15 lucruri banale în Coreea de Sud, ce stârnesc mirarea tuturor celorlalți!

Coreea de Sud este țara contrastelor în care se combină armonios tehnologiile moderne și tradițiile multiseculare asiatice. Fiecare călătorie în această țară uimitoare ne deschid noi și noi „mistere” care de fapt sunt nenumărate.

Echipa noastră a selectat pentru dvs. cele mai neobișnuite descoperiri din Coreea de Sud care vă vor stârni cel puțin mirarea.

1. Ajutor din partea statului pentru femeile însărcinate

Toate femeile însărcinate din Coreea de Sud primesc o carte de credit de la stat care are 500 dolari. Banii pot fi cheltuiți doar pentru vizitele la medic și medicamentele necesare pentru viitoarea mamă. De asemenea, poate primi un breloc social pentru călătorii mai confortabile în transportul public. În metrou locurile pentru însărcinate sunt marcate cu roz, iar brelocul activează acel semn și îi anunță pe cei din jur despre existența unei însărcinate. Acest ajutor este pentru femeile timide, precum și pentru cele care un termen mic de sarcină. De asemenea, sunt amenajate locuri speciale de parcare.

2. Fiecare stație are un panou cu informația despre deplasarea actuală a autobuzelor

Aici toate autobusele sunt noi și dotate cu climatizoare. Șoferii poartă uniformă, mănuși albe și ochelari de soare. Autobusele circulă aproape 24/24. Costul unei călătorii cu taxiul este același, dar cu condiția că veți călători împreună cu 3-4 persoane.

3. În magazinele mari puteți mânca produse gratuit

În majoritatea magazinelor mâncarea pentru degustare este nelimitată. Nimeni nu verifică cât a probat cumpărătorul înainte de a cumpăra sau nu ceva.

4. Coreenilor le place să dăruiască și să primească cadouri practice

Cadoul tradițional al musafirilor pentru gazdă la mutare în casă nouă este o cutie cu role de hârtie igienică. Coreenii cred că lungimea rolei semnifică durata de viață. În general, coreenilor le plac cadourile practice, în special care pot fi mâncate. Spre exemplu, administrația unei companii sud-coreene le-a dăruit angajaților câte un set de produse alimentare.

5. De Revelionul Coreean prezentatorii de televiziuni se îmbracă în haine naționale

6. Fiecare grădiniță are uniforma ei de culoare specifică ca educatorii să-și nu-și piardă discipolii în timpul călătoriei prin oraș.

7. Bisericile dăruiesc enoriașilor cadouri mici, dar plăcute

De câteva ori pe an bisericile mari organizează pentru enoriașii lor vizite gratuite la stomatolog sau frizer. Străzile orașelor sunt pline de reprezentanți ai diferitelor religii care atrag oamenii.

8. Elevii de liceu învață până la miezul nopții

Copii coreeni învață foarte mult. Elevii claselor mici învață de la 9.00 până la 18.00, clasele medii se întorc acasă la 22.00, iar cele mari pot sta la ore și până după miezul nopții. Bibliotecile în asemenea situații au program 24/24. Deși copii învață extrem de mult, ei nu devin genii, dar dimpotrivă. Mulți dintre ei pierd interesul față de distracții și hobby-uri, deoarece ei nu au timp de viață personală. Ei învață, dorm din mers și petrec timp pe rețelele de socializare.

9. În Coreea de Sud aproape toți îndrăgostiții poartă același set de haine

Fiecare pereche de îndrăgostiți va arăta tuturor că ei sunt împreună. Acest lucru îl fac prin purtarea aceluiași tip de îmbrăcăminte. Magazinele locale au varietate mare de haine și încălțăminte pentru cuplurile îndrăgostite.

10. Cea mai bună recompensă pentru un profesor este o ceașcă de cafea sau dulciuri

Cadourile mari pentru profesori și orice funcționar public se consideră mită. Părinții și copii care vor să mulțumească profesorilor, de obicei, le dăruiesc dulciuri sau o ceașcă de cafea.

11. Vagoane cu tematică 

În metrourile din Coreea de Sud există foarte multe vagoane decorate cu personaje din desene animate. Stațiile sunt anunțate de vocea acestor personaje, iar figurinele lor sunt așezate pe scaune.

12. Coreea de Sud este o țară izolată care nu cunoaște tradițiile lumii occidentale

Dacă veți întreba un coreean care este denumirea celui mai popular hit, atunci foarte puțin probabil că va răspunde. Coreenii cunosc foarte puține lucruri despre alte țări. Ei nu privesc filme occidentale, nu ascultă muzică din occident, nu cunosc tradițiile occidentului, în școli nu se predă geografia. Orice străin pentru ei este american. În schimb ei vă vor povesti cu cea mai mare plăcere despre reprezentanții pop-industriei locale. Cea mai populară trupă printre tineretul Coreei de Sud este boys-band BTS.

13. În Coreea de Sud nu se mănâncă câini

Aproape toate generațiile de tineri nu au probat niciodată carne de câine. Deși în Coreea de Sud până la moment este permis consumul de carne de câine, însă un astfel de experiment gastronomic va costa foarte scump. Bucătăria coreeană contemporană este foarte sănătoasă. De regulă, se consumă carne la grătar fără folosirea uleiului, multe legume și verdețuri și desigur orez. Foarte mult orez. Dar cel mai mult le place cafeaua.

14. Lipsa coșurilor de gunoi și multe toalete publice

Aici nu există coșuri de gunoi, deoarece ei sunt foarte curați. Însă la fiecare stație de metrou, în fiecare parc și în instituțiile publice sunt toalete publice. Acestea sunt foarte curate și au cabine separate pentru invalizi. În toaletele pentru femei sunt amenajate locuri speciale pentru schimbarea scutecelor bebelușilor.

15. Munca peste program a coreenilor nu cunoaște limite

De curând autoritățile Coreei de Sud au declarat război muncii peste program. Calculatoarele persoanelor care vor să lucreze peste program se deconectează automat vineri seara. Scopul acestor schimbări este de a permite cetățenilor să aibă o viață normală. Noua regulă poate avea și excepții. Nu toți coreenii, însă acceptă aceste modificări. Până la moment 67% dintre funcționarii de stat deja au solicitat neaplicarea noilor reguli față de ei.

Ați dori să locuiți în Coreea de Sud?