14 seriale noi care te vor înviora în serile de toamnă

Redacția noastră are certitudinea că în serile de toamnă cea mai captivantă activitate este să urmărești seriale sub sunetul îmbietor al ploii de afară.

De aceea noi am pregătit pentru cititorii noștri o selecție cu cele mai interesante seriale nou-apărute care cu siguranță vă vor înfrumuseța chiar și cea mai plicticoasă zi.

The Deuce

© hbo

New-York, anii ’70 ai secolului trecut. Perioada de înflorire a prostituției în prestigiosul Manhattan e reflectată prin prisma a doi mafioți-gemeni și a unei prostituate.

Alias Grace

© cbc

Serialul reprezintă o nouă ecranizare a creațiilor lui Margaret Atwood. Filmul relatează istoria servitoarei Grace, care a fost condamnată la detenție pe viață pentru omorul stăpânului său. Însăși Grace afirmă că nu ține minte nimic, iar după 10 ani de detenție dr. Simon Jordan decide să o ajute să-și amintească ce s-a întâmplat de fapt.

Gunpowder

Mini-serialul e alcătuit din 3 serii și relatează celebra istorie a “Complotului prafului de pușcă” din sec. XVII, organizatorii căruia planificau să arunce în aer clădirea parlamentului englez în timpul discursului de întronare a regelui James I.

A.P. Bio

© nbc

Jack Griffin este un profesor de filosofie care într-o zi își pierde serviciul îndrăgit. El se angajează ca profesor de biologie la o școală unde primește o clasă cu copii foarte talentați, cu ajutorul cărora vrea să-și recapete funcția.

Smilf

© sho

Când ai puțin peste 20 de ani și ai de crescut un copil mic e foarte dificil să-ți găsești un loc de muncă. Serialul de comedie are la bază poveste de viață a actriței ce a jucat rolul principal și a scris și scenariul filmului, Frankie Shaw.

 

Young Sheldon

© cbs

Filmul relatează viața celebrului Sheldon Cooper din Teoria Big Bang pe când avea 9 ani. E curios că Young Sheldon apare aproape concomitent cu cel de-al 11 sezon al Teoriei Big Bang, iar rolul mamei tânărului Sheldon e jucat de fiica mamei maturului Sheldon din celebrul serial.

Godless

© netflix

Serialul este în stil western, iar acțiunea se petrece în Vestul Sălbatic în 1884, când unul din cei mai periculoși bandiți, Frank Griffin, îl caută pe partenerul său fugar și ajunge în orășelul La Belle, unde locuiesc exclusiv femei.

Strike

© bbc

Ecranizarea romanului scris de Joanne Rowling (sub pseudonimul Robert Galbraith) relatează istoria lui Cormoran Strike, un fost militar care lucrează la o mică agenție de detectivi, unde rezolvă multe cazuri aproape disperate.

The Good Doctor

© abc

Dr. Shaun Murphy este un chirurg foarte neobișnuit, având o memorie incredibilă și o capacitate fenomenală de a diagnostica și a trata cele mai grave boli. Dar un alt lucru neobișnuit care îl caracterizează este autismul, care îl face să fie complet insensibil la emoțiile pacienților.

Mindhunter

© netflix

Serialul reprezintă ecranizarea cărții unui agent special al FBI, John Douglas. Acțiunea se petrece în 1979 și practic reflectă modul în care a apărut profesia de “profiler”, în responsabilitatea căruia intră alcătuirea profilului psihologic a infractorilor.

Philip K. Dick’s Electric Dreams

© channel4

Philip K. Dick a fost un scriitor de sci-fi, iar Ridley Scott a realizat celebrul “Blade runner” în baza unuia din romanele sale. De fapt acesta nu este un serial în sensul clasic al cuvântului, căci fiecare serie reprezintă de fapt ecranizarea uneia din operele acestui autor neordinar.

Ten Days in the Valley

© abc

Viața lui Jane Sadler, un producător TV de succes, capătă o întorsătură dramatică după ce fiica sa este răpită chiar din propria casă. Jane nu are încredere în poliție și începe să facă propria investigație, care scoate la iveală detalii tot mai misterioase.

Star Trek: Discovery

© cbs

Mult așteptata continuare a legendarului “Star trek” reflectă evenimentele petrecute cu 10 ani înainte de cele din serialul original. Plasat cu circa zece ani înaintea aventurilor lui Kirk, Spock și navetei Enterprise, USS Discovery începe să descopere noi lumi și noi forme de viață și are în centrul acțiunii războiul rece dintre Federația Planetelor și klingonieni.

The Sinner

© usanetwork

Cora Tanner se odihnea la plajă într-o zi obișnuită împreună cu soțul și copilul său. Totul se schimbă când ea vede în depărtare o pereche sărutându-se, ia cuțitul și îl înjunghie mortal pe băiat. Această criză de agresivitate pare să nu aibă nici o explicație logică, dar investigația scoate la iveală niște lucruri neașteptate.