14 lucruri pe care fiecare dintre noi le folosește, dar puțini știu că acestea unele niște secrete

Foarte multe obiecte ascund niște secrete despre care oamenii nu au habar.

Vă propunem în continuare câteva funcții ascunse ale unor lucruri obișnuite.

1. Cartușul imprimantei.

Când computerul începe să semnalizeze că s-a terminat cerneala, scoateți cartușul și, cu ajutorul unei agrafe, apăsați butonul care se află lângă contacte, apoi puneți cartușul la loc și folosiți imprimanta în continuare.

2. Butonul de pe toaster.

Știați că numerele de pe butonul toasterului nu indică gradul de prăjire a pâinii, dar timpul necesar pentru prăjire?

3. Gaura din ușa ascensorului.

Unele ascensoare au o gaură în partea de sus, care este pentru securitate. Există o cheie specială cu ajutorul căreia, în caz de urgență, se vor deschide ușile ascensorului pentru a scoate persoanele blocate.

4. Para de duș.

Pentru a curăța para de duș de depuneri este suficient să rotiți regulatorul o dată pe săptămână pentru a schimba presiunea apei și, prin urmare, acestea se vor curăța sau nu se vor mai forma.

5. Dungile pantalonilor.

Dunga de la pantaloni a fost „inventată” de Prințul Galles din pură întâmplare. Deoarece a ținut pantalonii în valiză, aceștia au format dungă. Fiind chemat la o recepție, prințul a îmbrăcat pantalonii așa cum erau, iar cei prezenți la eveniment au crezut că este o nouă modă și au început să-i imite stilul.

6. Piciorușele tastaturii.   

Chiar dacă se consideră că piciorușele tastaturii sunt pentru a nu ne obosi mâinile, nu este chiar așa. Prin anii 80 producătorii au fost obligați să realizeze tastaturi înclinate pentru ca să le fie mai simplu persoanelor care se obișnuiseră cu mașinile de scris.

7. Lingurile pentru înghețată.

Culoarea mânerelor lingurilor de înghețată este importantă, deoarece fiecare culoare indică mărimea porției.

8. Monede.

Dacă va intrat o așchie și nu aveți o pensetă la îndemână, puteți utiliza câteva monede.

9. Buretele pentru tablă.

Buretele magnetic pentru tablă se murdărește foarte repede. Dar știați că acesta este format din mai multe straturi? Dacă veți desprinde stratul care s-a murdărit, veți putea utiliza buretele în continuare.

10. Funde de lepe lenjerie.

Acestea au apărut în timpul Renașterii și nu serveau doar pentru decor, dar și pentru a lega lenjeria cu ajutorul panglicilor, deoarece pe atunci nu exista elastic.

O altă funcție a acestora era pentru ca femeile să nu îmbrace, prin întuneric, lenjeria invers.

11. Ușa toaletei din avion.

Ușa toaletei din avioane are un asemenea indicator. Dacă îl ridicați, veți vedea un întrerupător cu ajutorul căruia puteți deschide ușa încuiată din exterior.

12. Camera foto a telefoanelor.

Comunicarea prin fibră optică se realizează cu ajutorul fasciculelor laser, care nu pot fi văzute cu ochiul liber. Dar camera foto a telefonului le poate detecta.

13. Găurile din cutiile de cafea.

Știați care este rolul acestor găuri? Sunt niște supape care eliberează dioxid de carbon din ambalaj și previn pătrunderea oxigenului.

Imediat după prăjire, boabele de cafea emit dioxid de carbon și, fără această supapă, cutia se va rupe.

14. Coaja de banana.

Iată cum puteți curăța o banană în doar câteva secunde.

De ce codul PIN are doar 4 cifre?

Puține persoane știu că inițial codul PIN avea 6 cifre. Dar soția inventatorului bancomatului John Shepard-Barron, nu le putea ține minte, de aceea numărul cifrelor a fost redus la 4.