15 greșeli inadmisibile în procesul spălării pe care le comite fiecare gospodină. Iată cum mi-am distrus rochia preferată…

Vă aduceți aminte când ultima dată ați spălat manual? Acum este foarte bine că acest proces destul de anevoios îi revine mașinii de spălat, iar spălarea manuală treptat este dată uitării. Deși, procesul este automatizat, nu trebuie să ignorați unele aspecte, deoarece rezultatul nu depinde doar de mașina de spălat.

как правильно стирать

Echipa noastră vă va relata despre cele mai frecvente greșeli comite în timpul spălării care, de obicei, deteriorează hainele preferate.

Cum se spală corect

1. Depășirea cantității 

Nu trebuie să umpleți prea tare cuva mașinii de spălat. Cel mai bine este să porționați hainele pentru câteva cicluri. Dacă mașina este supraîncărcată, ea se deteriorează și poate rupe hainele.

2. Sortarea incorectă

Sortarea hainelor după culoare este bine știut, însă sortarea după tipul țesăturii, uită multe persoane. De exemplu, articolele din lână se spală separat. Este interzis de spălat prosoapele împreună cu articole din materiale sintetice.

как правильно стирать в машинке

3. Spălarea haotică

Se pare că cel mai complicat la spălarea automatizată este găsirea perechii șosetelor. O regulă de aur: mai întâi ciorapii, apoi restul! Încercați și veți fi mulțumiți de rezultat.

4. Exces de detergenți

Surplusul de detergent vă garantează o petrecere spumoasă, dar nu o bună spălare. Cantitatea prea mare de spumă reține murdăria în locurile mai murdare, de exemplu, gulerul. Spuma ajută la acumularea bacteriilor, ceea ce compromite ideea de spălare.

как правильно стирать в автомате

5. Fermoarele

Această regulă trebuie respectată de toți și întotdeauna. Fermoarele la haine trebuie închise. În caz contrar dinții ascuțiți vor deteriora celelalte haine.

6. Exces de înălbitor 

Utilizarea prea deasă a înălbitorului face țesătura mai puțin rezistentă, își pierde forma și densitatea. De ce să nu încercați vechea metodă de fierbere? Adăugați în cratiță câteva picături de suc de lămâie și veți fi încântată!

как стирать в машинке

7. Nasturii încheiați

Pare ciudat, dar nasturii nu trebuie încheiați. În caz contrar, ei se vor rupe și se vor pierde prin cuvă. De asemenea, ațele se subțiază și se rup repede, iar după spălare va trebuie să-i coaseți din nou.

8. Balsam pentru prosoape

Toate balsamurile pentru lenjerie împiedică absorbirea apei. De aceea, nu trebuie să folosiți astfel de produse atunci când spălați prosoape. Cel mai bine este să adăugați câteva picături de suc de lămâie și vă este garantată o aromă plăcută.

как стирать в машинке автомат

9. Spălarea hanoracelor 

Acest truc este într-adevăr uimitor! În timpul spălării hanoracelor puneți în mașina de spălat trei  mingi de tenis în cuva mașinii. Acestea nu vor permite pufului să se adune și vor stoarce excesul de spumă.

10. Detergenți foarte scumpi

Unii s-au obișnuit să spele cu detergenți excesiv de scumpi, uitând că chiar și pentru mașina de spălat sunt analoage mai ieftine. De exemplu, sarea obișnuită redă hainelor strălucirea inițială, creta îndepărtarea petele de grăsime, iar sucul de lămâie înmoaie și conferă aromă.

как нужно стирать

11. Un ciclu pentru plapume și perne

Dacă spălați pernele și plapumele în mașina de spălat, atunci programați-le încă la un ciclu. Penele rețin spuma, de aceea pot rămâne detergenți în interiorul acestor lucruri.

12. Spălarea costumelor de baie

Hainele din poliester și spandex sunt strict interzis de a fi spălate în mașina de spălat. Unica soluție este spălarea manuală și doar în apă răcoroasă.

стирать в машинке

13. Lăsați mașina de spălat să se odihnească

Unele gospodine consideră greșit că dacă spală câteva cicluri la rând, vor deteriora mașina de spălat. Însă, este mult mai bine dacă spălați în continuu. Acest truc vă va ajuta să economisiți energie întrucât ea este deja încălzită proporțional de la ciclul anterior.

14. Îndepărtarea petelor

Dacă veți freca insistent petele, să nu vă mirați că vor apărea găuri. Gospodinele experimentate recomandă să nu frecați petele, dar să le ștergeți cu o țesătură de culoare albă.

стирать в машинке автомат

15. Îngrijirea necorespunzătoare a mașinii de spălat

Îngrijirea corectă a mașinii de spălat este garanția unei bune spălări îndelungate. Spălați mai des mașina de spălat, lăsați-o să se usuce și să se aerisească după spălare, iar de 2-3 ori în an porniți un ciclu cu apă fierbinte adăugând puțină oțet alb. Simplu și eficient!

Mașina de spălat este o invenție extraordinară! Respectați aceste reguli simple și mașina dvs. va fi ca nouă și nu va trebuie să vă luați rămas bun de la hainele preferate.