12 lucruri care se considerau cândva foarte cool, dar acum nimeni nu mai are nevoie de ele

Fiecare generație are anumite tendințe. În anii 1990-2000, spre exemplu, era la modă să ai o cameră video.

Ne-am de câteva lucruri și fenomene care, cu 15-20 de ani în urmă, erau foarte cool, dar astăzi nu mai trezesc interes.

Robot de bucătărie.

În acea perioadă aproape toată lumea visa la acest aparat minune. Astăzi robotul de bucătărie a fost înlocuit cu dispozitive mai comode, care nu ocupă mult spațiu. În plus lumea acum preferă să gătească bucate simple, care nu necesită prea mult timp sau chiar comandă mâncare gata.

Aspirator cu spălare. 

Pentru mulți dintre noi, acest aspirator părea o minune. Dar, fiind recomandat mai mult pentru covoare, achiziționarea acestui aspirator scump ar putea fi o investiție inutilă deoarece mulți au renunțat la covoare.

Canapea mare din piele.

O astfel de canapea era, în anii 2000, un simbol al bunăstării, deși nu era prea comod să stai pe ele. Astăzi lumea optează pentru un mobilier cât mai comod.

Centru muzical.

Era digitală ne-a făcut să uităm de aceste aparate voluminoase, locul lor fiind ocupat de boxele portabile.

Cameră foto și video.

După lansarea primelor telefoane cu cameră, vânzările acestor aparate au început să scadă, iar, după 2012, când smartphone-urile cucereau deja lumea, camerele digitale practic au dispărut.

Același lucru este valabil și pentru camerele video, care se folosesc, la moment, numai în scopuri profesionale.

Player DVD sau blu-ray.

Cu vreo 15 ani în urmă toată lumea a încercat să înlocuiască VCR-urile cu DVD playere sau cu blu-ray. Acum acestea nu mai sunt necesare.

Candelabru de cristal.

Aceste candelabre scumpe nu erau accesibile pentru toată lumea. Acum nu mai sunt actuale, fiind înlocuite cu lămpi simple sau candelabre plate cu LED-uri cu multe opțiuni de iluminare.

Nuntă fastuoasă.

Nunțile cu sute de invitați rămân și ele în trecut, cuplurile moderne alegând să petreacă această seară alături de cele mai apropiate persoane.

Mersul la solar.

Nici pielea de nuanța ciocolatei nu mai este la modă deoarece tot mai multe persoane își dau seama de pericolul acestei proceduri.

Parchet.

Acest material scump demonstra cândva bunăstarea familiei. Astăzi parchetul a fost înlocuit cu laminatul, care este mai accesibil și mai practic.

Ceas de podea. 

Aceste ceasuri mari, pe lângă faptul că sunt foarte scumpe, ocupă și mult spațiu în apartament. La moment tot mai puține persoane optează pentru ele deoarece se încadrează destul de dificil în interior.

Piercing.

La începutul anilor 2000 era la modă piercing-ul pentru ombilic. Deoarece la moment femeile optează pentru haine cu talia înaltă, acesta nu mai este actual.