14 detalii interesante pe care le-am ratat în „Friends”

„Friends” a schimbat industria serialelor TV și a sitcom-urilor. Deși ultimul episod a fost difuzat în urmă cu 17 ani, „Friends” rămâne în continuare cel mai urmărit serial de pe Netflix.

Am decis să ne reamintim câteva detalii din unele episoade pe care, cel mai probabil, mulți nu le-au observat sau nu le-au înțeles.

Numele real al lui Jennifer Aniston poate fi văzut în episodul dedicat nunții Monicai și a lui Chandler.

Rachel caută un maestru de ceremonii și vede sala unde are loc o nuntă grecească. Pe panou este scris Anastassakis, adevăratul nume al părinților lui Jennifer, pe care l-au schimbat în Aniston după ce au emigrat din Grecia.

După ce prietenii au turnat cafea în ghiveci planta s-a ofilit. 

Creatorii serialului ne încântă cu atenția pe acordă celor mai mici detalii. De exemplu, în scena în care Rachel a făcut prima dată cafea pentru Chandler și Joey, pe masă stă o plantă într-un ghiveci. Deoarece cafeaua era îngrozitoare, prietenii au turnat- o în ghiveci. La sfârșitul episodului spectatorii atenți au observat că floarea se ofilise.

Chandler urmărește „Baywatch” datorită lui Yasmine Blyth, care era, pe atunci, iubita lui Matthew Perry.

Când Chandler o admiră la televizor, îi spune iubitei sale: „Acesta este Yasmin Blyth, dar să știi că vă iubesc pe ambele”.

În scena în care Joey presupune că Monica este însărcinată, cravata lui Chandler arată ca un test pozitiv.

Când Monica și Chandler se tem să-i spună lui Joey că vor locui împreună, el are impresia că este vorba despre sarcina Monicăi. Motivul ar putea fi cravata cu un design ciudat a  lui Chandler.

Casa pe care Chandler și Monica o cumpără apare și în „Singur acasă”.

De multe ori în filme și seriale apar aceleași peisaje și locuri, dar nu este ușor de observat. Unii telespectatori mai atenți au observat că imobilul pe care îl cumpără Monica și Chandler este al lui Kevin McCallister din „Singur acasă”. Apropo, McCallisterii locuiesc în Chicago, iar Monica și Chandler se mută într-o suburbie a New York-ului.

Într-un episod Susan Sarandon îi dă o palmă fiicei sale adevărate. 

O trăsătură a personajului pe care l-a interpretat Sarandon era de a da palme, iar Joey trebuia să învețe să facă la fel. Fata care a primit o palmă de la Susan este Eva Amurri, actriță și fiica lui Sarandon.

Rachel citește scenariul din „Friends”.

În episodul 19 al sezonului 9, Joey o roagă pe Rachel să-l ajute să memoreze versurile pentru rolul său din „Zile din viața noastră” și ea îi citește de pe foaie chiar scenariul pentru acest episod din „Friends”, dar pentru a observa trebuie să întrerupeți episodul și să priviți cu atenție cuvintele „The One with Rachel’s Dream”.

În serial apare tatăl lui Matthew Perry.

El l-a interpretat pe tatăl lui Joshua, iubitul lui Rachel.

Jennifer Aniston și Tate Donovan s-au întâlnit în timpul filmărilor.

Tate l-a interpretat pe Joshua, clientul pentru care Rachel a ales haine și de care s-a îndrăgostit. Pentru o lungă perioadă Rachel a încercat să-l cucerească pe Joshua, dar el nu era pregătit pentru o relație.

În viața reală Jennifer Aniston și Tate Donovan au avut o aventură, dar s-a încheiat exact înainte de începutul relației din film.

Una dintre cele mai amuzante scene îi aparține actorului Ilya Volokh, care a interpretat rolul unui angajat la o curățătorie chimică.

Joey insistă să îi pună fotografia lângă celelalte vedete, dar angajatul îi spune că nu va face acest lucru deoarece în „Zile din viața noastră” rușii sunt arătați ca niște oameni răi. Joey îi arată că pe perete este fotografia lui Harrison Ford, care a jucat în filmul „Avionul președintelui”, unde rușii din nou sunt răi. Angajatul îi răspunde că nu a privit acel film. Umorul situației constă în faptul că Ilya Volokh a jucat, în acel film, rolul unuia dintre „rușii răi”.

Prietenii iau prânzul la restaurantul „Marsilia”.

În acest fel i-au adus un omagiu maimuței Ross, care a rămas în inima întregii echipe de filmare.

Copia personajului lui Robin Williams din „Mork și Mindy” stă pe un raft din dormitorul lui Chandler.

Robin Williams a interpretat rolul unui extraterestru vesel care a fost exilat pe Pământ. Păpușa ne demonstrează faptul că Chandler îl respectă pe Robin Williams și munca sa.

Înainte de nunta lui Ross și Emily pe masa din cameră putem observa ziarul „The Independent”.

Acest ziar (din engleză The Independent – „independent”) nu a apărut întâmplător înainte de nunta lui Ross și Emily. În timpul nunții a avut loc un incident datorită căruia Ross a rămas liber și independent.

Rachel prezintă la aeroport pașaportul Monicăi.

În episodul final, când Rachel urmează să zboare la Paris, mai întâi nu își găsește tichetul de îmbarcare, iar apoi îi prezintă angajatului aeroportului un pașaport cu fotografia Monicăi.