15 filme de excepție în stil retro de la care nu-ți poți rupe privirea

Uneori aș vrea atât de mult să mă scufund în atmosfera anilor trecuți. Iar cea mai bună modalitate pentru realizarea acestei dorințe este vizionarea filmelor de epocă.

Echipa noastră a hotărât să vă prezinte o colecție de filme despre timpurile trecute de la care puteți să vă bucurați de jocul actoricesc și să primiți o plăcere estetică.

Nouă

Nine, 2009

Guido Contini un renumit regizor este înconjurat toată viața de femei frumoase. El este solicitat și își atinge scopurile cu orice preț. Dar de ce nu poate să termine filmările pentru noul său film? El caută răspunsul în locul unde obișnuiește să fie cel mai des, în patul femeilor, însă sufletul său se golește tot mai mult și mai mult.

Ticăloşi Fără Glorie

Inglourious Basterds, 2009

Când în al 39-lea an al secolului trecut amenințarea „Ciumei Maro” a persistat peste Europa, nu au existat oameni indiferenți. Unul dintre cei mai zeloși luptători împotriva reprezentanților evreilor a fost Hans Landa, care a fost poreclit „Vânătorul de evrei”. Iar în lupta contra lui a ieșit o echipă de evrei americani „Ticăloșii fără glorie”.

Nonconformiştii

Revolutionary Road, 2008

Acțiunea are loc la mijlocul anilor ’50, eroii principali sunt membri ai unei mici familii provinciale. Frank și April Wheeler se consideră o familie de clasă mijlocie care nu seamănă cu alte familii și își doresc să se muta la Paris. Cu toate acestea, destinul pregătește  o serie de surprize neplăcute pentru cuplu …

Triunghiul Dragostei

The Edge of Love, 2008

Relațiile interpersonale dificile dintre patru persoane care s-au întâmplat în Anglia în anii 1940 aproape au dus la o tragedie. Este povestea a doi bărbați și a două femei, încurcate în propriile lor acțiuni. Iubirea, gelozia, trădarea îi conduc într-un punct mort, din care, se pare, este imposibil să iasă.

O lecție de viață

An Education, 2009

Jenny are 16 ani, este o violoncelistă talentată și pur și simplu o fată bună. Universitatea Oxford este șansa ei de a ieși din rutină. Dar îl întâlnește pe David, care are două vârste de ale ei, însă el conduce o mașină sport, poartă haine la modă, merge în cluburi închise și duce o viață sălbatică. Drept urmare, Oxford nu mai pare pentru Jenny un subiect obligatoriu din program.

Neveste perfecte

The Stepford Wives, 2004

După ce a suferit un acces de nervozitate, Joanna Eberhart se mută cu soțul ei în orașul Stepford, pentru a pleca departe de stresul marelor orașe. La prima vedere este un paradis ideal. În curând, Joanna și noua ei prietenă Bobby observă că gospodinele din oraș se comportă prea suspect. Joanna decide cu orice preț să afle adevărul.

8 femei

8 femmes, 2001

Un sătuc francez este acoperit de zăpadă. Aici se întâlnește familia pentru a sărbători Crăciunul. Dar sărbătoarea nu va avea loc. Stăpânul casei este ucis. 8 femei apropiate ale proprietarului casei, încep o anchetă. Fiecare dintre ele este bănuită. Toată lumea are un motiv pentru comiterea crimei. Ancheta dezvăluie multe secrete familiale care erau foarte bine tăinuite.

W.E.

W.E., 2011

Romanul regelui Marii Britanii, Edward VIII și a americancei Wallis Simpson au cutremurat societatea. Când a făcut cunoștință cu Prințul Edward, Simpson era căsătorită, iar dacă regele dorea să se căsătorească cu ea trebuia să abdice. Însă chiar și asta nu i-a oprit.

Apă pentru elefanți

Water for Elephants, 2011

Perioada Marii depresiuni. După moartea părinților săi, veterinarul-student Jacob abandonează școala și se alătură „Fraților Benzini” – cel mai grandios circ din lume. Acolo începe să lucreze ca medic veterinar și se îndrăgostește de călăreața Marlene, care este căsătorită cu Augustus, un dresor carismatic, dar crud.

Culoarea sentimentelor

The Help, 2011

Acțiunea se desfășoară în anii ’60. Personajul principal se întoarce acasă după absolvirea facultății și își dorește foarte mult să devină scriitor și să plece din orășelul său. Fata decide să scrie o carte numită „Slujitorii”. Iar la baza acestei cărți stau povestirile slujnicelor despre viața lor grea și lipsită de privilegii.

Cu capul în nori

Head in the Clouds, 2003

Pentru prima dată irlandezul Guy a văzut-o pe Gilda Besset când învăța la universitate. Soarta i-a unit și i-a despărțit de multe ori. Bogata și răsfățata Gilda a dus un mod de viață liber, datorită căruia Guy a făcut cunoștință cu mulți oameni. Dar într-o zi a el văzut-o alături de Gilda pe spaniola Mia  …

Dreamgirls

Dreamgirls, 2006

Un trio vocal din Chicago participă la concursul „tinerelor talente” din New York și atrage atenția unui producător profesionist care îl ia în grija lui. Folosind metode profesionale de promovare a novicelor, el face ca acest trio să fie rapid recunoscut internațional. Cu toate acestea, nici faima, nici banii nu le fac pe fete fericite.

Hitchcock

Hitchcock, 2012

Renumitul regizor îndrăznește să se detașeze de filmele scumpe care sunt cartea sa de vizită din categoria „suspans” și să filmeze un modest alb-negru „Psycho”. În timpul producției viitorul „stăpân al fricii” privește în abisurile întunecate ale sufletului uman pentru a găsi acele terminații nervoase de care să se atingă și să joace pe emoțiile spectatorului o adevărată simfonie de groază.

Soraya

Soraya, 2003

Șahul Iranului Mohamed Pahlavi se îndrăgostește la prima vedere de Soraya Bakhtiari. În curând, familia fetei este invitată la palatul șahului, unde Mohamed o cere pe Soraya de soție. După câteva ezitări, ea acceptă. Ca urmare a loviturii de stat șahul Mohamed și familia sa sunt forțați să fugă din țară.

Marele Gatsby

The Great Gatsby, 2013

Misteriosul domn Jay Gatsby. Nimeni nu l-a văzut, dar toată lumea a auzit despre el și i se închină. Iar ziua în restaurante se povestește cum făceau întâmplător cunoștință cu el. În toată această poveste misterioasă nimerește Nick Carraway, un tânăr neexperimentat și naiv, care ajunge în acest tumult la invitația lui Gatsby. Mai târziu, el va scrie o poveste de dragoste, de setea de putere și de crimă.