea

”Moda trebuie să ne servească pe noi și nu invers” – spune Twiggy. ”Și cu cât suntem mai în vârstă, cu atât trebuie să ne îmbrăcăm mai bine!” – afirmă autorul cărții. ”Eu nu înțeleg femeile care ajung în depresie din cauza vârstei sale și nu pot să o accepte. A fi o femeie în vârstă nu înseamnă să fii urâtă! Vârsta nu înseamnă renunțarea la individualitate și modă, aceasta nu înseamnă papuci de cameră confortabili și o pijama moale!”

Individualitatea este idolul căruia i se închină Twiggy, aproape de la începutul vieții sale. Chiar și faptul că este atât de slabă, ea îl consideră o individualitate, modelul nu a imitat pe nimeni, a fost ”ea” însăși”

Renumita Twiggy, la ai săi aproape 68 de ani, nu face injecții cu Botox și nu recurge la chirurgie plastică, iar singura rețetă de frumusețe este somnul de 9 ore pe zi.

Să analizăm recomandările fostului model despre cum trebuie să se îmbrace o femeie după 40 de ani.

Mânecile – în centrul atenției

Primul lucru care trebuie să se schimbe odată cu vârsta sunt mânecile. Cumpărați aceste modele:

– mâneci cu pliuri;

– mâneci libere, strânse la manșeta de pe încheietura mâinii.

1.

T-shirt cu mânecile mai lungi sau mai scurte decât cotul. Este mai bine să renunțați la mânecile scurte.

2.

– tricouri din bumbac cu mâneci lungi. Ele arată foarte bine singure sau combinate cu cămăși și rochii.

– sunt recomandate cămășile și modelele pentru femeile însărcinate. Aceste modele sunt foarte frumoase, deoarece conturează bine linia decolteului.

– mânecile 3/4 – arată foarte seducător! Acest model de mâneci ascunde toate imperfecțiunile legate de vârstă, în același timp demonstrează o parte a mânii foarte atrăgătoare, chiar ascunde volumul suplimentar, dacă aveți probleme legate de greutate.

3.

Tricouri

Optați pentru tricourile din bumbac 100%. Cumpărați tricourile cu mâneci lungi și purtați-le cu cămăși. Decolteul în formă V este cea mai bună alegere pentru femeile cu sânii mici sau mari.

4.

Tricotajul – cea mai bună alegere pentru femeile în vârstă! Această țesătură poate ascunde imperfecțiunile siluetei și va accentua toate avantajele acesteia. Trebuie să aveți în garderobă cel puțin un cardigan. Dacă nu aveți o talie accentuată purtați cardiganul cu o centură. Iar dacă aveți șolduri mari nu închideți nasturii de la cardigan pentru a nu distruge echilibrul în siluetă.

5.

6.

Nu renunțați la blugi! Trebuie doar să alegeți pantalonii potriviți:

– Nu cumpărați modele de blugi cu talie joasă.

– Blugii sunt o alegere bună pentru femeile însărcinate.

– Alegeți modelele de blugi cu dungi verticale.

– Dacă nu puteți alege modelul potrivit al blugilor, probați o pereche de blugi pentru bărbați, deseori aceste modele sunt potrivite multor tipuri de siluete.

– Dacă nu vă place cum se aranjează blugii pe talie și șolduri – purtați-i cu cămăși lungi și cardigane.

– Măsurați blugii atunci când îi cumpărați. Diferiți producători indică mărimile în mod diferit.

– Sunt recomandate modelele cu talie înaltă. O burtă mică o puteți ascunde sub o cămașă sau un pulover.

– Alegeți modelele de blugi fără buzunare la spate.

7.

8.

9.

Fuste

Descoperiți fustele largi și lungi! Sub aceste fuste puteți ascunde toate imperfecțiunile siluetei. Combinați aceste fuste cu tricouri strâmte și centuri. În sezonul rece puteți combina aceste fuste cu pulovere voluminoase. Fustele lungi niciodată nu se vor demoda, în plus ele sunt foarte frumoase.

10.

Fusta creion, de asemenea este o alegere reușită pentru femeile în vârstă. Optați pentru fustele cu lungimea sub genunchi în combinație cu încălțămintea pe toc.

11.

12.

Kiltul – nu ratați acest model

Fustele în carouri completează perfect garderoba de iarnă. Cel mai bine să combinați o astfel de fustă cu o helancă neagră, ciorapi negri, o geantă mare și cizme.

13.

14.

15.

Pentru garderoba unei femei pantalonii sunt mai importanți decât fustele. Chiar dacă nu purtați foarte des pantaloni, trebuie să aveți în garderobă cel puțin o pereche de pantaloni negri clasici. Pantalonii pot ascunde multe imperfecțiuni ale siluetei, de aceea ar fi bine să nu renunțați la ei.

16.

17.

În combinație cu o bluză albă, pantalonii vor crea o ținută perfectă pentru orice ocazie.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

Frumusețea nu trebuie să depindă de vârstă. Fiți frumoase!