14 detalii de stil care ne fac să arătăm mai în vârstă

Vestimentația, accesoriile și produsele cosmetice pot face adevărate minuni, întinerindu-ne, dar și viceversa, ne pot face să părem mai în vârstă cu câțiva ani.

Niciodată nu este prea târziu să ne găsim propriul stil, iar experimentând, vom învăța din propriile greșeli.

În această selecție vă prezentăm câteva detalii de stil pe care ar fi bine să le evitați, deoarece vă vor face să păreți mai în vârstă.

1. Eyelinerul sau creionul negru.

Optați, mai bine, pentru un creion de culoare maro sau gri închis. Pentru a evidenția ochii este suficientă o linie fină pe pleoapa superioară.

2. Pălăriile cu boruri largi.

Aceste pălării sunt destul de pretențioase, potrivindu-se femeilor înalte și cu fața ovală. De aceea ar fi mai bine să optați pentru modele precum Fedora sau Boater, care se potrivesc tuturor.

3. Fardurile de culoarea ochilor.

Evitați să folosiți farduri de culoarea ochilor, deoarece, în loc să vă facă privirea mai expresivă, va avea efect invers. Optați, mai bine, pentru nuanțe contrastante: tonurile de maro se vor combina perfect cu ochii albaștri, tonurile de mov cu cei verzi și tonurile de albastru cu cei căprui.

4. Ojele stridente.

O ojă strălucitoare, va atrage, desigur, atenția asupra unghiilor Dumneavoastră, dar, pe lângă aceasta, va scoate în evidență chiar și cele mai mici imperfecțiuni ale pielii mâinilor. Pentru a evita acest lucru este mai bine să optați pentru ojele mate în nuanțe neutre.

5. Coafură aparent neglijentă.

O asemenea coafură i-ar putea oferi părului un aspect neîngrijit și chiar v-ar putea face să arătați mai în vârstă. Este mai bine să optați pentru o coafură cu bucle naturale mari.

6. Fardurile aplicate pe întreaga suprafață a pleoapei și fardurile cremoase.

Fardurile întunecate sau colorate, aplicate pe întreaga suprafață a pleoapelor, ne fac să părem obosite și îmbătrânite. De aceea se recomandă ca în zona sprâncenelor sau în colțul interior al ochilor să aplicăm un iluminator sau farduri de culori deschise.

Fardurile cremoase au mai multe avantaje: se aplică ușor și sunt mai rezistente. Dar au și un dezavantaj: accentuează ridurile din colțurile ochilor. Pentru a evita acest lucru, folosiți farduri obișnuite și, pentru ca machiajul să fie mai rezistent, folosiți apă termală.

7. Accentuați ochii și buzele în același timp.

Pentru a evita un machiaj prea încărcat, este mai bine să subliniați fie ochii, fie buzele.

8. Coafură înaltă.

Multe femei adoră coafurile înalte datorită frumuseții și comodității acestora. Dar timpul nu stă pe loc, aceste coafuri nu mai sunt la modă. De aceea vă recomandăm să optați pentru părul prins într-o coadă joasă.

9. Bijuterii în stil adolescentin.

Evitați aceste bijuterii, deoarece nu vă vor transforma într-o doamnă care dorește să-și amintească de tinerețe. Este mai bine să optați pentru bijuterii laconice din metale prețioase.

10. Îmbrăcămintea transparentă și cea de guipure.

Aceste piese vestimentare vor scoate în evidență imperfecțiunile pielii, făcându-vă să arătați mai în vârstă. O alternativă ar putea fi rochiile din plasă cu imprimeu floral pe care să le purtați cu încălțăminte în stil masculin.

11. Ochelari fără ramă sau cu rama transparentă.

Deși ochelarii cu rama transparentă se potrivesc oricărui stil de îmbrăcăminte și arată discret, vor accentua fiecare rid de pe fața noastră. Pentru un look tânăr și proaspăt este mai bine să alegeți ochelari cu ramă rotundă.

12. Cercei masivi.

Cerceii mari nu mai sunt la modă. Optați pentru modele laconice, care să se încadreze în orice ținută.

13. Machiaj care se combină cu hainele.

Evitați acest lucru, deoarece vă arată mai în vârstă. Alegeți, mai bine, nuanțe contrastante. Dacă ținuta este colorată, atunci machiajul ar trebui să fie în nuanțe neutre.

14. Încălțăminte neagră pentru orice ținută.

Multe doamne combină o singură pereche de pantofi negri cu toate piesele din garderobă, riscând să obțină niște ținute plictisitoare. O pereche de pantofi bej, spre exemplu, vă va alungi vizual picioarele, iar nuanțele nobile de bordo sau malachit sunt acum la modă.