14 detalii care trădează faptul că renovarea locuinței a fost realizată de un neprofesionist

Majoritatea persoanelor, când aud cuvântul renovare, începe a transpira. Poate de aceea mulți preferă să încredințeze acest lucru profesioniștilor. Dar sunt persoane cărora le place să facă acest lucru fără ajutorul cuiva, iar rezultatul nu este cel mai bun.

Vă prezentăm o listă de lucruri cărora nu li se acordă atenția cuvenită și care dau de bănuit că renovarea locuinței nu a fost realizată de profesioniști.

Pervaz de plastic.

Acestea se îngălbenesc, se acoperă cu pete și se fisurează; la momentul actual există o mulțime de alternative, de la piatră și lemn la analogi de calitate, care vă vor face interiorul unic.

Prize care nu sunt destinate băii.

Prizele din baie sunt acoperite cu un capac de protecție; în băi se recomandă utilizarea prizelor cu o clasă de protecție de cel puțin 4.

Cabluri, cleme și țevi la vedere.  

Acestea arată inestetic și pot fi nespus de periculoase, dacă aveți un copil mic sau animale de companie.

Prelungitoare.

Prezența acestora, pe lângă faptul că strică aspectul camerei, trădează și faptul că nu s-a calculat corect numărul de prize necesare.

Tavan vopsit neuniform.

La moment există multe modalități de a decora tavanul: de la gips-carton la tavanele suspendate, care ascund cu succes suprafețele neuniforme, cablurile, țevile etc.

Linoleum.

Această pardoseală are mai multe dezavantaje: nu arată prea bine, nu este trainică și puteți aluneca pe ea, de aceea ar fi bine să optați pentru laminat, parchet sau plăci ceramice.

O singură sursă de iluminare.

Mulți designeri nu recomandă o singură sursă de iluminare, deoarece oferă puțină lumină, camera pare mai mică, iar tavanul arată plictisitor, în timp ce sursele de iluminare suplimentară precum lămpile de perete, de podea și de masă nu sunt doar un capriciu, ci oferă lumină în funcție de necesitate.

Feronerie ieftină.

Mai bine o ușă ieftină cu accesorii de înaltă calitate decât una scumpă cu accesorii necalitative.

Balcon căptușit cu lambriuri.

De-a lungul anilor acestea au fost unele dintre cele mai populare materiale pentru balcoane, iar la moment o astfel de soluție, pe lângă faptul că nu este practică, pare depășită.

Plinte de plastic care se combină cu podeaua.

Majoritatea persoanelor aleg plinte de culoarea podelei și nici nu se gândesc la faptul că cele de culoarea ușilor ar putea arăta mult mai bine.

Fire pentru perdea.

Pe lângă faptul că nu arată prea bine, acestea se lasă, iar metalul se întunecă și cârligele se corodează.

Panoul electric.

Acest panou de plastic atrage imediat atenția din cauza aspectului său inestetic, de aceea ar fi bine să-l ascundeți într-un dulap ori să-l vopsiți.

Amplasarea greșită a aparatelor electrice.

Trebuie să știți care dispozitive pot fi amplasate unul lângă celălalt și care nu.

Conducte lăsate la vedere.

Conductele de apă și de canalizare din toaletă ar trebui ascunse, dar să aveți acces la ele.