15 reguli de etichetă pe care trebuie să le cunoască fiecare persoană manierată

Este foarte plăcut să ne petrecem timpul în sânul familiei noastre, ne simțim mereu bine și confortabil în compania lor. Dar fiecare persoană trebuie să participe și la evenimente sociale, să meargă la restaurant, în vizită la cineva. Prin urmare este foarte important să cunoaștem bunele maniere pentru a nu nimeri în situații jenante.

© DepositPhotos

Echipa noastră a pregătit 15 reguli de bază care sperăm că vor fi de ajutor.

Bunele maniere la masă

1. Purtați geanta în mâna stângă. Mâna dreaptă trebuie să fie întotdeauna liberă pentru a vă putea saluta cu cei din jur.

© DepositPhotos

2. Nu puneți smartphone-ul pe masă și mai nepoliticos decât a așeza telefonul la vedere este să vă faceți de lucru cu el în timpul întâlnirii/discuției cu interlocutorul, stând pe Facebook, messenger, whatsapp sau instagram etc.

3. Când vă aflați la restaurant nu uitați să aranjați corect tacâmurile. Chelnerii se orientează după ele, deci este un moment foarte important care vă va ajuta la evitarea neînțelegerilor cu personalul.

© DepositPhotos

4. Nu se recomandă să ciocniți paharele pentru a auzi sunetul lor. Este suficient să le ridicați până la nivelul ochilor și să vă orientați privirea spre persoanele care vă sunt alături.

5. Dacă vă cade șervețelul de pe masă, îl ridicați singur. În cazul în care vă cad tacâmurile cereți-i ajutorul chelnerului.

6. În restaurant nu este obișnuit să-i ajuți pe chelner: nu-i treceți o farfurie, ajutați-l să puneți farfuria. Așa că confundați angajatul și perturbați ceilalți oaspeți.

© DepositPhotos

7. De asemenea nu sunteți obligată să ajutați gazda să spele vasele. Din politețe îi puteți oferi ajutorul, dar conform regulilor etichetei gazda ar trebui să vă mulțumească și să refuze.

8. Lingurița se folosește doar pentru a amesteca zaharul. Nu se lasă în ceașcă.

© DepositPhotos

9. Pieptănați-vă și aranjați-vă părul, refaceți-vă machiajul și tăiați-vă unghia ruptă doar la baie! Nu folosiți pudra la masă, chiar dacă este una de la Chanel.

10. Conform regulilor de etichetă femeia nu trebuie să-l roage pe bărbat să-i țină și să-i ducă poșeta. Dar îmbrăcămintea exterioară trebuie să o ducă bărbatul.

© DepositPhotos

11. Dacă a apărut o neînțelegere, cereți scuze doar o singură dată. Nu este necesar să vă amintiți întreaga seară despre acea situație și să vă tot cereți scuze.

12. Atunci când sunteți la restaurant femeia este cea care decide când se va termina cina.

© DepositPhotos

13. Când intrați într-un local trebuie să salutați administratorul, chelnerul sau pe cei prezenți.

14. Acordați o atenție deosebită manichiurii Dumneavoastră dacă mergeți la un eveniment oficial. Designul unghiilor trebuie să fie de culoare nude sau roșu, fără desene și pietre.

15. Adresați-i întotdeauna cuvinte de recunoștință și de mulțumire gazdei, chelnerului sau omagiatului.

© DepositPhotos

În fiecare zi încălcăm regulile bunelor maniere. Dar cât de frumos ar fi dacă oamenii ar ține cont de ele. Lumea ar deveni mai imediat mai politicoasă și mai bună.

Scrieți-ne în comentariile Dumneavoastră dacă țineți cont de regulile de etichetă în viața de zi cu zi și la masă. Și, de asemenea, distribuiți acest articol ca să-l poate citi și prietenii Dumneavoastră!