15 motive care demonstrează că singurătatea nu este atât de rea precum cred alții!

„Singurătatea este opusul libertății.” Serghei Lukyanenko

Confesiunile unei femei singure.

„…Nu sunt genul de persoană care crede că, dacă aș avea ceea ce are altcineva, atunci voi fi fericită.

Acest lucru este valabil mai ales în relații. Nu cred că fericirea mea constă în a fi cu cineva. Am înțeles acest lucru anul trecut, când am rămas singură după despărțirea de iubitul meu. Am decis că voi fi singură pe o perioadă nedeterminată de timp, nu am planificat să încep o altă relație, cu excepția mea, desigur.

Am hotărât să ignor toate site-urilor matrimoniale, întâlnirile oarbe sau tentativele rudelor mele de a-mi face cunoștință cu cineva. De cele mai multe ori funcționează bine: sunt incredibil de productivă la locul de muncă, mă dedic pasiunilor mele, am o casă frumoasă, o pisică drăgălașă și o grădină de vară. Viața mea este minunată!

Și dintr-o dată încep să văd cupluri ținându-se de mână, îmbrățișându-se, sărutându-se. Îi văd peste tot .În autobuz, plimbându-se cu bicicleta , la restaurant. Mi se pare, că sunt peste tot! Mă întreb dacă ceva nu e în regulă cu mine?

De ce nu am o relație?

Pentru a reveni din nou la normal, îmi amintesc că singurătatea a fost alegerea mea. Dar dacă acest lucru nu mă ajută, recitesc aceste avantaje ale singurătății:

1. Pot flirta cu oricine vreau!

Pot flirta oriunde și cu cine vreau. Pot sărută chiar și un străin la o petrecere, și nu mă voi rușina.

2. Merg unde vreau și când vreau.

Ce bine e! Nu trebuie să îmi coordonez planurile cu nimeni. Nu trebuie să mă grăbesc acasă, să pregătesc cina, nu depind de nimeni. 3. Singura persoană căreia trebuie să îi comunic despre planurile mele, este mama mea.

Se pare că comunicarea cu mama poate fi plăcută atunci când nu te grăbești și nici nu stă cineva lângă tine supărat că te reții prea mult.

4. Patul îmi aparține mie în totalitate!

Împart patul numai cu pisica mea. Noaptea, nimeni nu trage pătura și mă lasă dezgolită, nu-și pune picioarele reci pe ale mele, nu sforăie și nu se uită la un video stupid. Nu mă trezește sunetul alarmei la ora 6 dimineața și nu îngheț, pentru că dimineața, cineva a deschis larg fereastra.5. Prietenia este adevărată.

Da, în loc să mă plâng prietenilor că nu mai merge relația cu partenerul meu, mă întâlnesc mai des cu ei și călătorim împreună. Am mai mult timp pentru prieteni, iar prietenia devine mai sinceră și mai profundă.

6. Nu trebuie să mă macine gândul dacă persoana cu care sunt este potrivită.

Mereu m-am întrebat dacă partenerul cu care sunt mi se potrivește. Răspunsul a fost uneori pozitiv, alteori negativ. Uneori trebuia să mă adaptez și să îmi pierd personalitatea.7. Nu fac ceea ce eu nu vreau.

Indiferent de ceea ce fac, este doar dorința și decizia mea. Nimeni nu mă scoate din casă când vreau să lenevesc și nimeni nu mă învinovățește că nu am spălat vasele.

8. Nu mă simt „singură” într-o relație.

Ce este mai rău decât singurătatea? Singurătatea în cuplu.

9. Am timp să mă ocup de mine.

Am energie. Am motivație. Am bani. Chiar pot să-mi urmez toate visele, și nimeni nu mă poate împiedica.10. Pot fi egoistă.

În sensul bun al cuvântului. Singurătatea este timpul potrivit pentru a învăța să te iubești și să te răsfeți. Și în cele din urmă îmi pot cumpăra ceva inutil sau scump.

11. Am timp să învăț.

Este momentul potrivit să învăț ceva nou. Am multă energie pentru această activitate!12. Viața este mai aventuroasă.

Mi se întâmplă mai multe lucruri interesante, apar cunoștințe neașteptate și evenimente pe neprins de veste.

13. Economisesc bani.

O persoană singură nu are nevoie de multe lucruri. Poți economisi bani pentru a călători sau poți merge la cumpărături.

14. Timpul e prea valoros pentru a-l dedica rutinei.

Chiar dacă nu speli vasele, nimeni nu îți va reproșa. Nimeni nu va comenta dezordinea de la balcon, sau că ai adunat o grămadă de-a lucruri pe masa de călcat. Treburile casei nu mai sunt atât de importante. Vreau să fac ordine, fac, nu vreau, nu fac. 15. Trăiesc din plin!

Chiar dacă acum sunt singură, cred că într-o zi voi întâlni într-o zi jumătatea mea. Dar astăzi, mă bucur de libertate.

Încep ziua cu entuziasm. Am mult timp liber și le reușesc pe toate. Trăiesc din plin!”

Singurătatea nu este o tragedie. Acesta este un număr mare de oportunități!