14 atracții urbane care atrag atenția ca și Turnul Eiffel

Orașele moderne se dezvoltă vertiginos: apar tot mai multe clădiri noi, majoritatea fiind sumbre și plictisitoare. Dar, din fericire, există și obiecte care trezesc admirația.

Vă propunem în continuare câteva structuri arhitecturale foarte originale.

Flori (Israel).

Le găsiți în Piața Vallero din Ierusalim. Au devenit parte a unui proiect de îmbunătățire a vechilor zone urbane. Înfloresc de fiecare dată când trec oameni pe sub ele și se ofilesc, dacă nu este nimeni prin preajmă.

Uși roșii (Scoția).

În Scoția unele uși de la intrare sunt vopsite în roșu. În acest mod proprietarii casei comunică faptul că au achitat integral ipoteca și au devenit proprietarii cu drepturi depline ai acestei locuințe.

Portal între orașe (Polonia și Lituania).

Locuitorii orașului polonez Lublin și ai capitalei Lituaniei Vilnius se pot vedea unii pe alții printr-un portal digital, un ecran rotund mare cu o cameră care transmite informații.

Frescă uriașă pe pereții caselor (Mexic).

În orășelul mexican Pachuca blocurile de locuit s-au transformat în pânze pentru pictorii stradali.

Markthal (Olanda).

Markthal este o clădire care are o piață acoperită. Proiectul este realizat în formă de potcoavă, al cărei interior servește drept acoperiș pentru zonele comerciale.

Bibliotecă ultramodernă (China).

Biblioteca Tianjin Binhai din China a fost construită ca parte a unui proiect major. Suprafața obiectului de arhitectură, care include un auditoriu sferic luminos și rafturi de cărți în formă de cascadă, este de 33.700 mp.

Podul Ruyi (China).

Acest pod curbat, lung de 100 de metri, situat la o altitudine de 140 de metri, a fost construit în anul 2019. Proiectul a fost atât de neobișnuit încât la început mulți turiști s- au îndoit de existența sa.

Hotel Park Royal (Singapore).

Hotelul Park Royal este situat în centrul orașului Singapore și este decorat cu grădini terasate.

Grădină verticală (Spania).

Această grădină verticală, care se află pe unul dintre bulevardele Madridului, servește mai mult decât un simplu decor. Vegetația reduce poluarea cu gaze, crește umiditatea aerului și nivelul de oxigen.

Heavenly Pool (Marea Britanie).

Sky Pool este o piscină exterioară din Londra, situată la o înălțime de 35 de metri. Vizitatorii se pot răsfăța cu o baie plăcută și cu vederi minunate spre Tamisa, Parlamentul Britanic și alte atracții metropolitane.

Parc dintr-o fabrică (Australia).

One Central Park se află în suburbiile orașului Sydney. Această clădire a fost anterior o fabrică de bere, iar acum o clădire rezidențială ecologică. Fațada sa are grădini verticale și un heliostat care reflectă lumina soarelui către plante și alte părți ale complexului. Clădirea este echipată cu o centrală electrică cu emisii reduse de carbon și o instalație internă de recirculare a apei.

Casă pe copac (Italia).

În orașul Torino din Italia există o clădire care arată ca o adevărată oază în mijlocul unei jungle de beton.

„Insulă tropicală” într-un hangar pentru avioane (Germania).

„Tropical Island” se află în apropiere de orașul Berlin, într-un vechi hangar șu are cascade, verdeață tropicală, insule mici și colibe exotice.

Biblioteca publică din Kansas (SUA).

Fațada luminoasă a bibliotecii din Kansas este realizată sub forma unui raft cu cărți, pe care se află 22 de volume, de 7-8 metri înălțime. Clădirea a aparținut cândva unei bănci, dar ulterior s-a decis să se efectueze reconstrucția și mutarea bibliotecii aici.