14 idei pentru organizarea spațiilor de depozitare în bucătărie.

Oricât de mare nu ar fi bucătăria din locuința dvs, problema organizării spațiilor de depozitare este întotdeauna relevantă. Dulapurile și rafturile sunt mereu completate cu cratițe, tigăi și farfurii noi. Chiar dacă ați făcut reparație doar câțiva ani în urmă și ați cumpărat un set de bucătărie excelent, în timp va fi nevoie să-l completați cu sisteme suplimentare de depozitare. Anume despre acest lucru vor vorbi în acest articol! Am selectat mai multe idei interesante, pe care vă propunem să le realizați în bucătărie.

1. Suporturi compacte din lemn.

Instalați niște suporturi din lemn lângă aragaz, în zona de lucru, sub dulapurile de pe pereți. Aici este convenabil să păstrați borcane mici cu condimente și recipientele din sticlă sau plastic cu cereale, zahăr sau sare. În general, aici puteți păstra tot ce trebuie să vă fie la îndemână.

2. Spațiul dintre dulapuri.

Faceți util chiar și cel mai inutil spațiu. Folosiți spațiul dintre dulapuri în beneficiul dvs. Plasați aici un panou glisant sau câteva rafturi pentru a păstra tot felul de lucruri mărunte. Este foarte convenabil, practic și interiorul bucătăriei va deveni mai ordonat.

3. Sertar pentru sortarea tacâmurilor.

Când lingurile, furculițele, cuțitele și alte tacâmuri sunt sortate în celule separate, nu este nevoie să le căutați mult timp până vă enervați. Cumpărați o formă de plastic cu despărțituri de mărimi diferite și veți observa cât de bine funcționează acest truc atunci când veți căuta data viitoare o lingură sau o furculiță.

4. Organizator pentru farfurii.

Nu există prea multe farfurii în bucătărie, dar nu le folosim pe toate în fiecare zi. Alegeți câte una-două farfurii pentru fiecare membru al familiei, iar celelalte farfurii puneți-le în dulap, sau mai bine într-un organizator pentru veselă. Puteți cumpăra un organizator gata făcut sau, dacă doriți, puteți să-l confecționați cu mâinile proprii.

5. Suporturi în interiorul dulapurilor din bucătărie.

Atunci, când bucătăria este mică, doriți să îndepărtați din vedere toate obiectele inutile, astfel încât nimic să nu deranjeze privirea și să nu încarce prea mult interiorul. În acest caz, o idee minunată va fi utilizarea interiorului dulapurilor din bucătărie. Acest spațiu este perfect pentru depozitarea borcanelor cu condimente.

6. Containere separate în frigider.

Cu siguranță, fiecare din voi s-a ciocnit cu o astfel de situație, când doriți să găsiți ceva în frigider, dar aici este o dezordine totală – nimic nu este la locul său, undeva stă cina de ieri, pachetul de lapte este acoperit de o felie de cașcaval, etc. Pentru ca să fie convenabil să luați din frigider produsele necesare, trebuie să vă obișnuiți să păstrați totul în recipiente transparente. Astfel, mâncarea își va păstra aroma, prospețimea și proprietățile, în interiorul frigiderului nu va rămâne un miros neplăcut și veți găsi întotdeauna și foarte rapid ceea de ce aveți nevoie.

7. Depozitarea capacelor și a containerelor din plastic.

Nu doar borcane cu cereale, vesela, condimentele și tacâmurile au nevoie de spațiu unde să fie păstrate. Containerele și recipientele din plastic au nevoie și ele de un loc separat. Alegeți pentru ele unul din sertarele de jos, pentru comoditate puteți să organizați acest spațiu astfel, încât capacele să nu stea împreună cu recipientele.

8. Organizator vertical pentru tăvi și forme de copt.

Fiecare gospodină are în bucătăria sa cel puțin 10 tăvi pentru copt din sticlă și metal. Dar depozitarea acestora poate deveni o problemă adevărată. Vă recomandăm să alegeți pentru depozitarea acestor ustensile culinare metoda verticală. În acest scop, puteți folosi spațiul dintre dulapuri sau să confecționați un organizator în sertarul inferior.

9. Prosoape de ușile dulapurilor.

Faceți viața cât se poate mai practică. Într-o bucătărie foarte mică puteți folosi și mânerele dulapurilor pentru a usca prosoapele de bucătărie. Trebuie doar să vă asigurați ca totul să arate cât se poate de laconic.

10. Loc pentru sucitor.

Bucătăria fără sucitor nu poate exista, mai ales dacă gospodina casei adoră să gătească tot felul de gustoșenii din aluat. Dar unde să găsiți un loc pentru sucitor, într-o bucătărie foarte mică, atunci când toate dulapurile sunt deja supraîncărcate? Vă recomandăm să instalați un suport pentru acesta chiar în setul de bucătărie. O soluție neobișnuită și elegantă.

11. Suporturi magnetice.

Magneții în bucătărie – sunt o adevărată găselniță pentru orice gospodină! Ei ajută în multe situații, de exemplu, ele vor ajuta să păstrați ordonat cuțitele, să țineți la îndemână condimentele și chiar să păstrați cerealele în borcane, astfel încât acestea să nu ocupe loc pe rafturi sau în dulapuri.

12. Spațiul deasupra dulapurilor de bucătărie.

Orice spațiu din bucătărie este valoros, chiar și acela care este între tavan și dulapurile de bucătărie. Faceți așa încât să utilizați acest spațiu la maxim, de exemplu, puteți păstra aici diferite cutii sau coșuri cu obiectele pe care le folosiți rar și care ocupă mult spațiu în bucătărie.

13. Depozitarea detergenților și a bureților pentru spălarea veselei.

Bureții, cârpele și alte mijloace pentru spălarea veselei arată foarte inestetic. Încercați să găsiți pentru ele un sistem de depozitare ascuns, de exemplu, sub chiuvetă. Și dacă acest lucru nu este posibil, atunci cumpărați un gadget amuzant și atractiv pentru chiuvetă, în care să puteți păstra bureții și alte obiecte necesare pentru curățenie.

14. Containere din plastic pentru păstrarea produselor vrac.

O altă idee pentru gospodinele care preferă ordinea și curățenia în bucătărie. Scăpați de cutiile și ambalajele în care sunt depozitate cerealele. Păstrați aceste produse în recipiente și borcane din plastic. Pe lângă faptul că este convenabil și frumos din punct de vedere estetic, astfel veți economisi și spațiu în dulap.