15 idei pentru ”înverzirea” locuinței tale

Ați vrea să faceți din locuința dvs. un loc mai verde și mai ecologic, dar încă nu v-ați hotărât să o îmbogățiți cu floră? Sperăm că articolul nostru de azi despre înverzirea interiorului vă va inspira să faceți asemenea schimbări.

O locuință bogată în plante de cameră amenajate într-un mod original prezintă o priveliște deosebită. Iată câteva idei extraordinare pe care le puteți pune în practică în locuința dvs.

Înverzirea interiorului

Nu aruncați sticlele din plastic! Priviți ce compoziție minunată puteți face din ele.

Cănuțele vechi pentru ceai vă vor aminti de clipele frumoase petrecute alături de cei dragi și vor avea și un rol nou: vă vor bucura cu arome plăcute de melisă, busuioc sau de alte plante care vă plac.

Un raft cu ghivece arată foarte original și sunt o alegere perfectă pentru decorul pereților, mai ales în încăperile joase.

Sticlele de vin goale se pot transforma în ghivece superbe. Apa conținută în partea de jos a ghiveciului vă va scuti de grija de a uda plantele pentru câteva săptămâni. În mod asemănător pot fi folosite și sticlele din plastic.

O cutie metalică cu plante suculente este o altă idee extraordinară.

Un mic terariu în acvariu.

Grădina verticală vă va ajuta să creați o microclimă foarte plăcută și echilibrată. Iar dacă e pusă la un perete exterior, grădina verticală va avea și funcția de izolare fonică.

Grădinile verticale sunt foarte populare în întreaga lume.

Borcănașele cu plante de cameră vor avea un rol estetic impresionant și vor conferi încăperii o notă de stil rustic.

Polițele de sticlă cu plante așezate la geam vă vor proteja de privirile curioase ale trecătorilor și vă vor înfrumuseța priveliștea chiar și în cele mai posomorâte zile.

Măsuța-răzor arată foarte frumos și transmite o stare calmă și relaxată.

O astfel de mini-grădină la bucătărie este o adevărată plăcere pentru ochi.