14 sfaturi utile pentru spălarea rufelor (dezvăluite de gospodinele cu experiență)

Spălatul rufelor este una dintre cele mai plictisitoare activități. Progresul tehnic, din fericire, nu stă pe loc. Există foarte multe tipuri de mașini de spălat care ne simplifică viața. Cu toate acestea multe femei încearcă diferite metode eficiente pentru a avea rufele și mai curate.

Să descoperim împreună, în cele ce urmează, care sunt cele mai eficiente trucuri pentru spălarea rufelor.

1. Bicarbonatul elimină petele galbene.

Veți avea nevoie numai de o jumătate de pahar pe care să-l adăugați la spălare. Pentru un rezultat mai bun se recomandă să spălați rufele cu apă fierbinte.

2. Șamponul pentru bebeluși va restabili aspectul de odinioară al hainelor.

Pare incredibil, dar este adevărat. Este suficient să adăugați șampon în apa cu hainele înmuiate și să le lăsați timp de 10-15 minute.

3. Pungile pentru șosete sunt foarte comode.

Fiecare din noi s-a confruntat, la un moment dat, cu problema dispariției misterioase a șosetelor din mașina de spălat. Pentru a evita acest lucru, utilizați pungile speciale.

4. Nu țineți hainele prea mult la uscat.

Hainele se calcă mai bine dacă sunt umede.

5. Îmbrăcămintea trebuie sortată după densitatea țesăturii.

Este mai bine să sortați hainele nu după culoare, ci după densitatea stofei. Țesăturile grele absorb mai multă umiditate. Cu toate acestea, trebuie să țineți cont de această regulă: rufele albe trebuie spălate separat. În ceea ce privește lenjeria neagră și colorată, este mai bine să țineți cont de stofe, deoarece detergentul ar putea să le spele neuniform. Temperatura apei, însă, nu trebuie să fie mai mare de 30 de grade pentru a se evita formarea scamelor.

6. Folia de aluminiu pentru a evita electrizarea.

Pentru a evita electrizarea hainelor de lână după spălare, puneți câteva bile din folie de aluminiu în cuva mașinii de spălat.

7. Spuma de ras: un ajutor de încredere.

Aceasta îndepărtează perfect urmele lăsate de produsele cosmetice! Petele lăsate de ruj sau de pudră nu vor mai fi o problemă: adăugați puțină spumă în timpul spălării și veți rămâne surprinse de rezultat.

8. Spălați șosetele în apă rece.

Cea mai mare parte a murdăriei este de origine proteică care, sub influența temperaturii înalte, se coagulează și le pătează pentru totdeauna.

9. Spălați șepcile în mașina de spălat vase.

Pentru a nu le deteriora, se recomandă să spălați șepcile în mașina de spălat vase. Rezultatul vă va surprinde plăcut.

10. Utilizați uscătorul de păr înainte de spălare.

Petele non-proteice de iarbă, suc, pământ se spală foarte bine, dacă le uscați înainte de spălare cu un uscător de păr. După ce pata se usucă puneți de ea detergentul de rufe.

11. Prosoapele vor usca rufele mai rapid.

Rufele se vor usca mai repede, dacă veți pune câteva prosoape uscate lângă hainele umede. Acestea absorb excesul de umiditate.

12. Nu folosiți balsam pentru a spăla hainele albe.

Acesta schimbă culoarea hainelor. Pentru un alb imaculat se recomandă doar utilizarea unui înălbitor special.

13. Apa de gură este de mare ajutor.

Pentru a curăța mașina de spălat de bacterii dăunătoare și de mucegai puteți utiliza, în locul unui produs special, apa de gură.

14. Mingile de tenis pentru prosoape.

Utilizați, în timpul spălării, o minge de tenis pentru ca prosoapele de baie să devină mai moi și mai pufoase.

Dar dvs ce secrete cunoașteți? Vă rugăm să ne scrieți în comentarii!