15 rafturi foarte practice și originale pentru bucătărie, care vor optimiza spațiul într-un mod neașteptat

Rafturile suspendate cu ușițe de departe nu sunt unica soluție constructivă pentru bucătărie. În ultimii ani au devenit populare rafturile deschise. Ele se încadrează foarte original în designul bucătăriei. În plus rafturile deschise sunt o soluție perfectă pentru bucătăriile mici, mărind vizual spațiul.

1. Din living în bucătărie

Polițe dreptunghiulare pentru tot felul de mărunțișuri sunt o soluție obișnuită pentru living sau dormitor. Dar și în bucătărie acestea își vor găsi locul, putând deveni un element de decor foarte original.

2. Polițe în loc de dulăpioare

Polițele deschise cu siguranță vor crea un design diversificat în bucătărie. Dar nu trebuie să optați pentru un mobilier complet lipsit de ușițe: orice gospodină are veselă veche pe care ar prefera să o ascundă de ochii musafirilor.

3. Poliță suspendată

O poliță suspendată ar fi o idee perfectă pentru o bucătărie mică, unde fiecare centimetru pătrat de suprafață trebuie valorificat. Dacă nu veți găsi una în magazine, ați putea-o face de sine stătător, căci e foarte simplu.

4. Șine funcționale

Șinele metalice sunt un lucru foarte util în bucătărie. Simplitatea designul și funcționalitatea foarte diversă fac din acestea un accesoriu universal, ce își poate găsi loc în orice bucătărie.

5. Tot ce-i mai interesant se află în interior

Polițele așezate pe perimetrul interior al mobilierului reprezintă o soluție de design foarte interesantă pentru bucătăriile medii și mari. Căci în procesul de preparare a bucatelor gospodinele au nevoie de o mulțime de mărunțișuri, care astfel devin foarte accesibile.

6. O viață nouă pentru lăzile vechi

Rafturile deschise făcute de sine stătător arată și mai original decât cele cumpărate. Lăzile vechi pot deveni o materie primă foarte prețioasă dacă le vopsiți în prealabil cu un strat de lac de protecție.

7. Valorificăm spațiul de sub pervaz

În multe bucătării caloriferele sunt așezate nu sub pervaz, ci în alte locuri. În astfel de cazuri spațiul de sub pervaz poate fi valorificat la maxim, așezând acolo un raft pentru lucrurile din bucătărie.

8. Mini-poliță universală

O mică poliță deschisă, așezată pe un suport rezistent, poate fi plasată practic în orice loc din bucătărie, valorificând spațiul într-un mod foarte eficient.

9. Totul la vedere

Chiar și în cele mai mici bucătărie de regulă cel puțin un perete este complet gol. De ce nu am folosi rațional acest spațiu? Spre exemplu montând acolo un raft încăpător pe toată înălțimea peretelui.

10. Unghi exterior

Polița ce înconjoară un unghi exterior este o soluție de design neobișnuită, care va reduce impresia negativă a unghiului și va permite utilizarea acelui spațiu.

11. Metal și sticlă

Rafturile moderne din metal și sticlă arată impresionant și sunt foarte practice. Fațadele mobile permit acoperirea parțială a mobilierului și măresc vizual spațiul.

12. Polițe secrete

Pentru a avea astfel de polițe, ușița lor trebuie făcută în aceleași culori ca și brâul mobilierului. Această soluție de design va fi apreciată mai ales de persoanele care preferă un stil reținut.

13. Să fie lumină

Polițele din sticlă sunt destul de rezistente și au un aspect foarte interesant. Dacă le decorați suplimentar cu niște corpuri de iluminat, veți obține un design cu totul deosebit.

14. Un loc potrivit pentru tigăi

Depozitarea tigăilor adesea ne dă bătăi de cap din cauza formei lor. O soluție eficientă în acest caz ar fi utilizarea unei polițe suspendate cu cârlige în partea de jos, de care se și agață tigăile.

15. Raft pe tăblie

Un raft suplimentar așezat pe tăblie va fi util în orice bucătărie, căci de cele mai multe ori acest spațiu rămâne neutilizat. În plus aceasta ar fi o soluție ergonomică pentru gospodină în timpul preparării bucatelor.