15 cărți fantastic de captivante, pe care nu le vei putea lăsa din mână!

Sunt mai captivante decât televizorul și Facebook-ul.

Citirea cărților poate fi o activitate foarte interesantă, dacă veți ști cum să alegeți cartea și autorul.

Există cărți care vă pot face să uitați de serialele preferate sau de știrile de pe Facebook.

Vă vor atrage în universuri necunoscute începând cu primele pagini.

Vă propunem în continuare o selecție de 15 cărți care nu vă vor lăsa indiferenți.

1. Stephen King, „Sub Dom”.

liljas-library.com

Într-o zi ca oarecare alta un mic orășel se trezește izolat din restul lumii și acoperit cu o cupolă de origine necunoscută. Soldații încearcă să distrugă această cupolă. Între timp locuitorii orașului suferă din cauza unor fenomene anormale: căldură teribilă și aer poluat.

Dar cel mai rău lucru nu este catastrofa ecologică care îi așteaptă. Va fi interesant să observați comportamentul oamenilor într-un spațiu închis. La numai o săptămână după incident, locuitorii unui mic oraș liniștit vor fi de nerecunoscut.

2. Francoise Sagan, „Un zâmbet vag.”

goodreads.com

Personajul principal este o domnișoară tânără care speră să obțină cât mai multe în viață. Ea se îndrăgostește, începe o poveste de dragoste, se bucură de viață. În viața ei apare un prieten credincios și un amant pasional. Și acestea sunt două persoane diferite.

Ea îi dăruiește inima sa amantului, care însă nu-i apreciază acest dar. El este avocat și un familist exemplar, care nu intenționează să lase totul baltă pentru o fetiță care s-a îndrăgostit de el.

3. Donna Tartt, „Istoria secretă”.

teen-book-review.blogspot.com

Acest thriller psihologic vă va capta atenția din primele pagini. Împreună cu personajul principal vă veți întoarce în trecut, care nu pare întotdeauna așa cum ni-l amintim. Rătăcind prin labirinturile memoriei, Richard Paypen își va aminti de evenimentele dinaintea morții prietenului său.

A făcut cunoștință cu el pe când era student la Universitatea din Vermont. Tot atunci a mai cunoscut și alți tineri, destul de bogați, educați și dornici de cultura antică. Cine dintre ei se face oare vinovat de această crimă?

4. Neil Gaiman, „Nicăieri”.

amazon.com

Autorul romanului a creat o lume întreagă care le este necunoscută oamenilor. Această lume se află sub străzile Londrei. Pentru a ajunge acolo, trebuie să găsiți o ușă specială care a fost descoperită de Richard Mayhew care a decis să o ajute pe o domnișoară necunoscută.

Un locuitor obișnuit al orașului Londra se trezește printre foarte multe pericole, monștri, ucigași. Dar există și îngeri acolo. Richard este forțat să devină însoțitorul fetei necunoscute pe care o ajutase cândva și o va ajuta să descopere care a fost cauza morții familiei sale.

5. Diane Setterfield, „A treisprezecea poveste”.

prettybooks.co.uk

„Spuneți-mi adevărul”. Cu această frază încep evenimentele fascinante care vă vor captiva imediat. Dacă doriți să vă transferați în lumea tainelor, citiți această carte care se aseamănă cu o poveste modernă, unde nu există o delimitarea prea clară între ce e bine și ce e rău.

Treptat, paginile albe ale enigmaticei povești, a treisprezecea, pe care scriitoarea nu vrea să o depene, își vor dezvălui taina.

6. Joan Harris, „Cinci sferturi de portocală”.

abebooks.co.uk

Personajul principal, Framboise, moștenește de la mama sa o carte cu rețete. Este o nedreptate, pentru că fratele ei a moștenit o fermă. Dar nu este chiar atât de simplu cum ar putea păarea la prima vedere.

Pe lângă rețete sunt și unele notițe ale mamei, în care își dezvăluie dorințele cele mai secrete și gândurile care o frământă. Framboise găsește și unele mărturisiri ce țin de evenimente care pot ajuta pe fată să descopere misterele din trecut ale familiei sale.

7. Kathryn Stockett, „The help”.

fevatv.com

Evenimentele au loc în sudul american în anii ’60 ai secolului trecut. Viața le întâlnește pe două menajere de culoare și cu o proaspătă absolventă a universității. Fiecare dintre aceste femei are un vis pentru care sunt gata să lupte.

Dar pentru aceasta trebuie să se confrunte cu tradițiile și stereotipurile prestabilite. Vor rezista oare? Este o istorie despre soarta femeilor de diferite vârste și statut social.

8. Anna Gavalda, „35 de kile de speranță”.

momobookblog.blogspot.com

Fiecare minut pe care Gregoire îl petrecea la școală era o tortură pentru el. Singurul loc în care micul Gregoire se simte în largul său este atelierul bunicului Leon, unde pasiunea lui pentru meșterit îl ajută să construiască tot felul de lucruri ingenioase. Bunicul îi îndeamnă să meargă la colegiul tehnic.

Dar pentru a ajunge acolo trebuie să te accepte. Băiatul scrie o scrisoare sinceră, emoționantă, dar cam naivă și amuzantă unde roagă să fie admis la colegiu. Ce se va întâmpla? Va reuși Gregoire să-și realizeze visul?

9. Douglas Adams, „Ghidul autostopistului către galaxie”.

readerslane.com

Un roman surprinzător de amuzant și bizar! Casa lui Arthur este distrusă, Pământul este distrus. El merge într-o călătorie aventuroasă, descoperă secretele despre originea Pământului și despre viața din univers…

În această carte Adams oferă răspunsuri originale la cele mai complexe întrebări filozofice.

10. Jane Austen, „Mândrie și Prejudecată”.

adaring.com

Acesta este un roman clasic de dragoste, care nu și-a pierdut actualitatea. Jane Austen, cu un umor foarte subtil, descrie cât îi este de dificil unei domnișoare să-și găsească un rost în viață, mai ales dacă-și dorește o căsătorie din dragoste.

Veți vedea, de asemenea, în ce mod prejudecățile vă pot împiedica să vedeți fața adevărată a unei persoane. Prima impresie nu este întotdeauna corectă. În spatele imaginii unui domn plăcut s-ar putea ascunde o persoană calculată și practică.

11. Paula Hawkins, „Fata de tren”.

irishtimes.com

Acesta este un adevărat bestseller, o poveste misterioasă și fascinantă, spre finalul căreia se dovedește că lumea nu este ceea ce pare.

Rachel urmărește ritualul de dimineață al unui cuplu ce locuiește într-o casă de lângă calea ferată. Relația lor pare a fi una ideală. Dar numai în aparență. La fel cum în spatele fațadelor caselor frumoase există multe secrete și crime. Fata va trebui să reconstituie ceea ce s-a întâmplat în trecut ei și fatei pe care o privea.

12. Serghei Dovlatov, „Geamantanul”.

azbooka.ru

Un subiect familiar: protagonistul emigrează în SUA (în perioada sovietică) și își ia doar un geamantan în care-și pune toate lucrurile pe care le-a adunat până la vârsta de 36 de ani.

Câțiva ani mai târziu eroul nostru deschide geamantanul și găsește aici și amintiri din copilărie, amintiri despre prima sa soție, din tinerețea sa.

Această lucrare vă va încălzi sufletul, veți dori să o recitiți din nou și din nou!

13. Niccolò Ammaniti, „Nu mi-e frică”.

amazon.co.uk

Romanul descrie problemele mari ale unor copii mici. Michele, protagonistul romanului, are parte de o aventură interesantă și în același timp foarte periculoasă. El găsește întâmplător o groapă în care se află un băiețel legat.

Ce va face Michele, cui îi va spune despre secretul său, cum se va comporta. El are foarte multe întrebări și încearcă să afle răspuns la ele, dar va putea oare să se descurce de unul singur?

14. Ray Bradbury, „451 grade Fahrenheit”.

latimesblogs.latimes.com

În această lume nouă păstrarea și citirea cărților se consideră a fi o adevărată crimă. Pompierii au acum un loc de muncă nou, mai puțin periculoși decât înainte. Ei ard cărțile. 451 grade este temperatura la care începe să ardă hârtia.

Cu se ocupă oamenii? Urmăresc diferite emisiuni, seriale, show-uri. Mințile lor sunt adormite. Cultura maselor înlocuiește adevăratele valori cu unele artificiale. Cei care încearcă să scape din acest vis sunt pedepsiți.

15. Philip Dick, „Visează androizii oi electrice?”

thefoxisblack.com

Acest roman a stat la baza a două filme: „Blade Runner” și „Blade Runner 2049”.

Războiul nuclear a distrus viața pe Pământ. Aproape toate animalele au murit. Oamenii au colonizat cu succes alte planete ale sistemului solar și s-au mutat acolo. Cei care au rămas pe Pământ au parte de o existență mizerabilă și plictisitoare. Orașele degradează treptat.

Rick Deckard vânează androizii care vin ilegal pe pământ. Este un profesionist în domeniul său. Dar în timpul vânătorii Rick începe a-și pune întrebări de genul: este oare uman să distrug androizi?

V-a plăcut selecția? Ce romane ați mai adăuga?