Înainte de a ne renova locuințele ne inspirăm, de obicei, din imaginile de pe Internet. Dar ar trebui să ținem cont de faptul că nu toate se încadrează într-un anumit apartament. În acest articol vom analiza mai multe detalii de care ar fi bine să țineți cont și să le evitați pentru a nu face risipă de bani.
Oglindă cu iluminare.
Deși arată foarte bine, de fiecare dată când apăsați butonul în timp ce vă spălați, nimeresc picături pe suprafață. O puteți șterge de mai multe ori pe zi, dar petele vor apărea din nou și din nou.
Faianță cu desen incomplet.
Foștii proprietari ai apartamentului au decis să economisească și au pus faianță cu desen doar pe o parte a peretelui băii, cu gândul că mobilierul va astupa acest segment. Însă noi am ales alt tip de mobilier.
O singură priză pentru toată baia.
Boilerul, mașina de spălat, uscătorul de păr au nevoie de curent. Am găsit o soluție: folosim un prelungitor, dar, pe lângă faptul că este incomod, creează și pericol de incendiu.
Bar și scaune scaune.
Întotdeauna mi-am dorit masă de bar în bucătărie. Însă, pentru că nu-mi plac scaunele de bar, mi-am cumpărat unele obișnuite. Însă am uitat de faptul că picioarele mesei nu se reglează, deoarece aceasta este fixată, iar scaunele sunt joase. De fiecare dată când mă așez aici mă simt ca un copil care nu ajunge la masă.
Tapete diferite.
Chiriașii anteriori au decis să economisească și au lipit tapete de diferite culori în interiorul și în jurul dulapurilor. Contrastul este izbitor când deschidem ușa.
Măsurători incorecte în bucătărie.
Toată lumea își dorește să profite la maximum de spațiul din bucătăarie. pentru ca niciun centimetru să nu rămână nefolosit. si eu am vrut asta. Dar pur și simplu nu a prevăzut că tejgheaua barului va fi mai lată decât dulapul de bucătărie. Acum o parte a mesei atârnă absurd în aer.
Multe becuri.
Deși nu arată rău, schimbarea acestor becuri este un calvar.
Distanța dintre frigider și mobilier.
La prima curățenie mi-am dat seama de această greșeală. După ce am instalat frigiderul lângă chiuvetă, am creat un fel de gaură „neagră”, unde nimerește tot gunoiul și trebuie să mutăm frigiderul de fiecare dată.
Dulapuri adânci.
De fiecare dată când încerc să iau un vas din dulap mă simt de parcă aș face exerciții de extindere.
Spațiu în spatele caloriferului.
După instalarea caloriferului este imposibil să mai faceți ceva în spate. De aceea este mai bine să-l scoateți și să vopsiți peretele sau să lipiți tapet.
Nu ținem cont de anumite detalii.
În unele apartamente mânerele ușilor lovesc peretele și îl deteriorează. De obicei problema se rezolvă ușor prin instalarea unui limitator.
Chit alb.
Una dintre marile greșeli este chitul alb: „Am regretat de o sută de ori că au făcut asta!” Acesta pare să atragă toată murdăria. Dacă nu doriți să vă petreceți timpul căutând un agent de curățare eficient pentru rosturi, alegeți un chit închis la culoare care se potrivește cu gresia.
Suportul pentru hârtia igienică nu este la îndemână.
Este o adevărată provocare să ajungem la hârtia igienică.
Podea de diferite culori.
De la ultima renovare ne-a rămas niște gresie căreia i-am găsit întrebuințare, dar diferența este izbitoare.
Plintă care arată ridicol.
O altă surpriză din partea foștilor proprietari: plinta ciudată din baie, pe care trebuie neapărat să o schimbăm.