15 filme englezești de excepție

Filmele britanice întotdeauna s-au deosebit prin farmecul lor deosebit, prim umorul rafinat și jocul actoricesc inedit.

Echipa noastră a creat o colecție de filme englezești care vă vor permite să îi înțelegeți mai bine pe locuitorii Albionului de ceață.

Secrete din trecut

Easy Virtue

Tânărul englez John se întoarce acasă cu noua sa soție americană. Se pare că nimic nu poate strica fericirea soților. Dar soacra refuză categoric să se împace cu felul de a fi al nurorii. Filmul redă frumos tradițiile englezești riguroase.

Pirații Rock-ului

The Boat That Rocked

Filmul se bazează pe evenimente reale care au avut loc în Anglia în anii ’60. Guvernul a interzis posturilor de radio să difuzeze melodii rock. De aceea, cei mai curajoși DJ au decis să-și creeze propriul post de radio pirat pe o navă din Marea Nordului.

Doamna de fier

The Iron Lady

Un film biografic despre unul dintre cei mai controversați prim-miniștri britanici ai secolului XX, Margaret Thatcher. Filmul prezintă drumul ei din momentul în care s-a interesat pentru prima oară de politică și până în astăzi.

Întoarcere la Brideshead

Brideshead Revisited

Ecranizarea celebrului roman al scriitorului englez Evelyn Waughn transferă publicul într-o veche locuință engleză de la începutul secolului XX, unde trei tineri prieteni – Charles, Julia și Sebastian – încearcă să se găsească, să învețe, să iubească și să ierte. Filmul este îmbibat cu spiritul vechii Marii Britanii, spiritul vechilor tradiții, demnitate și curaj, frumusețe și noblețe.

Mândria

Pride

Acțiunea are loc în Marea Britanie în 1984, în toiul grevelor minierelor. Un grup de activiști cu orientație netradițională din Londra decide să sprijine greviștii și să colecteze bani pentru ei. Cu toate acestea, minerii dintr-un oraș provincial din Țara Galilor nu sunt foarte entuziasmați de știrile despre donații de la persoane cu orientare non-tradițională.

Rămășițele zilei

The Remains of the Day

Acțiunea are loc în atmosfera nobilă a Angliei din secolul XX. Stevens (interpretat de marele Anthony Hopkins) este un mercenar exemplar care s-a dedicat servirii marilor proprietari ai locului. Se pare că nu se poate întâmpla nimic nou și neobișnuit în viața sa. Dar cursul liniștit al zilelor este tulburat de noua gospodină a casei domnișoara Kenton.

Billy Elliot

Billy Elliot

Billy Elliot este un adolescent obișnuit dintr-un mic oraș minier englezesc. Are un hobby neobișnuit – adoră baletul. Dar tatăl și fratele mai mare sunt furioși când află că în loc de box, Billy merge la clasa de balet. Un film care ne vorbește despre cât de important este să nu renunți la visul tău.

Notting Hill

Notting Hill

William este proprietarul unei librării, Anna este o vedetă de la Hollywood. Ce-ar avea în comun doi oameni atât de diferiți? Dar o întâlnire întâmplătoare, glumele amuzante și farmecul primăverii din Notting Hill și-au făcut treaba. Tinerii se îndrăgostesc unul de celălalt.

Shakespeare îndrăgostit

Shakespeare in Love

Filmul prezintă un episod din viața lui Shakespeare, perioada când a creat legendarul roman „Romeo și Julieta“. Tânărul dramaturg nu mai avea inspirație, a rămas fără bani, iar proprietarul teatrului cere ca el să scrie un nou joc în cel mai scurt timp posibil. Pentru a nu cădea în disperare Shakespeare este ajutat de aristocrata Viola, care a fost în stare să stârnească în inima lui niște sentimente adevărate.

Philomena

Philomena

Filomena, de 70 de ani, are un secret: în tinerețea ei a fost nevoită să se despartă de copilul ei. Adolescenta a fost trimisă la „reeducare” într-o mănăstire, iar copilul a fost dat adoptat de o familie americană. De atunci, Philomena nu și-a mai văzut fiul. Ulterior, ea mai face o încercare de a-și găsi copilul, iar în această călătorie dificilă este însoțită de un renumit jurnalist.

Fetele din Calendar

Calendar Girls

Filmul se bazează pe evenimente reale care au avut loc în Marea Britanie în 1999. Câteva gospodine respectabile din provincia Yorkshire încearcă să strângă bani pentru a cumpăra o canapea în spital. Pentru a găsi mijloacele, femeile curajoase se decid să se fotografieze nud pentru calendarul-anuar. Spre surprinderea tuturor, calendarul devine un bestseller.

Tânăra Victoria

The Young Victoria

În acest film totul este captivant: jocul inedit al actorilor, decorațiuni deosebite, vestimentație neobișnuită (a fost premiată la„Oscar”), un scenariu bine gândit și o coloană sonoră de excepție. Acest film va atrage nu numai fanii din Anglia, ci și toți iubitorii de povești de dragoste frumoase și magice.

Jurnalul lui Bridget Jones

Bridget Jones’s Diary

Eroina fermecătoare a filmului decide să înceapă o viață nouă din 1 ianuarie. Pentru aceasta, Bridget începe un jurnal personal, unde își scrie toate realizările. Filmul poate fi privit de zeci de ori și de fiecare dată să experimentați și să râdeți împreună cu irepetabila Bridget Jones.

Ducesa

The Duchess

Filmul este despre soarta dificilă a celebrei ducese din Devonshire, care la o vârstă fragedă a fost forțată să se căsătorească. Căsătoria i-a adus o poziție înaltă, bogăție și recunoaștere, dar nu i-a dat cel mai important lucru – dragoste. Cu toate acestea, fata curajoasă provoacă lumea de clasă și începe o idilă cu viitorul prim-ministru al Marii Britanii, Charles Gray.

Mândrie și prejudecată

Pride and Prejudice

Probabil, ecranizarea nemuritorului roman al lui Jane Austen „Mândrie și prejudecată” se referă la acele cazuri rare când un film se ridică la înălțimea cărții. Vestimentația, decorurile și peisajele fascinante fac acest film unul dintre cele mai bune filme despre Anglia și englezi.