14 trucuri pentru a păstra ordinea în casă pe care nu le cunoșteau nici Cenușăreasa nici Mr. Clean

Dezordinea din casă afectează foarte mult starea de spirit. Știați că pentru a pune lucrurile în ordine nu este neapărat nevoie să pierdeți o zi întreagă?

Există câteva metode eficiente care vă vor ajuta să mențineți locuința în ordine.

1. Folosiți suporturi pentru tacâmuri.

Suportul magnetic poate fi amplasată oriunde: deasupra chiuvetei sau a mesei de lucru. Acest obiect va elibera spațiu.

2. Cachepot pentru ustensilele de bucătărie.

Acesta poate fi utilizat nu numai pentru flori, ci și pentru a adăuga confort bucătăriei.

3. Cârligele pentru perdeaua de duș pot fi folosite și în alte scopuri.

Cârligele pot fi utilizate pentru a agăța cravate, eșarfe, curele sau genți. În bucătărie le puteți utiliza pentru a agăța prosoapele. Cârligele pot fi schimbate periodic pentru a adăuga noi accente.

4. Depozitarea obiectelor mici.

Cărțile de vizită, pliantele cu coduri promoționale, agrafele pentru păr și alte obiecte mici creează dezordine. Dar există o metodă foarte simplă pentru a rezolva această problemă: utilizați o vază mică, un bol sau o cutie frumoasă pentru a depozita lucrurile mici.

5. Regula „5 obiecte”.

Dacă aveți un apartament mic sau nu vă place ideea de a pune sertare peste tot, utilizați regula celor 5 obiecte. Găsiți, în fiecare zi, lucruri care nu sunt la locul lor și duceți-le acolo unde ar trebui să fie.

6. Depozitarea produselor de curățare în camere.

Depozitarea produselor de curățat în camera în care se vor folosi vă va ajuta să păstrați lucrurile în ordine. Pentru a șterge praful sau o pată nu va mai trebui să mergeți în altă cameră, deoarece veți avea totul la îndemână.

Păstrați detergentul pentru aragaz în bucătărie, șamponul pentru curățarea covoarelor în sufragerie, cârpele de curățat ecranul în camera în care stă televizorul. Găsiți un colț ascuns sau o cutie frumoasă ca să nu atragă atenția.

7. Organizatoare pentru bijuterii.

Este comod să depozitați bijuteriile pe verticală, dar adună praf pe ele. O idee bună ar fi să le păstrați într-un organizator.

8. Suport rotativ pentru condimente.

Borcanele cu condimente pot fi depozitate pe un raft mic sau pe un suport rotativ. Un loc minunat pentru condimente sunt rafturile de colț.

9. Becuri în șifonier.  

Acest lucru vă va ajuta să găsiți cu ușurință hainele și accesoriile. Becurile pot fi aprinse cu un întrerupător ori automat, când se deschid ușile.

10. Puteți depozita în comoda de lângă pat încărcătoarele și produsele cosmetice.

Puneți niște hârtie frumoasă în sertar și aranjați obiectele: într-un sertar puteți păstra încărcătoarele, în celălalt produse cosmetice sau caiete.

11. Pentru a economisi spațiu fețele de masă și prosoapele pot fi depozitate în poziție verticală.

Dacă aveți multe prosoape și fețe de masă le puteți aranja pe verticală urmând metoda Mari Kondo. Vor ocupa mult mai puțin spațiu și va fi mai ușor să le găsiți.

12. Tava pentru încălțăminte vă va ajuta să economisiți timp, mai ales pe vreme rea.

Pentru a evita spălarea frecventă a podelelor utilizați o tavă pentru încălțăminte.  Dacă veți pune niște pietricele, încălțămintea se va usca mult mai repede.

13. Coș sau sertar pentru a depozita papucii de cameră.

Puneți un coș special pentru papuci și nu va mai trebui să-i căutați prin casă. Acest coș va adăuga și un accent original locuinței.

14. Mănușile pot fi păstrate într-o pungă de pânză.

Pentru depozita mănușile într-o pungă de pânză pe care să o agățați pe ușa dulapului sau pe cuier.