14 secrete ale franțuzoaicelor care trezesc admirația fashionistelor din întreaga lume

Dacă ați vizionat filme franceze sau v-ați plimbat prin Paris ați remarcat, probabil, că stilul franțuzoaicelor este simplu, confortabil și original.

Pentru a înțelege de ce imaginea lor atrage atât de mult atenția am încercat să studiem câteva dintre principiile lor.

1. Preferă culorile calme. 

Franțuzoaicele preferă îmbrăcămintea în tonuri neutre și calme. Această regulă se aplică și pe covorul roșu: doar un accesoriu deosebit sau pantofii interesanți pot atrage privirea.

2. Nu exagerează cu decolteul.

În Franța se consideră că pentru a arăta bine nu este deloc necesar să se expună anumite părți ale corpului, care trebuie să rămână un mister. Faimosul model francez Ines de la Fressange susține: „Ar trebui să te îmbraci ca să te simți bine, nu ca să nu te arăți”.

3. Nu poartă ciorapi și colanți de culoarea pielii. 

Picioarele trebuie să fie goale, fie în pantaloni, fie în colanți sau ciorapi negri sau de altă culoare întunecată. 

4. Acordă atenție accesoriilor.

Există o regulă în moda franceză: cu cât sunt mai multe accesorii, cu atât hainele trebuie să fie mai simple. Alegerea se face în favoarea unui singur lucru: îmbrăcăminte extravagantă, bijuterii originale, centură sau geantă colorată.

5. Logo-urile mărcilor populare sunt un tabu pentru ele.

Fashiostele franceze consideră că este de prost gust să poarte încălțăminte, haine sau genți cu logo-uri prea vizibile. Este și mai rău dacă apar logo-uri pe mai multe elemente ale ținutei. 

6. Consideră că nu doar stilul urban este potrivit pentru orașe.

Femeile franceze poartă prin oraș ținute potrivite pentru plajă. Dacă doresc să se bucure de vară și este cald afară, poartă rochii colorate, espadrile și pălării cu bor lat. 

7. Imaginea ideală nu este pentru ele.

Franțuzoaicele tind să păstreze întotdeauna o notă de neglijență.  

8. Nu le plac tocurile și platformele foarte înalte. 

Stiliștii francezi cosideră că pantofii cu toc foarte înalt sau cu platformă uriașă, precum cei ai lui Lady Gaga, sunt un adevărat coșmar pentru franțuzoaice. Acești pantofi cresc înălțimea și adaugă extravaganță imaginii, dar o fac mai provocatoare. Femeile franceze apreciază mai mult feminitatea și comoditatea.

9. Se inspiră de la mamele și bunicile lor.

Pentru femeile franceze generațiile anterioare sunt un model. Uneori este dificil să recunoaștem care este mama și care fiica adultă: ambele arată la fel de elegant.

10. Pun accent pe talie.

Hainele largi sunt potrivite pentru a ieși din mare sau din baie. În restul cazurilor femeile franceze încearcă să-și sublinieze talia.  

11. Nu renunță la stil din cauza vârstei. 

Nimic nu o poate împiedica pe o franțuzoaică să fie elegantă și sofisticată, nici chiar vârsta. Pe străzile și în cafenelele franceze vom întâlni doamne de toate vârstele, îmbrăcate cu gust.

12. Tinerele din Franța nu poartă haine de blană naturală.

Hainele de blană sunt un indicator al statutului și al vârstei, iar tinerele nu au nevoie de ele.

13. Sunt mereu zâmbitoare. 

În Franța nu veți observa femei mohorâte, arogante sau prea serioase. Franțuzoaicele vă vor răspunde întotdeauna cu zâmbet pe față.

14. Preferă lucrurile actuale, nu care sunt la modă.

Femeile franceze nu urmăresc ultimele tendințe ale modei deoarece este prea schimbătoare. Preferă, în schimb, garderoba de bază incluzând uneori elemente noi care le plac pentru a avea un look proaspăt.