15 greșeli pe care le comitem în amenajarea livingului

Livingul este camera pe care o folosim cel mai des, este locul unde stăm împreună cu familia sau cu prietenii sau unde sărbătorim momentele frumoase. Dar, ca să ne bucurăm din plin de aceste clipe, trebuie să amenajăm corect livingul nostru.

De aceea ne-am propus să vă dezvăluim care sunt cele mai frecvente greșeli în amenajarea acestei camere.

Un singur sistem de iluminare.  

Lumina ajută la crearea unei atmosfere plăcute și, pe lângă lustra din centrul camerei, includeți și alte sisteme de iluminare (lămpi de masă, lămpi de podea și perete) amplasate în acord cu designul general.

Lipsa sau dimensiunea incorectă a covorului.

Covoarele mici nu arată prea bine într-o cameră mare, de aceea ar trebui să alegeți unul de dimensiuni potrivite. Un covor mare va crea senzația de mai mult spațiu.

Loc nepotrivit pentru televizor.  

Cel mai bun loc pentru televizor este un perete gol. Nu-l puneți lângă fereastră, deoarece nu veți putea vedea imaginea clar. Distanța dintre televizor și canapea depinde de dimensiunea ecranului: ar trebui să fie de 3-5 diagonale.

Lipsa pernelor.

Pernele creează o atmosferă confortabilă și relaxată. Acestea trebuie să se combine cu tapițeria canapelei, scaunelor sau fotoliilor. Dacă mobilierul tapițat din sufragerie este de catifea sau velur, atunci pernele cu stofă de bumbac sau in nu vor arăta prea bine. Alegeți pernele în funcție de dimensiunea canapelei.

Canapeaua stă lângă perete.

Această regulă funcționează pentru camerele mari. Dacă aveți posibilitate să nu așezați canapeaua lângă perete, vă recomandăm să o faceți, deoarece camera va părea mai spațioasă și mai confortabilă.

Mobilier întunecat într-o cameră joasă.

Livingul Dumneavoastră va părea mult mai strâmt, dacă veți alege mobilier întunecat la culoare. Dacă pereții nu sunt prea înalți, alegeți o canapea și niște fotolii compacte, de culori neutre.

Alegeți mobilierul în dependență de design, nu de comoditatea personală.

Nu alegeți mobilierul doar pentru faptul că este frumos, acesta trebuie să fie și comod, încercați-l înainte de a-l procura.

Mobilier demodat.

Mobilierul masiv, cu spetează și cotiere mari, nu mai este la modă. Alegeți, în schimb, o canapea compactă și comodă, într-o culoare originală și modernă.

Fotografiile puse incorect.

Înălțimea ideală este de 153 cm de la podea până la mijlocul fotografiei. Dacă aveți prea multe fotografii, atunci o soluție excelentă ar fi o galerie.

Mobilier voluminos.

Cea mai frecventă greșeală este un mobilier prea voluminos, din cauza căruia camera pare mai puțin spațioasă. Dacă aveți un living mare, atunci vă puteți permite o canapea pe colț, iar pentru unul mic ar fi bine să optați pentru o canapea nu prea mare și două fotolii.

Nu este evidențiat centrul camerei.  

Camera de zi are nevoie de un accent, cum ar fi, spre exemplu, un șemineu, un tablou, o oglindă etc. Sau puteți pune accentul pe zona de relaxare, evidențiind-o cu ajutorul unor culori contrastante.

Plante de interior în ghivece mici.

Este mai bine să optați pentru o singură plantă într-un ghiveci mare decât mai multe plante mici pe pervazul ferestrelor. Camera va părea mai mare și mai confortabilă.

Huse învechite.

Schimbarea huselor ar putea transforma întreaga cameră, făcând-o mai elegantă. Puteți schimba aspectul camerei de zi și în funcție de starea de spirit sau de anotimp.

Urmați același stil.

Dacă preferați doar un anumit stil, atunci livingul Dumneavoastră ar putea pierde din confort și va fi conform unui șablon. Încercați să combinați mai multe stiluri: eclectic, retro, loft și multe alte opțiuni de design care vă vor face camera de zi originală și confortabilă.

Draperiile Dumneavoastră reduc vizual spațiul.

Draperiile, atârnate incorect, ar putea face ca livingul să pară mai mic. Este foarte important să le atârnați cât mai sus, pentru ca pereții să pară mai înalți, iar livingul mai spațios. Alegeți culori mai saturate decât restul textilelor din cameră.