14 trăsături ale vieții în Marea Britanie, care v-ar putea lăsa fără cuvinte

Marea Britanie este țara regilor, a manierelor impecabile și a universităților. Bogăția istoriei sale atrage călătorii, iar prestigiul global al capitalei Londra atrage milionari din întreaga lume.

Am descoperit câteva detalii interesante despre Anglia care ne vor ajuta să o privim dintr-o nouă perspectivă.

Studenții care trișează la examene sunt exmatriculați.

Orice trișare în timpul unui examen este un motiv real pentru exmatriculare.

Britanicii traversează strada unde le place.

Localnicii traversează în orice loc, la orice semnal de circulație. Iar pe străzi nu sunt treceri de pieton.

Pentru turiști traversarea străzilor este un calvar periculos. Britanicii își justifică comportamentul prin faptul că, conform legilor locale, sunt liberi să facă ceea ce vor, cu excepția cazurilor în care li se interzic anumite lucruri.

Lungimea ierbii din fața caselor are aceeași înălțime.

Proprietarii de case sunt obsedați de aspectul gazonului. Lungimea ierbii în fața caselor este întotdeauna aceeași.

Atunci când coboară din autobuz localnicii îi mulțumesc șoferului.

Nu este un secret că britanicii sunt celebri pentru amabilitatea lor. Probabil din această curtoazie derivă și obiceiul de a-i mulțumi șoferului de autobuz.

Britanicii se scaldă în apă foarte rece. 

Regatul are plaje bune, însă, din cauza climei aspre, apa este rece chiar și vara. Fiind obișnuiți cu temperaturile scăzute, britanicii se scaldă chiar și în apă foarte rece.

Au foarte multe tipuri de pâine.

În Marea Britanie puteți găsi o mare varietate de produse de panificație – de la chifle dulci la pâine tradițională. Fiecare tip are propriul nume. Uneori poate fi dificil pentru vizitatori să numească corect un produs de panificație. În plus, același tip de chiflă poate fi numit altfel în diferite părți ale regatului.

Marcajele de pe asfalt ajută la traversarea drumului.

„Priviți la stânga”.

Drumurile cu sens unic sunt foarte frecvente aici. Toate acestea complică viața pietonilor, care uneori nu înțeleg în ce direcție să se uite înainte de a traversa. Prin urmare, în unele locuri din Londra, pe trotuar puteți vedea următoarele inscripții: „Priviți la dreapta” sau „Priviți pe ambele părți”.

Vremea caldă este foarte rară. 

Vremea înnourată este atât de obișnuită pentru Marea Britanie încât timpul frumos poate deveni chiar șocant. Când temperatura aerului ajunge la +30 în toate ziarele apar știri despre acest fenomen.

Artiștii de stradă cântă la harpe.

Pe străzile orașelor puteți întâlni muzicieni care cântă nu numai la chitară, dar și la instrumente mai neobișnuite, cum ar fi violoncelul, harpa sau saxofonul.

Laptele este livrat la domiciliu dimineața.

Profesia de lăptar a apărut în Marea Britanie la mijlocul secolului al XIX-lea. Iar în secolul al XX-lea a început să dispară. Recent, însă, livrarea laptelui a fost reluată și există chiar organizații care livrează lapte și produse lactate în sticle, iar a doua zi iau recipientul gol.

În metrou există o specie rară de țânțari.

În metroul londonez oamenii de știință au descoperit o specie rară de țânțari. Aceste insecte se numesc Culexes și au fost găsite inițial în Egipt.

În loc de hobby, britanicii fac cumpărături.

Locuitorii altor țări merg la schi, la bowling  etc. în weekend. Însă locuitorii de aici merg la cumpărături în timpul liber. Potrivit unui studiu recent în Marea Britanie se cumpără mai multe haine decât în ​​orice altă țară europeană. În general, britanicii cheltuiesc aproximativ 1.000 lire sterline pe haine pe an.

În Anglia există case cu „drept la lumină”.

Pe unele case englezești putem observa sub ferestre panouri cu inscripția „Dreptul la lumină”. Aceasta înseamnă că proprietarul are dreptul de a se opune construcției unei clădiri sau plantării de copaci în fața acestei ferestre.

O astfel de lege a fost adoptată încă din 1832 și aplicată acelor case, ale căror spații de mai bine de 20 de ani au fost iluminate doar cu lumina zilei.

Se caută un rege pentru o mică insulă britanică.

Printre Insulele Britanice se află și Insula Peel, unde se află ruinele unui castel antic. În ianuarie 2022, pentru a gestiona acest bun, au început să caute un „monarh”. S-a anunțat deja și un concurs.

Ce asociații aveți cu Marea Britanie?