14 obiecte de interior care pe care ar trebui să le aruncăm imediat din locuințele noastre

Locuințele pot fi perfecte doar pe paginile revistelor. În realitate casele noastre abundă de obiecte inutile și inestetice. Orice designer ar arunca aceste lucruri fără ezitare, dar noi evităm să o facem.

Am studiat cu atenție opiniile profesioniștilor și am descoperit care sunt obiectele la care ar trebui să renunțăm pentru a avea o locuință îngrijită.

1. Covoraș pentru chiuveta din bucătărie.

În trecut chiuvetele din oțel inoxidabil erau extrem de populare și, pentru a le proteja de zgârieturi, se puneau covorașe de plastic.

Acum cumpărătorii aleg din ce în ce mai mult chiuvete din piatră artificială sau naturală, care sunt mai puțin predispuse la deteriorare și arată mai plăcut din punct de vedere estetic. Fanii chiuvetelor din oțel sunt sfătuiți de către designeri să opteze pentru covorașele transparente din silicon, care arată mai bine.

2. Găleată în loc de coș de gunoi.

Pe lângă faptul că stă în văzul tuturor, gălețile arată neglijent. Cu ajutorul soluțiilor moderne această zonă nu numai că este practică și funcțională, dar arată și bine.

3. Accesorii de baie din plastic.

Deși sunt ieftine, accesoriile din plastic nu arată prea bine. De aceea nu ar trebui să economisiți pe ele.

4. Pat rotund.

Un pat rotund ocupă mult spațiu și necesită lenjerie de pat specială. De aceea ar fi bine să renunțați la această piesă de mobilier din trecut.

5. Perdea de duș.

Perdelele de duș continuă să fie folosite, dar designerii ne recomandă cu tărie înlocuirea lor cu sticlă de protecție care arată mult mai bine.

6. Colțar de bucătărie.

Acest mobilier este învechit și consumă spațiu. Încercați să găsiți soluții mai moderne și mai stilate.

7. Șemineu fals decorativ.

Elementele de decor false nu mai sunt actuale, locul lor fiind ocupat de simplitate și materiale naturale. Renunțați la șemineul fals din ghips-carton și alegeți o soluție modernă.

8. Mobilier masiv din piele.

Aceste canapele, pe lângă faptul că sunt scumpe, ocupă loc prețios și arată ridicol în apartamentele noastre. Mobilierul din piele va arăta bine într-o casă unde este suficient spațiu.

9. Filtru de apă de tip ulcior.

Nici acesta nu le este pe plac designerilor. Este timpul să renunțați la această relicvă a trecutului și să alegeți soluții mai moderne.

10. Capac WC tapițat sau din lemn.

Pe lângă faptul că nu sunt igienice, arată îngrozitor. Uitați-le ca pe un vis urât.

11. Uși ieftine sau vechi. 

Ușile sunt o parte integrantă a interiorului de aceea nu ar trebui să economisim pe ele.

12. Vase care nu sunt destinate hrănirii animalelor de companie.

13. Paravan de plastic sub cadă.

Acesta îndeplinește câteva funcții de bază: ascunde țevile de canalizare și permite depozitarea diverselor articole de uz casnic. Dar, din păcate, nu arată prea bine. De aceea designerii optează pentru căzi moderne. Iar produsele de uz casnic pot fi ascunse în dulap.

14. Sită din plastic pentru chiuvetă.

15. Scaun vechi de birou. 

Orice scaun se deformează, devine inconfortabil și arată inestetic: materialul se uzează, pielea crapă și tapițeria se lasă. Nu uitați să-l schimbați periodic deoarece s-a dovedit că atunci când ne simțim confortabile avem un randament mai mare. Iar spatele, gâtul și alte părți ale corpului vă vor spune cu siguranță „mulțumesc”.