15 modalități reușite de a purta eșarfa și fularul

Pentru a arăta stilat și interesant, o femeie trebuie să învețe să-și lege eșarfele, fularele și basmalele în câteva moduri diferite. Eșarfa, fularul, basmaua sunt accesorii indispensabile unei ținute ce nu se vrea a fi banală, așadar, cu cât mai multe idei privind modul în care pot fi purtate aceste accesorii, cu atât mai bine.

Redacția noastră a pregătit pentru tine 15 idei despre cum poți să-ți accesorizezi frumos și cu gust ținutele folosind eșarfele. Aici vei găsi instrucțiuni pas cu pas și fotografii ilustrative.

Cum să legi un fular obișnuit

Modul în care va fi legat fularul depinde foarte mult de ținuta ce va fi purtată, dar și de modelul și tipul de fular. Un fular obișnuit poate fi legat și purtat în multe feluri, dar iată doar câteva dintre ele:

1. Lațul european. Pentru a lega în acest mod fularul, e nevoie să-l puneți în două și să-l aranjați pe după gât așa încât ambele capete să fie într-o parte, iar bucla – în cealaltă parte. Un capăt al fularului treceți-l prin buclă, în partea de sus, iar al doilea capăt treceți-l prin buclă, pe dedesubt și pe sub primul capăt.

2. O variantă mult mai simplă, dar la fel de efectivă: înfășurați fularul o dată în jurul gâtului, iar capetele lăsați-le să atârne libere.

3. La prima vedere este o variantă dificilă de legat fularul, însă în realitate este foarte simplă. Puneți fularul în două și puneți-l pe umeri. Într-o parte aveți bucla, iar în cealaltă – cele două capete libere. Acestea trebuie trecute prin buclă. Apoi răsuciți bucla astfel încât să se formeze un ”opt”, iar prin această buclă mai treceți încă o dată capetele fularului. Rezultatul va fi impresionant.

Pe lângă aceste modalități de a lega un fular sau o eșarfă, mai sunt încă multe alte idei interesante. Eșarfele pot fi purtate frumos nu doar pe umeri, dar și pe cap, iar acesta va fi un adevărat trend în anul ce vine.

Cum se poartă un fular de tip snood

Există o mare varietate de feluri de a purta fularul de tip snood, acesta fiind în continuare popular.

1. Cea mai simplă și rapidă modalitate este să îmbraci snoodul pe gât fără să-l legi cumva anume. În ciuda simplității, acest fel de a-l purta este o modalitate excelentă de a subția silueta și de a alungi un pic gâtul.

2. Modul clasic: îmbrăcați snoodul pe gât, răsuciți-l și îmbrăcați apoi a doua buclă în jurul gâtului.

3. Diferența dintre această variantă și cea anterioară este că în acest caz a doua buclă trebuie să fie mai lungă decât prima.

4. Cine nu preferă să poarte căciuli sau pălării, poate recurge la purtarea snoodului pe cap. E simplu: îmbrăcați snoodul pe gât și apoi, făcând o buclă, trageți-o pe cap. Foarte stilat și plus că ține și cald.

5. De asemenea, snoodul poate fi purtat peste palton sau pulover ca un poncho. Potrivite în acest caz sunt snoodurile mai voluminoase și mai largi. E important de atras atenția la regula – cu cât hainele sunt mai călduroase, cu atât tricotajul trebuie să fie mai mășcat.

Cum se poartă o basma

O varietate a eșarfelor o reprezintă basmaua. Există o multitudine de modalități de a purta eșarfa-basma, iar modul de realizare e cât se poate de simplu.

1. Această modalitate este potrivită pentru basmalele pătrate din mătase. Se realizează astfel: basmaua se pliază în jumătate, rezultând un triunghi. Apoi începeți să formați o fâșie lungă și groasă de aproximativ 5 cm, începând cu unghiul de mijloc. Acum puteți să înfășurați această fâșie în jurul gâtului, o dată sau de două ori, așa încât capetele să fie poziționate înainte. Legați-le într-un nod frumos și aranjați-l la mijloc.

2. Următoarea variantă este relativ simplă. Basmaua, pliată în două, înfășurați-o în jurul gâtului, așa încât unghiul de mijloc să vină în față, iar celelalte două capete să treacă pe după gât și să fie aranjate tot în față, dar ascunse sub basma.

3. Pliați basmaua și înfășurați-o în jurul gâtului de câteva ori, lăsând un capăt să atârne liber. Iar celălalt capăt, aduceți-l înainte, treceți-l prin bucla formată și legați-l de primul.

Femeile care știu cum să poarte eșarfele și basmalele arată întotdeauna frumos și cu stil. Mai mult decât atât, îmbrăcând una și aceeași ținută, dar schimbând eșarfele și basmalele și modul în care sunt legate, puteți să aveți în fiecare zi o imagine nouă, interesantă și creativă. Iar acest lucru este extrem de important în condițiile în care piesele vestimentare de top nu sunt deloc ieftine, iar să-ți achiziționezi câteva modele nu este întotdeauna cu putință și unde mai pui că ies foarte repede din modă. Iar femeile au nevoie de diversitate la capitolul garderobă. Datorită cunoștințelor despre cum poți să-ți legi eșarfele inedit, această diversitate este asigurată pe deplin.