14 oameni care știu ceva mai mult despre lumea noastră, decât toți ceilalți! 

Chiar și invenția lucrurilor revoluționare, fără de care astăzi nu ne putem imagina viața, uneori era facilitată de o întâmplare absurdă. De exemplu, botoxul a fost utilizat inițial pentru tratarea strabismului, iar efectul său miraculos în lupta împotriva semnelor de îmbătrânire a fost dezvăluit mult mai târziu, când cercetătorii au observat că substanța netezește pielea în zona nasului și a sprâncenelor. Deși, nu numai oamenii de știință, ci și utilizatorii obișnuiți ai rețelelor sociale sunt capabili să facă descoperiri mici, dar curioase.

Noi continuăm să ne extindem orizonturile științei datorită oamenilor atenți, care nu au putut să tacă în privința descoperirilor sale. Să știți că, chiar și lucrurile banale precum roșiile sau buburuzele au câteva secrete.

1. ”Am aflat astăzi că există un soi de roșii, numit ”luptător rebel al stelelor”.

”C-am așa arată, aceste roșii. Deși, desigur, cu o așa denumire au tot dreptul să arate cum vor.”

2. ”Știați că un pachet de cărți de joc are o semnificație specială?”

”52 de cărți sunt 52 de săptămâni pe an. 4 simboluri sunt anotimpurile. 13 cărți din același simbol sunt 13 faze ale lunii. Dacă să socotim valoarea cărților în total, rezultatul este 365 (inclusiv jokerul)) – precum și zilele anului.”

3. ”Nu râdeți, dar doar astăzi am aflat că Capricornul nu este un cuvânt inventat, ci un animal adevărat.”

4. ”Astăzi mi-am dat seama că dacă nu puteți deschide o cutie, trebuie doar să apăsați pe marginea opusă a inelului. Apoi, foarte ușor puteți apuca inelul cu degetul.”

5. Mona Lisa nu este numele complet al fetei din faimosul tablou de Leonardo da Vinci.

Mona este o prescurtare, din italiană a termenului ”ma donna”, care înseamnă ”doamna mea” (analog al englezilor ”milady” și a termenului francez ”madam”).

6. ”La câți ani ați aflat că chestia asta de la capătul cuțitului de birou este pentru a rupe lama veche?”

7. Catârii sunt urmașii rezultați din împerecherea cailor și a măgarilor, dar ei înșiși sunt infertili, datorită unui număr impar de cromozomi.

8. Bananele au trei felii simetrice.

9. În Oklahoma nu este atât de ușor să te pierzi. Este o hartă a orașului pe capacul trapei de canalizare, iar punctul alb arată în ce parte vă aflați acum.

10. Suporturile pentru prosoape de hârtie pot fi utilizate pentru hârtia igienică. Veți avea un raft suplimentar pentru produse de igienă și spațiu pentru două rulouri simultan.

11. Acest fir de fibră optică este capabil să-i ofere întregii case internet cu viteză mare.

12. Există buburuze alb-negru.

13. ”Chimistul nostru este de părerea că vampirii, potrivit legendei, nu se reflectau în oglindă, deoarece în Evul Mediu bazele oglinzilor erau din argint. Iar argintul la rândul său se consideră otrăvitor pentru vampiri.”

14. Vârful verde al ananasului se numește ”sultan”.

Ați avut vreodată ocazia să faceți mici descoperiri despre lucruri obișnuite? Așteptăm cu drag povestioarele dvs.