14 trucuri din viața de zi cu zi care ne ușurează existența

Treburile casnice necesită foarte mult timp și efort. Dar, din fericire, există trucuri eficiente, care ne simplifică viața. Ați încercat vreodată să îndepărtați urmele de marker cu produse de coafat? Știați că pentru un somn bun pe timp de caniculă trebuie doar să răciți fața de pernă?

Vă propunem în continuare câteva sfaturi care vă vor ajuta să economisiți timp și efort.

Înghețați ceara pentru a o îndepărta mai ușor. 

Îndepărtarea fizică agresivă a cerii de pe mobilă sau țesături poate deteriora suprafața. Data viitoare încercați să puneți deasupra un cub sau o pungă de gheață și să lăsați pentru câteva minute. Ceara va deveni tare și o veți putea îndepărta cu ușurință dintr-o singură mișcare.

Oțetul va scăpa de mirosurile din cuptorul cu microunde.

Puneți un bol cu apă (2 căni) în cuptorul cu microunde și adăugați 2 linguri de oțet. Încălziți timp de aproximativ 5 minute. Aburii vor îndepărta mirosurile și vor înmuia murdăria,. Tot ce trebuie să faceți este să ștergeți pereții cu o cârpă.

Îndepărtați cu amidon de porumb petele de grăsime de pe covor.

Pentru a îndepărta o pată proaspătă de grăsime de pe covor luați amidon de porumb, presărați generos pe suprafața pătată și lăsați timp de 15-20 de minute. După ce veți aspira veți observa că nu va rămâne nicio urmă de pată.

Hârtia de pe fundul coșului de gunoi va absorbi lichidele.

Pentru a preveni murdărirea coșului de gunoi aruncați hârtie sau ziare vechi.

Spălați vazele cu Alka-Seltzer.

Formele neobișnuite ale vazelor ne obligă să inventăm diferite metode pentru a le putea curăța. Alka-Seltzer sunt de mare ajutor în acest caz: umpleți vaza cu apă, adăugați câteva tablete și lăsați să se înmoaie.

Detergentul de spălat vase curăță și murdăria din baie.

Dacă rămâneți fără detergent pentru baie, folosiți detergentul de vase. O picătură mică pe burete și câteva mișcări circulare vor face minuni.

Cârligele ajută la fixarea sacului de gunoi în coș. 

Sacul de gunoi de obicei se mototolește și cade, iar marginile se murdăresc din cauza contactului cu resturile umede. Pentru a preveni acest lucru lipiți cârlige de pereții exteriori ai coșului și fixați mânerele sacului.

Urmele lăsate de marker se pot îndepărta cu produse de coafare. 

Dacă ați pătat masa cu un marker, luați un produs de coafat (mousse, spray sau chiar fixativ), prelucrați zona și ștergeți-o cu un șervețel.

Lipiți marginea fărașului cu bandă adezivă pentru a mătura chiar și cele mai mici resturi.

Praful, nisipul și resturile mici rămân pe podea, oricât de bine am mătura. Dar banda adezivă ne poate ajuta în acest caz: fixați marginea fărașului și veți aduna toate resturile.

Folosiți elastic pentru a regla cantitatea de săpun.

Dacă cei mici folosesc prea mult săpun lichid atunci când se spală pe mâini, încercați acest truc simplu: înfășurați o bandă elastică în jurul gâtului dozatorului și pompa va elibera mai puțin săpun.

Pentru a strânge părul de pe podea lipiți pe mătură bandă cu două fețe.

Curățarea periei este o sarcină destul de neplăcută. Puteți scăpa de această grijă cu ajutorul benzii adezive; trebuie doar să o lipiți pe suprafața laterală a perei și părul se va lipi de ea. După aceea rupeți banda și aruncați-o împreună cu gunoiul adunat.

Este mai comod să scurgeți apa din paste printr-o sită sau o strecurătoare și nu în ea.

Este mult mai simplu să folosim această metod deoarece pastele rămân în vasul în care au fiert.

Răciți fețele de pernă în congelator.

În lipsa aerului condiționat vă puteți răcori cu ajutorul fețelor de pernă. Trebuie să le stropiți cu puțină apă și să le puneți la congelator pentru aproximativ 20 de minute înainte de a le pune pe pernă. Această senzație de răcoare este suficientă pentru a adormi fără probleme.

Laptele sau frișca pot fi congelate în forma pentru cuburile de gheață.

Acest truc poate fi folosit atât pentru păstrarea laptelui, a cărui dată de expirare se apropie de sfârșit, cât și pentru iubitorii de cafea rece. Iar frișca o puteți folosi la gătit.