15 fapte necunoscute din culisele filmelor noastre preferate, care, cu siguranță, vă vor impresiona

În timpul procesului de filmare apar diferite situații neprevăzute pe care regizorii trebuie să le rezolve cât mai eficient.

Vă prezentă în continuare câteva fapte interesante din culisele unor filme celebre.

În „Stăpânul inelelor”, Aragorn nemulțumit (Viggo Mortensen) își aruncă pe câmpul de luptă casca și apoi țipă de durere deoarece și-a fracturat două degete de la picioare. 

În „Prinţesa îndărătnică” scena în care Mia cade nu a făcut parte din scenariu, Anne Hathaway a alunecat și a căzut din greșeală. Însă regizorul Harry Marshall a fost atât de impresionat încât a decis să includă această scenă. 

Evangeline Lilly a fost de acord să joace rolul Tauriel în filmele Hobbit cu condiția să nu devină parte a unui triunghi amoros. Triunghiul amoros a fost adăugat în timpul filmărilor.

În „Spider-Man” actorul Willem Dafoe a purtat fațete dentare. 

Producătorii au considerat că un asemenea bărbat bogat ca Norman Osborn își poate permite o dantură perfectă. Dar în rolul Goblinului Verde Dafoe apare cu dinții săi naturali. 

În filmele „Harry Potter” costumul lui Snape a fost singurul care nu s-a schimbat niciodată. Designerul de costume Janie Temim a explicat acest lucru prin faptul că acest costum a fost perfect.  

În filmul „Harry Potter și Prințul Semipur” rolul lui Tom Riddle este interpretat de Hiro Fiennes-Tiffin, nepotul actorului Rafe Fiennes, care a jucat rolul lui Voldemort.

În filmul „Tenet” există un moment în care avionul împinge un hangar. La început au vrut să realizeze scena cu ajutorul decorului și a CGI (imagini generate folosind grafica computerizată), dar apoi au luat o altă decizie. Au cumpărat un avion vechi, care s-a prăbușit cu adevărat peste hangar. 

Când la începutul filmului „Stăpânul inelelor” Bilbo scapă inelul, acesta nu sare într-o parte, ci cade pe podea și rămâne acolo. Regizorul a dorit să accentueze greutatea inelului, datorită puterii magice. Pentru a filma această scena au pus sub podea un magnet mare și puternic.

În filmul „To the Stars” scena în care personajul lui Brad Pitt vorbește cu tatăl se desfășoară în condiții de gravitate zero. Dar la un moemnt dat observăm, pe obrazul actorului, o lacrimă care ar fi trebuit să se transforme în bilă și să zboare.

În filmul „Legenda vie” Dr. Robert Neville vede un manechin pe care îl numește Fred. Manechinul își mișcă puțin capul, deoarece, în realitate, era un mim. 

În al 2-lea episod din „The Witcher” veți observa că sabia lui Geralt este din plastic. 

Personajul principal din filmul „Hachiko” a îmbătrânit nu numai cu ajutorul machiajului, dar, pentru a-i coborî puțin urechile și coada i se lipeau niște greutăți mici.  

Conform cărții lui George R.R. Martin toți membrii familiei Targaryen, inclusiv Daenerys, aveau ochi de culoare mov. Însă creatorii seriei au considerat că lentilele o împiedicau pe Emilia Clarke să-și exprime emoțiile, de aceea au renunțat la ele. 

În „The Devil Wears Prada” Meryl Streep vorbește cu Anne Hathaway într-un Mercedes care a fost tăiat pe jumătate. Acest lucru a fost făcut pentru a obține o imagine de ansamblu mai bună. 

În „Game of Thrones” personajul lui Charles Dance îl ura pe fiul său de pe ecran Peter Dinklage. Însă după culise actorul, fiind jenat de acest rol, cerea scuze în permanență.