14 lucruri din casa Dumneavoastră la care ar trebui să renunțați imediat

Lucrurile inutile apar în casă neobservate, fie le cumpărăm singuri, fie ni le aduc rudele sau prietenii.

Oricât de greu este să ne despărțim de ele, trebuie să o facem deoarece, pe lângă faptul că ocupă foarte mult spațiu, ne afectează și starea de spirit.

Am selectat câteva sfaturi utile pentru cei care doresc să scape de lucruri inutile, dar nu știu cum.

1. Masa de cafea.

Designerii ne recomandă să renunțăm la obiectele voluminoasă, iar masa de cafea face și ea parte din această categorie. Într-un apartament mic aceasta va ocupa mult spațiu și se va transforma într-un adevărat depozit: pentru telecomandă, cărți, reviste, căni de cafea și facturi neplătite.

Este mult mai practic să folosiți mese mici, pe care să le puneți pe cotiera canapelei.

2. Lampa de masă.

O lampă de masă este necesară în cazul în care aveți vreun hobby sau studiați. În orice altă situație, lămpile de masă ocupă prea mult spațiu.

3. Bijuterii pe pereți.

Panourile pentru bijuterii nu arată prea bine, de aceea vă recomandăm să reveniți la cutia de bijuterii.

4. Prea multe oglinzi.

Designerii sunt împotriva unui număr mare de oglinzi, deoarece cu cât oglinzile sunt mai mici, cu atât este mai ușor să le curățăm.

5. Suveniruri.

Acumulăm, de obicei, foarte multe suveniruri, care sunt lipsite de valoare și ocupă spațiul în zadar. De aceea ar fi bine să acționăm pentru a ne despărți, total sau parțial,de bagajul nostru din trecut.

6. Echipament sportiv voluminos.

Specialiștii în organizarea spațiului ne recomandă să renunțăm la obiectele pe care nu le-am folosit mai mult de o lună. Dacă aveți inventar sportiv pe care nu-l folosiți, este mai bine să-l dăruiți persoanelor care au nevoie de el.

7. Șemineul fals.

Designerii de interior susțin în unanimitate că șemineul este potrivit doar pentru case. În apartament un șemineu fals ocupă prea mult spațiu și nu arată prea bine. De aceea vă recomandăm să renunțați al el.

8. Mobilierul din plastic.

Acestea sunt utilizate, de obicei, „temporar”. Dar nu este nimic mai permanent decât un lucru temporar.

9. Comodă TV.

Televizoarele moderne arată foarte pe perete, eliberând astfel mult spațiu.

10. Blănuri, piei și coarne.

Designerii sunt de părerea că blănurile, coarnele și alte trofee sunt de prost gust și adună praf. Aceste elemente de decor arată bine numai într-o cabană.

11. Obiecte electronice inutile.

DVD, casete, cabluri, căști pe care nu le mai utilizăm ori sunt depășite.

12. Florile artificiale.

Florile artificiale nu au ce căuta în locuințele noastre. Optați pentru plantele vii sau pentru un florarium din suculente.