14 secrete ale garderobei regale pe care le cunosc doar persoanele apropiate Reginei Elisabeta a II-a

Elisabeta a II-a este de 68 de ani Regina Marii Britanii. De-a lungul anilor și-a perfecționat stilul impecabil, recurgând la niște secrete și la ajutorul unei echipe de stiliști.

Iată care sunt cele 14 secrete ale garderobei Reginei.

Poartă coroană în formă de cocoșnic.

În anul 1888, la aniversarea nunții sale, prințesa de Wales și-a dorit o coroană în formă de cocoșnic, de care purta sora ei, împărăteasa Rusiei, Maria Feodorovna. Meșterii au făcut o copie exactă a tiarei și de atunci se transmite prin moștenire membrilor familiei regale britanice. Regina Elisabeta a II-a a purtat această coroana la nunta sa.

A purtat pantaloni de 8 ori.

Femeile din familia regală britanică poartă, de obicei, fuste sau rochii. Regina le preferă chiar și în timpul evenimentelor informale. De-a lungul domniei Majestatea Sa a fost văzută în pantaloni doar de 8 ori.

Se machiază singură, cu excepția unei zile din an.

Elisabeta a II-a își face singură machiajul. Doar o singură dată pe an recurge la serviciile unui profesionist: pentru filmările de Crăciun.

Nu poartă pălării mari.

În fiecare an se confecționează, special pentru Regină, 40-50 de pălării. Acestea nu trebuie să fie prea înalte sau cu borurile prea largi pentru ca Majestatea Sa să poată ieși cu ușurință din mașină. Pălăriile se fixează bine ca să nu zboare de pe cap chiar și pe vânt puternic.

Puteți paria pe pălărie.

Regina nu lipsește niciodată de la cursele de cai de la Ascot. Pe lângă faptul ca spectatorii urmăresc caii, britanicii au început să parieze pe culoarea pălăriei pe care o va purta Regina. Pariurile sunt acceptate până la ora 13:50 când regina apare pe hipodrom. Pentru a preveni scurgerile de informații stilistul Reginei recurge la un truc inteligent. Înaintea curselor de cai pune pe masă mai multe pălării de diferite culori, înșelând astfel personalul.

Nu și-a văzut niciodată dressingul.

După spusele unui fost funcționar al palatului, toate ținutele sale sunt păstrate la ultimul etaj al castelului, iar Regina nu a intrat niciodată acolo. În fiecare dimineață i se aduc două ținute, iar Regina își alege una în dependență de starea sa de spirit.

Este destul de greu să fii regină. 

La deschiderea anuală a Parlamentului Regina poartă haine de ceremonie și coroana Imperiului Britanic. Dar în 2019 Majestatea Sa a apărut, pentru prima dată, într-o diademă mai modestă pentru că, probabil, coroana masivă este prea grea, cântărind mai mult de 1 kg.

Unele genți de ale Reginei au foarte mulți ani.

Regina preferă o anumită marcă de genți. Are aproximativ 200 de exemplare, multe dintre ele fiind absolut identice. Unele genți ale reginei au în jur de 30-40 de ani. Regina preferă gențile ușoare, încăpătoare, dar nu mari, fără fermoare și prea multe secțiuni.

Deși îi plac blănurile, a renunțat la ele.

După ce Regina a fost atacată, în 2010, de activiștii pentru drepturile animalelor pentru că a purtat blănuri naturale, în 2019 a renunțat la ele, înlocuindu-le cu cele artificiale. Această interdicție nu este valabilă pentru garderoba ceremonială, precum mantia și coroana, care sunt împodobite cu blană de hermină.

Consideră că soțul este mai bun decât orice stilist.

Majestatea Sa se consultă cu soțul ei și ține cont de părerea lui atunci când își alege ținutele.

Preferă același model de umbrele.

Majestatea Sa folosește, de mai mulți ani, umbrelele transparente, pentru a putea fi văzută de oameni.

Poartă haine cu mâneci scurte.

Majestatea Sa poartă haine cu mânecile 3/4 sau 7/8. Acesta nu este capriciul reginei, ci o necesitate care îi simplifică viața atunci când strânge mâna cuiva.

Ținutele sale ascund niște mesaje secrete.

Ținutele Reginei sunt gândite până la cele mai mici detalii și au, de obicei, mesaje ascunse. Verdele simbolizează calmul, speranța și optimismul. Iar în timpul vizitelor sale în diferite țări, Majestatea Sa încearcă să aducă un omagiu tradițiilor locale. De exemplu în 2011 în timpul unei vizite în Irlanda a purtat o rochie brodată cu trifoi, care este simbolul țării.

Știe cum să iasă cu demnitate din unele situații jenante.

În 1998 Regina a plecat în Malaezia fără a măsura pălăria pe care urma să o poarte la un eveniment. Stilistul său a observat, cu doar câteva minute înainte, că pălăria nu i se potrivea reginei. Atunci i-a sugerat să o pună invers. Majestatea Sa a ezitat și a decis să ceară sfatul soțului său. Prințul Filip a fost de acord cu stilistul, iar regina a apărut în public purtând pălăria invers.