15 lucruri esențiale pentru ordine inspirate din locuințele unor perfecționiști

Astăzi să fii “super-organizat” este nu doar util, ci și foarte trendy. Este vorba de oamenii la care locuința este organizată în cele mai mici detalii. Cum să devii unul dintre ei și să rezolvi pentru totdeauna problema dezordinii? Un început bun ar fi să faceți rost de niște lucruri foarte utile, care pot fi găsite în locuințele adepților ordinii ideale.

Pentru a nu-i lăsa dezordinii nici o șansă, acești idealiști folosesc o mulțime de trucuri. În lista de mai jos puteți găsi câteva exemple de acest fel. Aceste lucruri vă vor ajuta să mențineți o ordine ideală și să respectați regula “toate la locul lor”.

1. “Farfurie” sau suport pentru chei

Ca să nu cauți cheile de fiecare dată

Cheile au proprietatea miraculoasă de a se pierde mereu sau de a rămâne prin buzunarele altor haine. Ca să nu fiți nevoiți de fiecare dată să întârziați din cauza cheilor, vă recomandăm să faceți un astfel de loc special pentru ele. Și păstrați-le mereu acolo.

2. Separator pentru polițe

În acest fel polița e mult mai încăpătoare

Cum să faci din o poliță mare câteva mai mici? Simplu, folosiți separatoare speciale din plastic. În acest fel de nevoie veți aranja hainele frumos ca la carte.

3. Borcane frumoase pentru produse alimentare

O idee superbă pentru depozitare și pentru decor

În acest fel cu siguranță nici o insectă nu va îndrăzni să vă guste din produsele alimentare, iar gospodinei îi va fi mult mai simplu să găsească ceea de ce are nevoie. În plus asta chiar arată frumos și bine organizat.

4. Tablă perforată

Pereții vor rămâne mereu întregi

Pe o tablă perforată puteți fixa nu doar notițe și fotografii, cum se arată în filme, ci și niște polițe sau chiar ghivece suspendate. În acest fel se valorifică la maxim spațiul disponibil pe perete.

5. Organizator pentru sertare

Ideal pentru produse cosmetice!

Astfel în sertar va fi mereu o ordine ideală și nu va fi nevoie să îl scoateți complet pentru a găsi un oarecare mărunțiș.

6. Suport magnetic pentru cuțite

Toate cele necesare sunt mereu la îndemână

În acest fel cuțitele cu siguranță nu se vor oxida, iar bucătarul va alege ușor cuțitul de care are nevoie.

7. Organizator pentru produse cosmetice

Cum să înveți să faci ordine în produsele cosmetice

Nu e neapărat să umbli mult prin magazine pentru a găsi un astfel de suport. E suficient să folosiți o tavă pentru servit sau alt obiect de formă potrivită. Important e ca produsele cosmetice să fie bine organizate.

8. Raft din inox pentru bucătărie

Mai bun decât lemnul

De ce? Pentru că ocupă mult mai puțin loc decât un raft clasic din lemn. În plus el este foarte ușor de curățat și de întreținut.

9. Cutii pentru depozitare

Încă nu aveți așa ceva?

Aceste cutii simpatice vor ascunde de ochii oaspeților toate mărunțișurile și vor avea și rol de obiect de decor.

10. “Cuier” pentru tigăi și cratițe

Organizare de nivelul bucătarilor profesioniști

Depozitarea de acest fel va prelungi durata de viață a vaselor, iar “cuierul” va fi cireașa de pe tort în designul bucătăriei.

11. Loc special pentru păstrarea bijuteriilor și altor accesorii mici

Dimensiuni ideale

Cutiile pentru ouă se pot “reprofila” foarte elegant. Iar dacă obișnuitul carton nu arată foarte atrăgător, atunci un suport din ceramică e exact ceea de ce aveți nevoie.

12. Sistem de polițe și sertare în loc de dulap

Economie de spațiu în antreu

Un astfel de sistem de depozitare vă scutește de necesitatea de a procura un dulap masiv și, respectiv, vă economisește mulți metri pătrați. Iar o fațadă semi-transparentă vă va ajuta să găsiți mult mai repede lucrul căutat.

13. Pahare pentru periile cosmetice

Ca în Instagram

Orice femeie ar trebui să aibă așa ceva! Nu exagerăm! Chiar dacă uităm de partea practică, asta mai și arată frumos.

14. Recipiente cu magnet pentru mirodenii

Magneți mai utili decât cei de pe ușa frigiderului

O soluție foarte practică și interesantă ar fi să utilizați recipiente cu magnet pentru condimente, pe care să le țineți chiar pe ușa frigiderului. Arată interesant și sunt mult mai utile decât magneții cumpărați în timpul călătoriilor.

15. Organizatori pentru hârtie igienică

Un “must have”

E foarte frustrant când hârtia igienică se termină în cel mai nepotrivit moment. Un astfel de coșuleț se poate face în cel mult 10 minute, iar utilitatea sa este de nedescris.