15 fapte uimitoare din diferite domenii care ne vor ajuta să avem o cultură vastă

În lume se descoperă zilnic câte ceva: artefacte istorice,  abilități necunoscute ale animalelor, apar noi forme în artă. Fluxul de informații este atât de mare încât nu reușim să urmărim totul.

Am extras câteva fapte interesante din acest flux de informații care sperăm că vor reuși să vă uimească.

Un tip de dracaena, care se numește „copac dragon” din cauza sevei roșii. Cuvântul „dracaena”, care provine din limba greacă veche, înseamnă „femelă de dragon”. Acest copac uimitor crește doar pe o insulă din Oceanul Indian.

Omul are un mic mușchi pe antebraț, care se încordează doar atunci când ridicăm degetul mic. Michelangelo nu a uitat de el atunci când a creat statuia lui „Moise”.

Oamenii de știință au reușit să crească o plantă dintr-un țesut de semințe, care avea 32 000 de ani.  

Columna lui Marcus Aurelius a fost ridicata intre anii 180 si 193 d.C. Basoreliefurile, care prezintă campaniile din 169 si 173 împotriva unor triburi germanice, iar partea superioara prezintă campania împotriva sarmaților dintre anii 174 si 176, sunt adâncite si foarte expresive.

Una dintre cele mai scumpe viori din lume s-a vândut la licitație pentru 1,5 milioane de dolari. A aparținut lui Wallace Hartley, violonistul care cânta pe Titanic.  

Cea mai veche casă din Aveyron (Franța) a fost construită în secolul al XIII-lea. La acea vreme primul etaj al caselor era adesea mai mic decât celelalte, deoarece se plăteau taxe pentru suprafață. 

Ouăle păsării australiene Emu au o culoare verde închis uimitoare și cântăresc în medie 500 de grame.

Scafandrii, care strângeau plase vechi de pescuit în Marea Baltică, au dat peste legendarul aparat german de criptare Enigma.

Oamenii de știință au descoperit, cu ajutorul unor filtre speciale, că aceste animale marsupiale sunt biofluorescente, dar nu au aflat încă la ce le-ar servi acest lucru. 

Rața mandarină mascul se remarcă prin penajul său strălucitor, iar femelele sunt de culoare gri. 

Nu departe de Verona, în Italia, arheologii au descoperit chiar în mijlocul unei vii un mozaic antic care împodobea podeaua unei vile bogate.

Acest animal, care se numește tapir, poate avea un singur pui pe care femela îl poartă timp de 13 luni.  

Acest pește-vrabie a fost prins în Oceanul Arctic la o adâncime de 1700 de metri.

Oamenii de știință au reușit să calculeze vârsta acestei stânci Kummakivi, care nu cade de 12 000 de ani!

Această instalație, creată de Anthony James, circulă, de câțiva ani, prin Statele Unite ale Americii. Figura se numește icosaedru. Costă 250 de mii de dolari.