14 trucuri eficiente de utilizare a fixativului pentru păr pe care nu le cunoaște aproape nimeni

În lumea ce ne înconjoară există multe lucruri care în afară de destinația lor primară pot fi folosite și în alte scopuri. Fixativul pentru păr nu este o excepție. În mod firesc acesta vă asigură o coafură rezistentă, dar vă poate fi de folos și în viața cotidiană.

Astăzi, vă propunem 14 trucuri neobișnuite de utilizare a acestui produs de styling.

1. Fixarea fermoarului

Dacă fermoarul de la pantaloni stă mai mult deschis decât închis, folosiți acest truc ingenios. Pulverizați-l cu un fixativ pentru păr și el nu va mai aluneca atât de ușor.

2. Îndepărtarea petelor de produse cosmetice

Fondul de ten, rujul, fardurile de pe haine nu sunt o raritate pentru femei. Fixativul pentru păr vă vine în ajutor pentru a îndepărta aceste urme în câteva clipe. Aplicați fixativ pe zona murdară și apoi puneți haina la spălat. Nu va rămâne nici urmă de pată. Apropo, în același fel puteți scăpa de petele proaspete de la vopseaua de păr.

3. Crearea fotografiilor cu produse alimentare

Acest truc este bine cunoscut printre fotografi. Dacă alimentele vor fi pulverizate cu fixativ pentru păr, atunci culoarea fructelor și a altor produse devine mult mai intensă, iar suprafața lor devine mai lucioasă. Însă, deși acestea arată foarte apetisant, nu mai puteți consuma acele produse.

4. Confort pentru picioare

Acest produs de styling vă va ajuta să redați luciu oricărei perechi de încălțăminte din piele lăcuită. Mai mult, dacă picioarele alunecă în încălțămintea de vară, pulverizați puțin fixativ pe tălpi și nu veți mai avea această problemă.

5. Lupta cu insectele

Absolut orice insectă este neputincioasă în fața fixativului pentru păr. De aceea dacă ați depistat în locuință vreun gândac de bucătărie, vreo muscă sau orice altă vietate, pulverizați-o cu fixativ și aceasta nu vă va mai deranja.

6. Ciorapi de damă mai rezistenți

Ciorapii de damă vor fi mai rezistenți dacă înainte de a-i îmbrăca vor fi pulverizați cu fixativ pentru păr. Și chiar dacă s-a întâmplat să se rupă, fixativul va putea opri ruperea firelor.

7. Fixarea culorilor

Fixativul vă permite să fixați intensitatea culorilor unei picturi. Mai mult, sub influența acestuia culorile vor deveni mai aprinse și nu se vor decolora în timp. Acest efect poate fi obținut atât pentru picturile pe hârtie, cât și pe asfalt.

8. Mod de aprindere a focului

Pentru aprinderea rapidă a focului fără soluții speciale, se pulverizează materialele de ardere cu fixativ pentru păr. Însă nu trebuie să exagerați, deoarece este un produs exploziv.

9. Redă prospețime florilor

Un buchet de flori își va păstra frumusețea pentru mai mult timp dacă îl veți pulveriza cu fixativ pentru păr. Acesta va fixa petalele și nu le va permite să cadă.

10. Baloane cu heliu

Dacă veți pulveriza cu fixativ pentru păr baloanele, veți preveni dezumflarea rapidă și prăfuirea lor.

11. Remediu pentru curățarea articolelor din piele

Acest produs de coafat poate fi folosit cu succes pentru îndepărtarea petelor de cerneală sau cariocă de pe articolele din piele. Pentru aceasta trebuie să pulverizați puțin fixativ pe pată, să lăsați să acționeze cinci minute, apoi să o ștergeți cu o lavetă moale uscată. Dacă nu ați reușit să îndepărtați petele din prima, repetați acest procedeu până la îndepărtarea totală. Ulterior, aplicați cremă grasă sau ulei pe suprafața pielii pentru a-i reda luciu.

12. Decorațiuni

Fixativul pentru păr cu luciu poate fi folosit pentru decorarea diferitelor suprafețe: pânze, globuri, crenguțe, hârtie etc. Aici totul depinde de imaginația dvs.

13. Truc eficient pentru autoapărare

Purtați în geantă un flacon mic cu fixativ pentru propria siguranță. Dacă sunteți atacată, pulverizați agresorului în față. Acesta nu va fi suferi prea mult, dar cu siguranță vă va lăsa în pace.

14. Scame pe haine

Scamele creează un aspect neplăcut hainelor. Dacă nu aveți la îndemână o rolă cu hârtie adezivă pentru a le îndepărta, atunci puteți utiliza fixativul pentru păr. Pulverizați fixativ pe un prosop curat și treceți cu el peste haină. În acest fel, veți obține un efect dublu, haina va fi curată și cu efect antistatic.