14 tendințe pe care le putem da, în sfârșit, uitării ca pe un adevărat coșmar

„Vremurile se schimbă și noi odată cu ele”, spune un proverb latin.

Piesele vestimentare, care au fost până nu demult la modă, dispar treptat de pe rafturile magazinelor.

Iată care sunt aceste piese care au fost în top cu câțiva ani în urmă, iar acum și-au pierdut popularitatea.

1. Blugii cu găuri.

Blugii sunt, cu siguranță, o parte importantă a garderobei noastre de bază. Dar modelele cu găuri, care au fost în vogă în 2015, nu mai sunt actuale.

2. Genele de păpușă.

Tot mai puține femei aleg genele prea voluminoase, accentul se pune, la moment, pe un aspect cât mai natural.

Extensia clasică, care accentuează privirea și alungește ușor genele, este încă la modă.

3. Sprâncenele nearanjate.

Sprâncenele prea groase și nearanjate, pe care le-a introdus modelul Cara Delevingne, au rămas în trecut. Machiajul cu accent pe sprâncene și-a pierdut poziția, chiar și Cara a renunțat la el.

4. Pălăria cu boruri largi.

Pălăriile cu boruri largi sunt preferatele persoanelor îndrăznețe, dar observăm că sunt din ce în ce mai puține persoane care poartă acest model.

5. Fusta plisată.

Fusta plisată midi a devenit una dintre principalele tendințe ale anului 2016. În 2019 acest model nu mai este preferatul fashionistelor.

6. Cizmele tricotate.

Cizmele tricotate au fost foarte populare acum câțiva ani, dar acum este destul de dificil să întâlnim pe cineva care să poarte asemenea încălțăminte.

7. Rochia peplum.

Aceste modele au fost la modă la începutul anilor 2010 și s-au menținut destul de mult timp. Dar, la moment, au dispărut de pe rafturile magazinelor. Cu toate acestea, sacoul Dior, pe care celebrul designer l-a inventat ​​în anii 40, continuă să apară în fiecare colecție a casei de modă.

8. Costumul în stil pijama.

Aceste costume, apărute în 2017, au fost preferatele vedetelor. Dar nu au reușit să se mențină prea multă vreme; popularitatea lor a scăzut în 2019.

9. Rochia bandaj.

Celebra rochie bandaj a fost inventată de creatorul de modă Herve Leroux în 1989, a fost, la un moment dat, preferata multor fashioniste. Însă acum designerii preferă modele mai libere și mai comode.

10. Geaca evazată.

Deși au fost cândva foarte solicitate, au dispărut destul de rapid.

11. Geanta crossbody.

Și acest model de geantă a reușit să devină un antitrend, iar în locul său a apărut un model cu o curea mai scurtă, până la nivelul taliei.

12. Gleznele dezgolite.

Chiar dacă multe fashioniste nu se temeau să-și dezgolească gleznele, purtând adidași chiar și pe vremea cea mai rece, această tendință a rămas în urmă.

13. Mocasinii cu blană.

Acest model și-a pierdut pozițiile destul de repede, iar la moment este cu adevărat dificil să găsești astfel de încălțăminte în magazine.

14. Choker.

Chokerul a revenit, în 2016, pe podiumurile mondiale și a devenit unul dintre principalele accesorii ale anului. Acesta a fost înlocuit cu o opțiune mai elegantă: un choker sub forma unui lanț gros, care a devenit tendința sezonului de vară-toamnă 2019.